شناسهٔ خبر: 55012940 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

رویترز به نقل از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر داد؛

آغاز غنی‌سازی اورانیوم با سانتریفیوژ‌های پیشرفته در «فردو»

یک خبرگزاری غربی امروز به نقل از آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران غنی‌سازی اورانیوم با سانتریفیوژ‌های پیشرفته در «فردو» را آغاز کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، آژانس بین المللی انرژی اتمی امروز شنبه در گزارشی اعلام کرد که ایران غنی سازی اورانیوم با سانتریفیوژ‌های پیشرفته را در تأسیسات فردو آغاز کرده است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارشی به اعضای این نهاد که رویترز به نسخه‌ای از آن دست یافته، اعلام کرد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید می‌کند که ایران تزریق گاز هگزافلوراید اوارنیوم غنی شده تا ۵ درصد به آبشار یا خوشه ۱۶۶ سانتریفیوژی IR-۶ را در فردو آغاز کرده است.

گزارش مذکور در ادامه می‌افزاید که تهران به آژانس بین المللی انرژی اتمی اطلاع داده است که قصد دارد از این دستگاه‌ها برای غنی سازی تا خلوص ۲۰ درصد استفاده کند. این میزان به گزارش رویترز کمتر از ۶۰ درصدی است که در تاسیسات دیگر تولید می‌شود.

در همین ارتباط، آژانس بین المللی انرژی اتمی اواخر خرداد ماه سال جاری در گزارش خود درباره ایران ادعا کرده بود که ایران برای افزایش غنی سازی در تأسیسات هسته‌ای فردو آماده می‌شود.

رویترز در گزارش خود ادعا کرده بود: گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان ملل نشان داد که ایران با آماده شدن برای استفاده از سانتریفیوژ‌های پیشرفته IR-۶ در تأسیسات زیرزمینی فردو خود که می‌تواند به آسانی بین سطوح غنی سازی تغییر ایجاد کند و غنی سازی اورانیوم خود را افزایش دهد. آبشار، یا خوشه ۱۶۶ ماشینی در واقع دومین آبشار IR-۶ است که در فردو و در مکانی در داخل کوه نصب شده است و تنها آبشاری است که با سربرگ‌های فرعی اصلاح شده، غنی سازی میان خلوص مختلف را آسان‌تر می‌کند.

آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشتر گفته بود که ایران به اطلاع این نهاد رسانده است که غیرفعال‌سازی را به عنوان فرایندی که قبل از غنی سازی انجام می‌شود، آغاز کرده است. آژانس همچنین در ادامه بیانیه خود ادعا کرده بود که تهران مشخص نکرده که آبشار مورد نظر تا چه سطحی غنی سازی خواهد شد.

گزارش آژانس درباره ایران که اواخر خرداد ماه مورد استناد رویترز قرار گرفته در حالی قرار بود منتشر شود که شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشتر و در جدیدترین نشست خود با صدور بیانیه‌ای یکجانبه به طرح اتهاماتی ضدایرانی پرداخته بود، تا آن جا که نماینده روسیه در وین صدور چنین قطعنامه‌ای را غیرسازنده عنوان کرد. علاوه بر روسیه، دولت چین هم به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام در آن مقطع زمانی رأی منفی داده بود.

نظر شما