به گزارش خبرنگار فرهنگی برنا از قزوین؛ مراسم افتتاحیه جشنواره بین المللی فرهنگ ملل دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور روز پنجشنبه با حضور سفرا و رایزنان فرهنگی کشورهای مختلف و همچنین مقامات کشوری و استانی در دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین گشایش یافت.
در این مراسم هاشم داداش پور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان کشور، ابوالحسن خلج منفرد مدیرکل همکاری های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگی و ارتباطات اسلامی، اعلایی استاندار، حسن غفوری فرد رئیس هیئت نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس اسبق دانشگاه بین الملل، روسای دانشگاهها و دانشجویان و نمایندگان ۲۱ ملیت حضور داشتند برنامه های متنوع فرهنگی اجرا شد.
هاشم داداش پور دراین جشنواره گفت: دررحالرحاضر جابجایی دانشجویان در سطح دنیا بسیار گسترده است و شش میلیون دانشجو در کشورهای مختلف تحصیل می کنند که پیش بینی می شود تا یک دهه آینده این تعداد به ۱۰ میلیون نفر افزایش یابد.
وی افزود: این دانشجویان ظرفیت بسیار ارزشمندی هستند که هر کشوری آن را مغتنم شمرده و تبادل دانشجو داشته باشد می تواند در معرفی هویت و فرهنگ خود بخوبی از آن استفاده کند.
معاون وزیر علوم تصریح کرد: بخش عمده ای از این جابجایی دانشجو به صورت واگرا نسبت به کشورهای اسلامی و به صورت همگرا با کشورهای اروپایی اتفاق افتاده است.
تحصیل ۱۰۰ هزار دانشجوی خارجی در ایران
وی گفت: ایران از جمله کشورهایی است که در جابجایی علمی نیز سهمی دارد و در حال حاضر حدود ۱۰۰ هزار دانشجوی خارجی از ملیتهای مختلف در دانشگاههای ایران تحصیل می کنند که ۱.۵ درصد مجموع دانشجویان خارجی جهان است.
داداش پور اظهارداشت: این سهم بسیار کم است و باید بیشتر شود و ما بتوانیم پیام صلح و دوستی و فرهنگ غنی ایران اسلامی را به جهانیان منتقل کنیم.
وی بیان کرد: هر دانشجوی خارجی می تواند مانند سفیران فرهنگی برای ما عمل کرده و ایران را به جهانیان معرفی کند.
داداش پور گفت:جابجایی دانشجو یک چرخه است که باید مراحل آن را بدانیم و قبل از شروع تحصیل و حین آن و پس از فارغ التحصیلی سهم خود را ادا کنیم.
وی افزود: دانشگاه باید پس از جذب دانشجو بتواند معرفی خوبی از کشور ایران و دانشگاه داشته باشد و ارتباط خوبی با دانشجویان خارجی برقرار کند و اقتضائات فرهنگی سایر کشورها را نیز مورد توجه قرار دهد.
معاون وزیر علوم تصریح کرد: بایستی زبان بین الملل را یاد بگیریم تا بتوانیم با دانشجویان خارجی ارتباط مناسب برقرار کنیم و در این راستا هماهنگی در آموزش و توجه به اقتضائات فرهنگی دیگر کشورها نیز ضروری است.
رئیس سازمان امور دانشجویان کشور اظهارداشت: نحوه نگاه ما به دانشجویان خارجی و پیگیری ارتباط با دانشجویان خارجی پس از فارغ التحصیلی هم از مسآیل مهمی است که می تواند موجب شود از این دانشجویان بعنوان سفیران فرهنگی کشور بهره مند شویم.
وی گفت: با راه اندازی انجمن فارغ التحصیلان دانشجویان خارجی می توانیم ضمن ارتباط مستمر با این سفیران فرهنگی در معرفی هویت و تاریخ ایران اسلامی و تبادل فرهنگی ملل از این ظرفیت بخوبی استفاده کنیم.
انتهای پیام
نظر شما