شناسهٔ خبر: 54986910 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

خوراکی‌های مفید هنگام آلودگی هوا

صاحب‌خبر -

با افزایش سطح آلودگی، مهم است که خود را از درون تقویت کنید. هوایی که امروز تنفس می‌کنیم به سطوح خطرناکی از آلودگی رسیده و با هر دَم، آلاینده‌های مضر را وارد ریه‌های ما می‌کند. کمی تغییر در برنامه غذایی می‌تواند آسیب ناشی از آلودگی هوا را کاهش دهد. به گزارش خبرآنلاین، برای مبارزه با اثرات آلودگی هوا، این مواد مغذی را مصرف کنید:
• ویتامین  C قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان برای بدن است. این ویتامین محلول در آب در سراسر بدن ما وجود دارد و رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد. سبزیجاتی مانند برگ گشنیز، جعفری، کلم و شلغم و میوه‌هایی چون پرتقال سرشار از ویتامین C هستند. ساده‌ترین راه برای دریافت دوز روزانه ویتامین C این است که آب‌لیمو را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.
• ویتامین E محلول در چربی اولین خط دفاعی در برابر آسیب به بافت‌های انسانی است. ویتامین E در رژیم غذایی ما معمولاً از روغن‌های پخت‌وپز گیاهی حاصل می‌شود. روغن آفتابگردان و سبوس برنج از منابع اصلی آن هستند و پس‌ازآن روغن کانولا، بادام‌زمینی و زیتون قرار دارند. بادام، تخمه آفتابگردان و آجیل نیز از منابع خوب این ویتامین هستند.
•سلنیوم و بتاکاروتن: سلنیوم در غذاهای دریایی، آجیل و غلات کامل یافت می‌شود و خوراکی‌هایی چون طالبی، انبه، کدوتنبل، فلفل دلمه‌ای، اسفناج و کلم سرشار از بتاکاروتن هستند.
•چربی‌های امگا 3 از بدن در برابر اثرات مضر آلودگی هوا بر سلامت قلب و پروفایل لیپیدی محافظت می‌کنند. منابع گیاهی این روغن‌های سالم عبارت‌اند از آجیل و دانه‌هایی مانند گردو، دانه چیا و دانه کتان، دانه خردل و سبزیجات برگ سبز.
•در ایام آلودگی هوا مصرف شیر، ماست و سایر لبنیات را در اولویت قرار دهید. لبنیات حاوی فسفر، منیزیم و کلسیم هستند و به بدن کمک می‌کنند تا با اثرات مضر آلودگی هوا مقابله کند. پروتئین موجود در شیر می‌تواند سرب ناشی از آلودگی هوا را به یک ترکیب محلول تبدیل کند و این ترکیب می‌تواند مانع از جذب سرب در بدن و همچنین تسهیل دفع آن شود.
•نکته پایانی اینکه از مصرف غذاهای سرخ شده، فست فودها و غذاهای فرآوری شده‌ای که مواد نگهدارنده دارند پرهیز کنید. در روزهای آلودگی هوا بهتر است آب و مایعات بیشتری مصرف کنید.