شناسهٔ خبر: 54900661 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

هشدار دامپزشکی استان تهران درباره ذبح دام‌های آلوده و ذبح در شرایط غیربهداشتی

مدیرکل اداره کل دامپزشکی استان تهران در آستانه فرارسیدن عید سعید قربان، در زمینه ذبح دام‌های آلوده و ذبح در شرایط غیربهداشتی و شیوع بیماری‌های تب کریمه کنگو، تب مالت و سیاه زخم هشدار داد.

صاحب‌خبر -

مسعود محمدیان در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در استان تهران ، با اشاره به دستورالعمل ذبح دام در روز عید قربان اظهار داشت: ذبح دام در عید سعید قربان باید با در نظر گرفتن حساسیت و شرایط دام‌های آلوده و ذبح در شرایط غیربهداشتی کنترل شود تا از شیوع بیماری‌های تب کریمه کنگو، تب مالت و سیاه زخم جلوگیری شود.

وی افزود: بر اساس سنوات گذشته توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی در مراسم عید سعید قربان تأثیر بسزایی در جلوگیری از انتقال بیماری‌های مشترک دارد لذا هشدارهایی در این راستا اعلام می‌شود.

مدیرکل اداره کل دامپزشکی استان تهران در ادامه گفت: کشتار خارج از نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی موجب به خطر افتادن جان شهروندان می‌شود لذا پیشنهاد می‌شود شهروندان عزیز از برنامه‌هایی که دامپزشکی برای مراسم قربانی دام در روز عید قربان تدارک دیده استفاده نمایند تا به‌راحتی خطر ابتلا به بیماری‌های مشترک پیشگیری شود.

محمدیان تصریح کرد: در هماهنگی با انجمن صنفی کشتارگاه‌های دام استان، تمامی کشتارگاه‌ها با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در روز سعید قربان فعال و آماده خدمت‌رسانی هستند.

وی ادامه داد: هماهنگی با انجمن صنفی واحدهای بسته‌بندی مقرر شد که ضمن عرضه گوشت بسته‌بندی‌ شده با برچسب گوشت ویژه عید سعید قربان در تمامی فروشگاه‌های زنجیره‌ای، سفارش‌ها به صورت اینترنتی و با برچسب ویژه عید قربان عرضه شود.

مدیرکل اداره کل دامپزشکی استان تهران ابراز داشت: طی هماهنگی با سازمان میادین شهرداری تهران 16 جایگاه عرضه بهداشتی و شرعی دام با همکاری دامپزشکی آماده خدمت رسانی به مردم شریف تهران هستند که اسامی آنها در سایت اطلاع رسانی اداره کل دامپزشکی استان تهران آمده است.

محمدیان ضمن اشاره به اینکه اداره کل دامپزشکی استان تهران در روز عید سعید قربان با 53 اکیپ سیار، 28 اکیپ ثابت، 161 نفر دامپزشک، 113 نفر بازرس بهداشتی گوشت و 30 ناظر شرعی آماده خدمت‌رسانی به هم استانی‌ها است، گفت: ذبح دام در منازل و معابر به‌هیچ‌ عنوان توصیه نمی‌شود، چرا که این اقدام می‌تواند منجر به آلودگی محیط و افزایش شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو شود.

مدیرکل اداره کل دامپزشکی استان تهران در پایان خاطرنشان کرد: بهترین پیشنهاد این است که شهروندان نذورات خود را از مراکز بسته‌بندی و یا  با مراجعه به کشتارگاه‌های و مراکزی که با همیاری شهرداری تهران فعال هستند تهیه کنند تا کمترین مخاطرات بهداشتی را داشته باشند و نیز گوشت قربانی قبل از مصرف جهت اطمینان کامل از سلامت آن حتماً به مدت 24 ساعت  برای پیشگیری از بیماری‌های مشترک از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دمای یخچال نگهداری شود.

انتهای پیام/ح

برچسب‌ها: