به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «کارین الهرار» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تیم مذاکراتی این رژیم به دنبال دستیابی به توافق در خصوص اختلافنظر با لبنان بر سر منابع گازی و ترسیم مرزهای دریایی است.
وی در مصاحبه با شبکه «I۲۴News» مدعی شد: «تیم مذاکرهکننده اسرائیلی در تلاش برای رسیدن به توافقی در خصوص منازعه با لبنان بر سر منابع گاز در دریای مدیترانه و پرونده ترسیم مرزهای دریایی است. ما آماده مذاکراتیم و با حسن نیت به سوی آن میرویم».
وزیر انرژی رژیم صهیونیستی تصریح کرد: تیم مذاکراتی اسرائیل طی روزهای گذشته با طرف مقابل دیدار داشت و ما پیشنهادی را به میانجیگر ارائه کردیم. هر تحول جدیدی در این زمینه روی دهد، طبیعتا آن را اعلام خواهیم کرد.
وی در خصوص سکوی «کاریش» گفت: «میخواهم قاطعانه توضیح دهم که سکوی کاریش در مناطق مورد منازعه قرار ندارد. درباره کاریش مذاکرهای وجود ندارد زیرا اسرائیلی است و مناقشه بر سر آن، ثمری نخواهد داشت».
وزیر انرژی تصریح کرد: «اسرائیل آماده دستیابی به تفاهم از طریق میانجیگر آمریکایی است و ما آماده پیشرفت برای حل این پرونده هستیم».
این مقام صهیونیست در پاسخ به اینکه، آیا رژیم صهیونیستی نگران است که این موضوع به تنشی نظامی با حزبالله تبدیل شود، گفت:«نیروهای اسرائیلی برای هر سناریویی آماده هستند و به طرف مقابل پیشنهاد میکنم راهحلی پیدا کند زیرا تهدیدها فایدهای ندارند».
شبکه تلویزیونی «کان» رژیم صهیونیستی، چند روز پیش از دیدار «آموس هوچشتاین» فرستاده آمریکا در مذاکرات ترسیم مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی با تیم مذاکرات این رژیم با لبنان خبر داد.
«روی کیس» مفسر امور عربی این شبکه تلویزیونی گفت که در این نشست که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، به پیشنهاد طرف لبنانی در خصوص حل مناقشه با اسرائیل در خصوص تعیین مرزهای آبی در سایه تنشهای میان دو طرف درگیری بر سر اکتشاف و استخراج گاز در میدان گازی مورد مناقشه کاریش، پرداخته شد.
بنا بر این گزارش، تیم مذاکرهکننده اسرائیلی در جریان نتایج سفر ده روز پیش هوچشتاین به بیروت قرار گرفت و با وی در خصوص روند پیشرفت احتمالی در حل منازعه جاری و حفظ منافع امنیتی اسرائیل گفتوگو شد.
از اکتبر سال ۲۰۲۰ مذاکرات فنی میان رژیم صهیونیستی و لبنان برای حل اختلافات مرزی دریایی با میانجیگری آمریکا آغاز شد. در ماه می گذشته لبنان به خاطر محاسبات اشتباهاتی پیشین، منطقه مورد منازعه را از خط ۲۳ به خط ۲۹ تغییر داد و این منطقه مورد مناقشه به ۱۴۰۰ کیلومتر رسید.
انتهای پیام/م