شناسهٔ خبر: 54807639 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایستنا | لینک خبر

هشدار مایکروسافت به کشورهای حامی‌ اوکراین؛ مراقب هکرهای روس باشید

آی تی ایران

صاحب‌خبر -
مایکروسافت اخیرا از شناسایی نفوذ هکرهای روس به شبکه سیستم‌های متعلق به سازمان‌های دولتی، اتاق‌های فکر، گروه‌های بشردوستانه و همچنین شرکت‌های مخابراتی، انرژی و دفاعی خبر داد.
بر اساس این گزارش، از آغاز حمله روسیه به اوکراین تاکنون، سازمان‌های بیش از ۴۰ کشور دنیا تحت تاثیر این حملات قرار گرفته‌اند. بنابر اعلام مایکروسافت، سازمان‌های اطلاعاتی روسیه، حملات خود علیه کشورهای حامی‌و متحد اوکراین را به میزان قابل توجهی افزایش داده‌اند.
 
هکرهای روس نه‌تنها سیستم‌های دولتی، بلکه نهادها و بخش‌هایی را نیز که ممکن است اطلاعات ارزشمندی در رابطه با این جنگ داشته باشند، هدف حملات خود قرار می‌دهند که این منابع اطلاعاتی می‌تواند اتاق‌های فکر، کسب‌وکارها و گروه‌های مرتبط با فعالیت‌های بشردوستانه باشد.
 
مایکروسافت در این خصوص عنوان کرد که بیش از ۱۰۰ سازمان از ۴۲ کشور در خارج از مرزهای اوکراین، تحت تاثیر این حملات قرار گرفته‌اند. طبق این گزارش، بیش از ۶۰ درصد از حملات هکرها به سمت کشورهای عضو ناتو نشانه رفته و آمریکا نیز به عنوان هدف اصلی این حملات بوده است.
 
همچنین هکرها و مجرمان سایبری، روی لهستان تمرکز ویژه‌ای دارند چرا که این کشور به عنوان مرکزی برای ارسال بیشترین کمک‌های نظامی‌و بشردوستانه به اوکراین شناخته می‌شود.
 
نکته جالب در گزارش مایکروسافت، هدف قرار ندادن استونی در میان کشورهای حوزه بالتیک بود و طبق گفته این شرکت، هیچگونه نفوذ سایری روسیه در این کشور شناسایی نشده است. مایکروسافت اعلام کرد که شاید دلیل این امر، استفاده استونی از سرویس‌های ابری باشد که این امر، شناسایی هکرها و مجرمان سایبری را راحت‌تر می‌کند.
 
در بررسی‌های مایکروسافت، مشخص شد که هکرهای روسی در ۲۹ درصد از حملات خود موفق بودند و یک چهارم حملات موفقیت‌آمیز منجر به سرقت اطلاعات از شبکه‌های یک سازمان شده است.
 
با این حال، مایکروسافت از اقدامات و تلاش‌های اوکراین برای حفاظت از اطلاعات قدردانی کرد. قبل از آغاز این جنگ، زیرساخت دیجیتال بخش عمومی‌کشور روی سرورهایی که به صورت فیزکی در داخل مرزهای این کشور قرار داشتند، اجرا می‌شد و آنها را در برابر حملات موشکی آسیب‌پذیر می‌کرد.
 
دولت اوکراین اما با درک این آسیب‌پذیری، تلاش کرد تا عملیات‌های دیجیتال و داده‌های حیاتی را به فضای ابری که در مراکز داده در سراسر اروپا قرار دارند، انتقال دهد که این امر باعث امنیت بیشتر اطلاعات شده است.
 
با آغاز جنگ اوکراین و کناره‌گیری بسیاری از شرکت‌های فناوری از فعالیت در روسیه، مایکروسافت نیز چنین رویه‌ای را در پیش گرفت و اخیرا نیز صدها کارمند خود در این کشور را اخراح کرد. این شرکت همچنین امکان دانلود ویندوز توسط کاربران روسی را مسدود کرد.

نظر شما