به گزارش ایلنا از خوزستان، امروز شنبه چهارم تیرماه نشست خبری رئیسکل دادگستری خوزستان، اعضای شورای قضایی و مدیران سازمانهای تابعه قوه قضاییه در خوزستان با اصحاب رسانه به مناسبت هفته قوه قضاییه برگزار شد.
علی دهقانی رئیسکل دادگستری خوزستان در این نشست با اعلام اینکه کار دستگاه قضا فقط به رسیدگی شکایات محدود نمیشود، اظهار کرد: پیشگیری از وقوع جرم، اصلاح مجرمان از طریق سازمانهای مرتبط و نظایر آن از دیگر خدمات است.
وی با بیان اینکه در ستاد رفع موانع تولید دستگاه قضا به مواردی همچون تولید، اشتغال و دانشبنیان توجه میشود، افزود: در سه ماهه اول سال جاری چند واحد تولیدی نیز به چرخه تولید بازگشتند.
وصول ۵۰۵ هزار پرونده در سال ۱۴۰۰
دهقانی ادامه داد: در سال گذشته بیش از ۵۰۵ هزار فقره پرونده یکتا به دستگاه قضا استان واصل شد و آمار پروندههای غیر یکتا بیش از ۸۲۱ هزار فقره است.
وی گفت: در سه ماهه اول سال جاری بیش از ۲۰۲ هزار پرونده به دستگاه قضا استان رسید و در همین مدت ۲۰۷ هزار پرونده مختومه شد.
بازگشت بیش از یکهزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی ملی به بیتالمال
رئیس کل دادگستری خوزستان با اشاره به کاهش متوسط زمان رسیدگی به پروندهها در سال جاری و ابلاغ الکترونیکی، اضافه کرد: شعب ویژهای برای زمینخواری در نظر گرفته شده است. به همین منظور در سال گذشته یکهزار و ۱۵۴ هکتار از اراضی ملی به ارزش ۴۲ میلیارد تومان به بیتالمال برگشت و در سه ماهه نخست سال جاری نیز ۱۰۰ هکتار پس گرفته شد.
دهقانی از آزادسازی ۷۱ هکتار از اراضی مجاور آبها در سه ماهه نخست سال جاری خبرداد و گفت: از سال گذشته تاکنون ۷۶ فقره پرونده حکم قطعی قصاص با کمک شورای حل اختلاف منجر به رضایت شده است.
آزادسازی ۳۷۷ نفر از مجرمین غیرعمد در سال ۱۴۰۰
وی با اشاره به سازش ۲ هزار پرونده منجر به سازش در سه ماهه نخست سال جاری گفت: در سال گذشته با کمک ستاد دیه، گذشت شاکیان و خیرین ۳۷۷ نفر از جرائم غیر عمد با مبلغ ۱۶۰ میلیارد تومان و در سه ماهه سال جاری ۶۸ نفر آزاد شدند.
رئیسکل دادگستری خوزستان از محکومیت ۳۰۵ تخلف اداری در سال گذشته خبرداد و تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲ هزار پرونده به بخش اموال تملیکی وارد شد که بعد از رای در چهارچوب قوانین به مزایده گذاشته میشوند؛ همچنین ۲۴ هزار کولر قاچاق نیز در اختیار اموال تملیکی بوده تا بعد از مراحل قانونی وارد بازار میشود.
وی درخصوص مقصران حادثه متروپل نیز گفت: حادثه متروپل دارای ابعاد مختلفی بوده و در مراحل تحقیقاتی است. در قوانین و مقررات، نظام مهندسی، شهرداری، راه و شهرسازی و دستگاههای مربوطه با ساخت و ساز مسئولیتی دارند و از زمان صدور مجوز یک بنا تا ساخت و ساز و بهرهبرداری این سازمانها تکالیف و وظایفی دارند که باید به آن عمل کنند.
دهقانی اضافه کرد: ابعاد مختلف متروپل تخصصی و تحقیقاتی بوده که نیازمند رسیدگیهای کارشناسانه اهل فن و تکمیل تحقیقات در دادسرا و صدور کیفرخواست است و در چهارچوب قانون بررسی خواهد شد.
صادق جعفری چگنی دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان نیز درخصوص حادثه متروپل اظهار کرد: از روز اول حادثه به صورت متناوب در مرکز دادستانی آبادان حضور داشته و زوایای فساد مالی و اداری آن در حال بررسی است. همچنین هفته جاری نظر هیات کارشناسی در این خصوص اعلام خواهد شد.
اعلام مجرمان حادثه متروپل بعد از حکم نهایی
وی با بیان اینکه ۱۶ نفر تاکنون در رابطه با حادثه متروپل بازداشت شدند و باتوجه به نظر هیات کارشناسی امکان افزایش افراد مقصر وجود دارد، اضافه کرد: فاش کردن هویت افراد بازداشت شده به دلیل قوانین محدودیتهایی دارد چراکه باید حکم نهایی صادر شود که با اعلام حکم نهایی اطلاعرسانی خواهد شد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان عنوان کرد: ۲ شعبه برای بررسی مفاسد اقتصادی، اداری، کارکنان و مدیران ارشد درنظر گرفته شده است و در بسیاری از سازمانها و ادارات شامل شهرداریها، راه و شهرسازی، منطقه آزاد اروند و چند سازمان دیگر تخلفاتی کشف شد.
کشف بیش از ۳۰ هزار تُن کالای احتکار شده
وی به جلوگیری از بیکاری ۳۰۰ نفر و حمایت از شرکتهای تولیدی به عنوان دیگر اقدامات دستگاه قضا استان اشاره کرد و گفت: در بحث تنظیم بازار بعد از طرح مردمیسازی یارانهها بیش از ۳۰ هزار تُن کالای مختلف احتکار شده در استان کشف و روانه بازار شد.
پژمان پروین مدیر کل زندانهای خوزستان نیز تعداد زندانیان استان را بین ۴۵ تا ۵۰ هزار نفر متغیر دانست و گفت: در سال ۱۴۰۰ خوزستان در حوزه حرفه و آموزش مقام نخست را کسب کرد.
افزایش سرانه فضای زندانیان
وی با اشاره برنامهها برای اضافه کردن ۲۸ هزار مترمربع به فضای زندانهای استان، بیان کرد: با این کار سرانه هر زندانی از ۵.۵ متر به ۷ متر افزایش و ۵ سالن اشتغال برای مددجویان نیز تاسیس میشود.
۴۵۰ واحد متخلف پلمب و بنر نصب میشود
نعمتالله بیرانوندی مدیرکل تعزیزات حکومتی خوزستان نیز از اختیارات سه قوه به این سازمان برای برخورد با متخلفان صنفی و اختیار نصب بنر و پلمب واحد در محل را خبرداد و گفت: هفته گذشته ۱۵۰ واحد متخلف که دارای تکرار تخلف و عدم پرداخت جریمه بودند پلمب و اقدام به نصب بنر کردیم که این برنامه تا ۲ هفته آینده ادامه داشته و ۳۰۰ واحد دیگر نیز با این برخورد مواجه خواهند شد.
∎
نظر شما