شناسهٔ خبر: 5476561 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

سيف: عملکرد اين بانک را با متغيرهاي اقتصادي قضاوت کنيد//تکميلي

صاحب‌خبر - تهران/ خبرگزاری صدا و سیما / اقتصادی 1394/03/10
رئیس کل بانک مرکزی در باره بدهی بانک ها به بانک مرکزی گفت : عملکرد بانک مرکزی با متغیرهای اقتصادی قضاوت شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ( واحد مرکزی خبر ) ، ولی الله سیف در بیست و پنجمین همایش سیاست های پولی و ارزی با بیان اینکه به ارتقای انضباط پولی و مالی، مدیریت مناسب نقدینگی، افزایش سهم پول درونزا از رشد نقدینگی، حفظ ثبات بازار ارز، تامین مالی سالم اقتصاد و هدایت منابع به سمت فعالیت‌های تولیدی، شاهد خروج از رکود تورمی عمیق و کنترل موثر نرخ تورم بوده‌ایم گفت: در نتیجه اتخاذ این رویکردها و دیگر وقایع اقتصادی و سیاسی، مهمترین تحولات اقتصادی و دستاوردهای بانک مرکزی در طول سال 1393 با هدایت موثر منابع به سمت فعالیت‌های تولیدی و همچنین کنترل فشارهای تورمی و کاهش نااطمینانی‌ها از این طریق، نرخ رشد اقتصادی در سه فصل متوالی (فصول اول تا سوم) سال 1393 مثبت و اقتصاد پس از هشت فصل نزول مستمر تولید ناخالص داخلی، از رکود خارج شد.
وی افزود: در سال 1393، بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی نقش مهمی را در رشد پایه پولی ایفا کرده و همین امر نیز باعث شد تا برخی منتقدین عملکرد در این زمینه را با عملکرد دولت گذشته در زمینه طرح مسکن مهر مقایسه کنند. در این رابطه بانک مرکزی پاسخ لازم و توضیحات جامع را ارائه کرد که در روز گذشته در جراید و رسانه‌ها منعکس شد.
وی افزود: در مجموع باید توجه داشت که عملکرد سیاست‌گذاری اقتصادی را براساس متغیرهایی همچون: رشد اقتصادی، تورم، رشد سرمایه‌گذاری، ثبات نرخ ارز، رشد نقدینگی و... می‌سنجند و نه بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی.
سیف در پاسخ به منقدان سیاست های بانک مرکزی تصریح کرد: این منتقدان به این نکته توجه ندارند که طی ماه‌های اخیر مکرراً بانک مرکزی را به دلیل اتخاذ رویکرد انضباطی مورد نقد قرار می‌دادند و خواستار افزایش رشد نقدینگی برای خروج از رکود بودند. البته نتایج حاصل از رویکرد انضباطی بانک مرکزی حاکی از مهار رشد نقدینگی در سطح مورد هدف و در عین حال حصول توام به اهداف کاهش تورم و افزایش رشد اقتصادی بوده است.

رویکرد بانک مرکزی در سال 1394

رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود به رویکرد این بانک در سال 1394 پرداخت و با اشاره به رشد اقتصادی تاکید کرد: اگرچه اقتصاد ایران در سال 1393 برای سه فصل متوالی رشد اقتصادی مثبت داشته است، لیکن هنوز سطح تولید کشور در 9 ماهه سال 1393 از رقم مشابه سال 1390 حدود 7.1 درصد پایین‌تر است. لذا رویکرد بانک مرکزی در سال 1394 تداوم سیاست فعال‌ سازی ظرفیت‌های خالی اقتصاد از مجرای هدایت منابع به سمت بخش‌های مولد و با اولویت سرمایه در گردش خواهد بود. بدیهی است جبران بیشتر و سریع تر لطمات وارد شده بر رشد اقتصادی تاکید ویژه‌ای در تشکیل سرمایه خواهد بود.
وی افزود: یکی از مقولات مهمی که بانک مرکزی در نظر دارد بعد از عادی شدن روابط بانکی بین‌المللی و رفع محدودیت های وضع شده ناشی از تحریم های ظالمانه غرب علیه کشورمان اجرا کند، یکسان سازی نرخ ارز است. در این زمینه بانک مرکزی با اتخاذ تمهیدات لازم در پی آن است تا یکسان‌سازی نرخ ارز را به نحو مطلوب و کاملاً مدیریت شده و در زمان مناسب به اجرا در آورد که البته پس از مهیا شدن شرایط اجرای این سیاست، بانک مرکزی به‌نحو مقتضی در باره ترتیبات اجرایی این سیاست اطلاع‌رسانی خواهد کرد. برهمین اساس، بانک مرکزی اصلاح محیطی، نهادی و مقرراتی بازار ارز و حذف رانت از بازار رسمی ارز و همگرا کردن تدریجی نرخ ارز در بازارهای رسمی و غیر رسمی را به منظور جلوگیری از انباشت ناترازی نرخ ارز در چارچوب تنظیم سیاست‌های ارزی سازگار و هماهنگ، با لحاظ اقتضائات اقتصاد کلان و وضعیت ذخایر ارزی و دسترسی به آن، پی‌گیری خواهد کرد.

حمایت از کارآفرینان راهبرد بانک مرکزی

سیف راهبرد دیگر بانک مرکزی را حمایت از کارآفرینان برشمرد و افزود: راهبرد دیگر بانک مرکزی امسال ، از یک طرف مساعدت با کارآفرینانی است که نتوانسته‌اند با دلایل موجه بدهی خود به بانکها را بپردازند و از طرف دیگر برخورد با سوءاستفاده‌کنندگان از منابع بانکی است. بانک مرکزی در تنظیم مقررات نظارتی خود به مشکلات واحدهای تولیدی توجه داشته و سعی کرده در سامان‌دهی مطالبات غیرجاری، میان تولیدکنندگانی که به دلیل مشکلات برون‌زا و خارج از کنترل قادر به تسویه بدهی‌خود به بانک‌ها نبوده‌اند و سوء‌استفاده‌کنندگان از منابع بانکی، تفکیک قائل شود.

سیاست های بانک مرکزی منطبق با شعار سال

رئیس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه در جهت تحقق شعار «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» در سال 1394 مجموعه رهنمودها و سیاست‌هایی اتخاذ شده است افزود: اتخاذ رویکرد فعالانه در زمینه اطلاع‌رسانی مستمر درباره برنامه‌ها، اقدامات و دستاوردهای حاصله در این زمینه، تقویت روحیه مشتری‌مداری و تکریم ارباب‌رجوع، تقویت تعامل با فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان و تلاش در جهت ایجاد و تقویت همدلی با آنها و طراحی و استقرار مکانیزم بازخورد به منظور حفظ پویایی در شناسایی و رفع تنگناها، تشخیص سریع موقعیت‌ها و تامین نیازهای جدید مالی و بهینه‌سازی مستمر مدیریت منابع و مصارف، به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده و دستاوردهای آن در حال پیگیری است.

صدا و تصویر دارد