شناسهٔ خبر: 54692558 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت | لینک خبر

منتظری در نشست هم‌اندیشی اجرای سیاست‌های کلی رهبری؛

سرقت در صدر پرونده‌های مجرمانه دستگاه قضا قرار دارد/ ساماندهی زندان‌ها نیازمند بودجه کافی است

دادستان کل کشور ضمن اشاره به اینکه بیشترین جرائم و پرونده های ارسالی به دستگاه قضا با مضمون سرقت است، گفت: ۹۸ درصد جرائم در اکثر شهرهای کشور را سرقت تشکیل می دهد که این موضوع ناشی از وجود فقر، اعتیاد و به تدریج زیاده خواهی است و باید دستگاه‌های متولی برای جلوگیری از بروز این جرم اقدامات لازم را انجام دهند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، حجت الاسلام منتظری دادستان کل کشور در نشست امروز صبح (سه شنبه، 31 خردادماه) هم‌اندیشی برای اجرای سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری ضمن اشاره به اینکه پرونده‌های مورد رسیدگی در قوه قضائیه در خصوص مسائل اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و قضایی است، گفت: دستگاه قضا در بسیاری از موارد مسئولیت جلوگیری از بروز جرائم را ندارد اما هیچگاه از زیر بار مسئولیت خویش شانه خالی نکرده است. 

وی تصریح کرد: متاسفانه به دلایل مختلف شاهد افزایش جرائم و تخلفاتی هستیم که رسیدگی به آن ها سابقه قضایی دارد. بیشترین جرائم و پرونده های ارسالی به دستگاه قضا با مضمون سرقت است و باید پرسید آیا عوامل جلوگیری از سرقت در حوزه قوه قضاییه وجود دارد؟ براساس آمارهای ارسالی 98 درصد جرائم در اکثر شهرهای کشور را سرقت تشکیل می دهد که این موضوع ناشی از وجود فقر، اعتیاد و به تدریج زیاده خواهی است.

دادستان کل کشور ادامه داد: فقرزدایی در حوزه اختیارات قوه قضاییه یا ضابطین نیروی انتظامی نیست. برخورد با معتادان، قاچاقیان مواد مخدر و سرقت با قوه قضاییه و ستاد مبارزه با مواد مخدر است که البته بیشترین اعضای این ستاد از مسئولان اجرایی کشور هستند و تنها 3 عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر از دستگاه قضا هستند.

منتظری بیان کرد: ما با پدیده شومی به نام اعتیاد در کشور روبه رو هستیم، البته عنوان جرم از بخشی از اعتیاد توسط ادوار گذشته مجلس برداشته شد و اکنون برخورد با آنها در حوزه اختیارات وزارت کشور قرار دارد و آنها باید مراکز نگهداری از متجاهرین را در شهرها راه‌اندازی کنند اما تاکنون چند درصد از این مراکز آماده شده است؟ آسیب های اجتماعی و عوامل بروز آن باید شناسایی و برخورد شود.

وی در واکنش به برخی انتقادات نسبت به برخورد با بدحجابی و بی حجابی از سوی قوه قضائیه، گفت: ما نیز از این موضوع رنج می بریم اما تا چه میزان برخوردهای قضایی می تواند در جلوگیری از بدحجابی و بی حجابی در کشور موثر باشد. قطعا آنگونه که باید موثر نخواهد بود، باید برای برخورد با این مسائل قوانین لازم را داشته باشیم.

منتظری همچنین در خصوص انتقاد برخی نمایندگان نسبت به شرایط زندان ها نیز بیان کرد: من از اکثر زندان‌های کشور بازدید به عمل آورده‌ام و حتی کارگروهی برای کاهش جمعیت زندانیان تشکیل داده‌ایم اما به دلیل نبود بودجه کافی قادر به انتقال زندان‌ها از مراکز شهرها به خارج شهر و کاهش جمعیت زندانیان نیستیم.

وی افزود: به طور مثال جمعیت زندانیان در زندان کرج 3 برابر ظرفیت لازم است و آن طور که شایسته است، حقوق زندانیان رعایت نمی‌شود، وقتی زندانی 6 هزار نفر ظرفیت دارد اما اکنون 20 هزار جمعیت دارد چه باید کرد. روسای زندان ها از نبود بودجه گلایه دارند.

دادستان کل کشور در خصوص اقدامات دستگاه قضا برای کاهش جمعیت زندانیان در زندان ها گفت: حدود یک سال و نیم پیش و در زمان اوج کرونا به عنوان عضو ستاد مقابله با کرونا برای کاهش جمعیت زندانیان و ارائه مرخصی به زندانیان حائز شرایط درخواست 60 میلیارد تومان بودجه برای ساخت پابند کردیم که بوسیله این رقم اکنون پابندها آماده شده و 10 هزار پابند به استان ها فرستاده شده است.

منتظری ضمن تاکید براینکه به دادستان ها و قضات در استان‌ها اعلام شده تا با نمایندگان مجلس برای بررسی موارد خاص تعامل داشته باشند، اظهار کرد: حجم بالای رسیدگی به پرونده ها زمان بسیاری را از بازپرس ها و قضات می‌گیرد، حدود 150 فقره پرونده به طور متوسط هرماه به هر دادگاه و بازپرس ارجاع می شود که قضات باید به آن ها رسیدگی کنند و دستگاه قضا تلاش دارد تا پرونده های مردم را با سرعت و دقت لازم تعیین تکلیف کند تا مشکلات مراجعین مرتفع شود./

پایان پیام

نظر شما