شناسهٔ خبر: 54690656 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

عین‌اللهی در صحن علنی مجلس:

امسال ۲۰ درصد افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی داشته‌ایم

وزیر بهداشت گفت: امسال ۲۰ درصد افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی داشته‌ایم که عمدتاً به مناطق محروم اختصاص پیدا خواهد کرد و این موضوع می‌تواند برخی مشکلات را رفع کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه شنبه ۳۱ خردادماه) در جریان سوال از وزیر بهداشت پس از استماع توضیحات بهرام عین الهی با اشاره به اینکه او یکی از ظرفیت‌های کشور و دولت است، در توضیح سوال خود گفت: امید است نکاتی که درباره طرح عدالت در حوزه سلامت عنوان شد کارساز باشد. اما اینکه وزیر بهداشت می‌گوید ۵۰ سفر استانی رفته است باید بگویم نه شخص آقای عین اللهی و نه هیچ یک از همکاران وزارت بهداشت به مناطق سواحل مکران و جنوب سیستان و بلوچستان نیامده اند.

وی در رابطه با اختلاف شاخص‌های حوزه بهداشت و درمان در مناطق محروم نسبت به سایر استان‌های کشور، اظهار داشت: شاخص تخت بیمارستان در کشور به ازای هر هزار نفر دو است. این شاخص در استان سمنان نزدیک به چهار است اما در جنوب سیستان کمتر از نیم ارزیابی شده است. شاخص پزشک به بیمار در کشور به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت ۱۶ است اما در جنوب سیستان به ازای هر ۱۰ هزار نفر کمتر از دو پزشک وجود دارد.

نماینده مردم چابهار در مجلس تصریح کرد: این فاصله‌ها و اختلافات در شاخص‌ها معنادار و نجومی هستند. امید است طرح عدالت در حوزه سلامت این ابهامات و اختلافات فاحش را حل کند.

سعیدی بیان کرد: شاخص پراکندگی باید در طرح تعالی و عدالت در حوزه سلامت مدنظر قرار بگیرد. برای مثال کرج نیز از مناطقی است که از نظر تخت بیمارستانی شاخص نابسامانی دارد اما دست کم فاصله نزدیکی با مرکز کشور دارد. اما مردم ما در بسیاری از استان‌های محروم با نزدیک ترین پزشک بیش از ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارند.

وی افزود: از وزیر بهداشت انتظار داریم با دادن سهمیه‌های ویژه به مناطق محروم، در جذب کادر سلامت اقدام جدی و کارساز صورت بگیرد. همچنین امید است وعده دولت و رئیس جمهور درباره مصوبه دانشگاه علوم پزشکی چابهار اجرایی شود و وفای به عهد صورت بگیرد.

نماینده مردم چابهار در مجلس با اشاره به زحمات کارکنان وزارت بهداشت و قدردانی از آنها، تأکید کرد: البته اینکه صرفاً از وزارت بهداشت انتظار رفع مشکلات حوزه سلامت را داشته باشیم، درست نیست و همه ارکان باید پای کار بیایند و دست به دست هم بدهند.

سعیدی با تأکید بر اینکه تخصیص بودجه در حوزه سلامت عادلانه نیست، عنوان کرد: بسیاری از مشکلات حوزه سلامت به علت مسائل اعتباری نیستند و به موضوعات مدیریتی بر می‌گردند.

وی خاطرنشان کرد: امید است با یاری رساندن مجلس انقلابی در راستای ایجاد عدالت در بخش سلامت، تبعیض و محرومیت در مناطق محروم برطرف شود.

وی در پاسخ به سوال محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه آیا از توضیحات وزیر بهداشت قانع شدید؟ گفت: ما مردم سیستان انسان‌های امیدواری هستیم و شخص آقای قالیباف را ضامن این موضوع قرار می‌دهیم تا نماینده و معین مردم محروم سیستان باشید. این فرصت را به وزیر بهداشت می‌دهیم تا با همت همگان طرح عدالت و تعالی نظام سلامت را اجرایی کند.

 

سقف دریافتی نیروهای متخصص درمان در مناطق محروم را برداشته‌ایم

در ادامه بهرام عین اللهی وزیر بهداشت و درمان کشور صبح امروز (سه شنبه ۳۱ خرداد) در صحن علنی مجلس در پاسخ به سوال معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهار مبنی بر اینکه در موضوع توزیع عادلانه فرصت‌ها و منابع حوزه سلامت در مناطق محروم چه اقداماتی صورت گرفته است، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید چمران و قدردانی از زحمات نمایندگان به ویژه کمیسیون بهداشت به جهت همکاری با وزارت بهداشت و درمان گفت: درباره میزان حضور خودم در مناطق محروم باید عرض کنم ما افتخار حضور در بسیاری از مناطق و استان‌ها را داشته‌ایم و در همین مدت کوتاه ۵۰ سفر استانی صورت گرفته است و توانسته‌ام در مناطق محروم بسیاری حضور پیدا کنم.

وی در خصوص توزیع عادلانه فرصت‌ها و منابع حوزه سلامت در مناطق محروم توضیح داد و عنوان کرد: به همه معاونین، همکاران و مدیران وزارتخانه دستور اکید داده‌ام که به مناطق محروم و کم برخوردار برای رفع محرومیت و تبعیض نگاه ویژه داشته باشند و این موضوع را به صورت جهادی و انقلابی پیگیری کنند چرا که رفع تبعیض یکی از مهمترین مسائل حوزه بهداشت است.

عین اللهی بیان کرد: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی یکی از اقدامات خوبی بود که برای این منظور انجام گرفت و در دستور کار شورای انقلاب فرهنگی قرار داده شد.

وزیر بهداشت و درمان تصریح کرد: امسال ۲۰ درصد افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی داشته‌ایم که عمدتاً به مناطق محروم اختصاص پیدا خواهد کرد و این موضوع می‌تواند برخی مشکلات را رفع کند. همچنین امسال برای اولین بار سهمیه جذب دستیاران رشته‌های تخصصی بومی در نظر گرفته شده است و به دانشگاه‌ها اختیار داده‌ایم تا از خود مناطق محروم دستیاران بومی بگیرند. با توجه به اینکه نیروها بومی هستند ماندگاری بیشتری پیدا خواهند کرد.

عین اللهی با تاکید بر اینکه عدم ماندگاری پزشکان متخصص در مناطق محروم یکی از مشکلات توزیع عادلانه فرصت‌ها و منابع حوزه سلامت است اظهار کرد: این موضوع هفته گذشته در شورای حقوق و دستمزد مطرح شد و تصویب کردیم سقف کارانه نیروی انسانی در مناطق محروم و متخصص برداشته شود. طبیعتاً این موضوع در جذب و ماندگاری هر چه بیشتر نیروهای متخصص مؤثر خواهد بود.

 

انتهای پیام/ک

نظر شما