شناسهٔ خبر: 54687400 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

محمدعلی کریمخانی، خواننده «آمدم‌ای شاه پناهم بده» درگذشت

محمدعلی کریمخانی مداح اهل بیت (ع) و خواننده قطعه مشهور «آمدم‌ای شاه پناهم بده» ساعتی پیش در ۷۲ سالگی درگذشت.

صاحب‌خبر -
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: محمدعلی کریمخانی مداح اهل بیت (ع) و خواننده قطعه مشهور «آمدم‌ای شاه پناهم بده» ساعتی پیش در ۷۲ سالگی درگذشت. او متولد سال ۱۳۲۹ در نرجه استان قزوین بود.

او از کودکی به مداحی علاقه‌مند بود و در محافل و هیأت‌ها در ایام محرم و رمضان مناجات خوانی و مداحی می‌کرد. اولین مداحی خود را در سن ۱۶ سالگی در حرم و ولادت امام رضا (ع) با نوای خاص و رسای خود خواند. او از محضر استاد مرحوم حسین صبحدل بهره برده و توسط ایشان وارد رادیو شد.

استاد کریمخانی در سال ۱۳۸۹ با آهنگسازی آریا عظیمی‌نژاد قطعه مشهور «آمدم‌ای شاه پناهم بده/ خط امانی ز گناهم بده» را که در وصف حضرت امام رضا (ع) بود، خواند و فضای ایران را عطرآگین کرد. آلبوم «ساقی سرمست» در رثای شهیدان کربلا نیز از دیگر آثار اوست. از بهترین آثار وی می‌توان به «آمدم‌ای شاه پناهم بده» و همچنین «نجوای عاشورایی، حسین آرام جانم و حسین روح و روانم» اشاره کرد.

محمدعلى کریمخانى در انتخاب شعر دقت خاصى داشت، بطوری‌که براى مداحى در یک مجلس و یا یک محفل، اشعار زیادى را مطالعه مى‌‏کرد و دیوان‌‏هاى مختلف را بررسى می‌کرد و با یک دقت نظر، اشعار زیبا، پرمحتوا و اشعارى که از روح والاى شاعران نشأت گرفته باشد را گلچین مى‌کرد. همین وسواس در انتخاب شعر کار کریمخانى را از دیگران متمایز می‌کرد. او همه قابلیت‏‌هاى صداى خود را بکار می‌گرفت و به عبارتى دیگر با تمام وجود و با صلابتى خاص و با انتخاب زیباترین و در عین حال مناسب‏‌ترین آهنگ‏‌هاى دستگاه‏‌هاى موسیقى اصیل ایران، آثار فاخر و ارزشمندى را ارائه مى‌کرد.

اثر «آمدم این شاه پناهم بده» را بشنوید:

تعداد بازدید : 26
<div id="video-display-embed-code_961740" ><script type="text/JavaScript" src="https://www.javanonline.ir/fa/news/play/embed/1093754/961740?width=400&height=300"></script></div>

پیکر این مرحوم بناست فردا سه‌شنبه ۳۱ خردادماه از ساعت ۱۶ در استان قزوین، تاکستان، روستای نرجه، میدان ولیعصر (عج) تشییع شود.

برچسب‌ها: