به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا، کاظم غریب آبادی در نشست افتتاحیه کمیته صیانت از حقوق مردم ضمن عرض خیر مقدم به مهمانان این نشست گفت: تشکیل این کمیته یک گام مبارکی است، با این کمیته در ستادحقوق بشر و در قوای سه گانه این تعامل تقویت شد و فرصتی است که در زمینه صیانت از حقوق مردم فراهم شده است.ستاد حقوق بشر به عنوان یک نهاد فرا قوه ای است که ۱۷ سال قبل ایجاد شد و طبق تاکید رهبری کار هماهنگی و طراحی و پیگیری و نظارت تمامی امور مردم مربوط به حقوق بشر در داخل و خارج از کشور را برعهده دارد.از این جهت ما کارهای اجرایی انجام نمی دهیم. کار طراحی و برنامه ریزی و هماهنگی در دست کمیته حقوق بشر است.
وی درخصوص رابطه جمهوری اسلامی با حقوق بشر گفت: حقوق بشر یک مفهوم عام دارد که ما در زندگی روزمره خود با ابعاد مختلف ان سروکار داریم.ما فقط ۴۴ گزارشگر ویژه در سازمانملل در رابطه با موضوعات مختلف حقوق بشر داریم.
غریب آبادی با بیان اینجمله که جمهوری اسلامی ایران مدافع حقوق بشر است خاطر نشان کرد: ما کشوری مبتنی بر موازین دینی و اسلامی هستیم ما مدافع حقوق مردم هستیم و تلاش ایران در جهت دخالت دادن مردم در تعیین حق سرنوشت خود، در عالم بی نظیر است انقلاب اسلامی ما انقلاب حقوق بشری است.
دبیر ستاد حقوق بشر بیان کرد: حقوق بشر فقط محدود به حقوق سیاسی و مدنی نیست، حقوق اقتصادی فرهنگی و اجتماعی را هم شامل میشود. غربی ها عامدانه از این بحث عبور میکنند.حدود ۳۵ کشور تحت تحریم هستند اگر صحبت از حقوق بشر میشود حقوق اقتصادی پس چه میشود؟ غربی ها نسبت به این موضوع بی توجهی دارند. ما به تمامی ابعاد حقوق بشر توجه ویژه داریم.
وی در رابطه با سازوکار این کمیته صیانت از حقوق مردم گفت: توجه ویژه خواهیم داشت به تمامی ابعاد حقوق بشر،فلسفه این کمیته یکی پاسخگو سازی و مسئولیت پذیری دستگاه های اجرایی در رابطه این حقوق است نکته دوم حمایت از این حقوق ها است. حقوق بشر نباید صرفا یک متولی داشته باشد و آن هم ستاد حقو بشر باشد.وقتی صحبت از حقوق بشر میشود نباید تمامنگاه ها صرفا به قوه قضائیه برود. تمامی دستگاه های اجرایی و نهاد ها باید متولی این حقوق بشر باشند. و باید حمایت کنند.نکته سوم شناسایی آسیبهای حقوق بشری و اصلاح فرایندها جهت احقاق حقوق بشر، هدف دیگر کمیته صیانت است و چهارم تبیین و ارایه دستاوردهای حقوق بشری و پنجم، چهار کارگروه پیش بینی شده است که ماهانه نشستهایی خواهند داشت.
معاون امور بینالملل قوه قضاییه گفت: چهار کارگروه پیش بینی کردیم که ماهانه جلساتی برگزار خواهند کرد و کارگروه سمنها نیز در ادامه اضافه خواهد شد و پیگیری درخواستهای مردمی نیز وظیفه کارگروه های مذکور است.
نظر شما