شناسهٔ خبر: 54586339 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

اقتصاد کلان

افرادی که نسبت به ثبت اعتراض برای عدم دریافت یارانه یا دهک‌بندی اقدام و برایشان یک مرحله واریز شده است،

صاحب‌خبر -

یارانه معترضان  قابل برداشت نیست

افرادی که نسبت به ثبت اعتراض برای عدم دریافت یارانه یا دهک‌بندی اقدام و برایشان یک مرحله واریز شده است، باید توجه داشته باشند که امکان برداشت برای هیج یک از افراد معترض فعلا وجود ندارد و باید تا زمان انجام بررسی صبر کنند. بعد از آنکه یارانه جدید در اردیبهشت ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شد، مشخص شد که حدود شش میلیون نفر از افرادی که تا فرودین‌ماه امسال یارانه دریافت می‌کردند، تحت عنوان دهک دهم حذف شده‌اند. این موضوع که با تشخیص وزارت رفاه انجام شده بود، اعتراض بسیاری را به دلیل عدم تشخیص صحیح در دهک‌بندی به همراه داشت و از این جهت رییس‌جمهور دستور فوری بررسی وضعیت کسانی که اعتراض خود را ثبت کرده بودند صادر و تاکید کرد که به حسابشان واریز انجام شود. افرادی که نسبت به عدم دریافت یارانه و دهک‌بندی اعتراض داشتند آن را در سامانه hemayat.mcls.gov.ir ثبت کردند و بعد از دو مرحله اعلام لیست از سوی وزارت رفاه، برای تمامی این افراد، یک مرحله یارانه، واریز شده است ولی مسدود بوده و قابل برداشت نیست. این در حالی است که از دو مرحله یارانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی که در قالب مرحله ۱۳۵ و ۱۳۶، واریز شده بود، بخش اول در ۲۱ اردیبهشت و بخش دوم در ۲۱ خرداد قابل برداشت شد، در این بین معترضانی که به حسابشان واریز صورت گرفته بود، این تصور را داشتند که می‌توانند در خردادماه برداشت انجام دهند و حتی پیگیر آن نیز شده‌اند، در حالی که باید توجه داشته باشند، مبلغ واریزی برای آنها در ازای یک مرحله بوده است و فعلا مسدود باقی خواهد ماند. قرار است بعد از بررسی وضعیت افراد معترض در وزارت رفاه، در صورت تشخیص مشمولیت برای دریافت یارانه، مبلغ مسدود شده آزاد و قابل برداشت شود. اینکه چه زمانی وزارت رفاه بررسی را شروع خواهد کرد، زمان مشخصی اعلام نشده ولی ظاهرا در هفته‌های آتی اقدام خواهد شد، هرچند که با تحولات اخیر این وزارتخانه و استعفای وزیر رفاه، باید منتظر تصمیم‌گیری در این رابطه بود ولی به‌طور حتم بررسی باید انجام شود.

افزایش حقوق متناسب  با رشد قیمت نیست

نماینده تفرش در مجلس یازدهم با اشاره به افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت کالاها و افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارمندان گفت: قرار بود قیمت‌ها بر اساس نرخ شهریور ۱۴۰۰ باشد. دولت هیات وزیران را ترمیم کند. ولی‌الله بیاتی در جلسه مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با استناد به بیانات مقام معظم رهبری در آخرین دیدار با نمایندگان گفت: مجلس انقلابی است اما باید یک بررسی کنیم ببینیم واقعا انقلابی هستیم یا نه. رهبری راجع به فرآیند قانونگذاری، بودجه ۱۴۰۱ و مرکز پژوهش‌ها مطالب ارزشمندی را بیان فرمودند و این وظیفه نمایندگان را بسیار سنگین کرد. بنده به هیات رییسه مجلس پیشنهاد می‌کنم که بیانات مقام معظم رهبری را مکرر به اطلاع نمایندگان برسانند و برای تحقق فرامین معظم له برنامه‌‍‌‌ریزی کنند.بیاتی با بیان اینکه مردم ایران امروز در شرایط سخت اقتصادی زندگی می‌کنند، گفت: ما همانند دوران دفاع مقدس مسوولانی با روحیه جهادی و انقلابی می‌خواهیم، اگر ما در جنگ نظامی پیروز شدیم به‌خاطر روحیه ایثارگری، شهادت و از خودگذشتگی بود، مسوولان امروز هم باید بدانند که ما تحت جنگ اقتصادی تمام عیار علیه ملت ایران هستیم، مسوولان باید در کنار مردم باشند. جناب رییس‌جمهور، هنوز بسیاری مدیران ناکارآمد در راس کار هستند و تعیین تکلیف نشده‌اند. وی خطاب به رییس‌جمهور در خصوص تورم کنونی بازار گفت: تورم در کشور بیداد می‌کند. کالاهای مورد نیاز مردم بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته است. حقوق کارمندان ۱۰ درصد افزایش داشته است. بنا بر مصوبه مجلس در تامین کالاهای اساسی قرار بود قیمت‌ها بر اساس نرخ شهریور ۱۴۰۰ باشد، کمر مردم زیر بار گرانی شکسته است، از دولت می‌خواهم به داد مردم خصوصا اقشار کم‌درآمد برسد؛ چرا که پشتوانه اصلی حاکمیت همین مردم کوچه و بازار بودند. رییس‌جمهور هر چه سریع‌تر نسبت به ترمیم هیات وزیران اقدام کن د. بعضی از وزرا، معاونان و حتی استانداران کارآمد نیستند، هنوز تعدادی از مدیران کل و معاونان وزرا در وزارتخانه‌ها تعیین تکلیف نشده‌اند و این باعث ایجاد خلل در روند خدمت‌رسانی به مردم است.نماینده تفرش در مجلس یازدهم ضمن درخواست از دولت بابت بهبود وضعیت بازنشستگان گفت: بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی و مستمری‌بگیران در شرایط سخت اقتصادی زندگی می‌کنند، مداوم پیگیری می‌کنند برای احقاق حق خودشان، مصوبه شورای عالی کار و هیات‌مدیره سازمان تامین اجتماعی نباید دستخوش تغییرات شود، مطالبات این قشر جامعه به حق و درست است. وی خطاب به رییس‌جمهور گفت: بانک‌ها در کشور در خدمت مردم نیستند. تاجایی که بتوانند از پرداخت تسهیلات باز می‌زنند و از سیاست‌های دولت تبعیت می‌کنند، تولیدکنندگان و کشاورزان به‌شدت آسیب دیدند، بانک‌ها تبدیل به غول اقتصادی شدند و تولیدکنندگان با شرایط و نوسان بازار ورشکست شدند، بفرمایید شهرک‌های صنعتی را بررسی کنند، فکر می‌کنم در حوزه انتخابیه ما بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کارخانجات فعال هستند و این موضوع نیاز به بررسی دارد.

بیاتی با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه‌اش، خواستار رسیدگی به وضعیت معلمان شد و گفت: به دلیل کمبود بارندگی بعضی از روستاها آب آشامیدنی و آب کشاورزی ندارند. مسوولان هم احساس مسوولیت نمی‌کنند. تعجب می‌کنم یک مسوول چگونه شب راحت می‌خوابد در صورتی که یک روستا فاقد آب است. از وزیر نیرو درخواست رسیدگی دارم. وضعیت دامداران با آزادسازی نهاده‌های دامی بسیار نامطلوب است و نیاز به توجه ویژه دارد از وزیر کشاورزی درخواست رسیدگی دارم.