هزاران نفر در آمریکا در پی قتل عام های اخیر در آمریکا بر اثر تیراندازی های جمعی و خارج شدن این دسته از خشونت های مسلحانه از کنترل دولتمردان و سیاستمداران و نیز پلیس این کشور، روز شنبه به وقت محلی در مرکز خرید ملی در واشنگتن و در سراسر این کشور تظاهرات کردند و خواستار اقدام کنگره در مورد قوانین اسلحه در این کشور شدند.
این تظاهرات پس از کشتار و تیراندازی های گسترده در یووالدی تگزاس و بوفالو نیویورک انجام شد که منجر به قتل عام کودکان دبستانی و نیز سیاهپوستان در این کشور شد.
فعالان اجتماعی معتقدند این حوادث باید کنگره را برای اقدام در مورد قوانین اسلحه متقاعد کند.
به گزارش رسانه های آمریکایی، در راهپیمایی واشنگتن، سخنرانان از سناتورهای آمریکایی که به عنوان یک مانع بزرگ در مقابل اصلاح قانون اسلحه دیده می شوند، خواستند تا در این مورد اقدام کنند یا رای دهندگان آمریکایی دیگر به آنها رای نخواهند داد.
دیوید هاگ که خود بازمانده یک تیراندازی دسته جمعی در مدرسه متوسطه در پارکلند در فلوریدا و کشته شدن ۱۷ دانش آموز در سال ۲۰۱۸ است گفت: اگر دولت ما نمی تواند جلوی کشته شدن و سلاخی ۱۹ کودک را در مدرسه بگیرد، وقت آن رسیده است که دولت را تغییر دهیم.
در همین حال امروز صدها نفر در سال اجتماعات این مدرسه در پارکلند اجتماع کردند و گفتند که خرید یک اسلحه از یک فروشگاه برای افراد جوان بسیار آسان است.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا که هنگام آغاز راهپیمایی واشنگتن در کالیفرنیا حضور داشت، خطاب به تظاهرکنندگان گفت که «به راهپیمایی ادامه دهید» و افزود که او نسبت به مذاکرات برای رسیدگی قانونی به خشونتهای مسلحانه «کمی خوشبین» است.
بایدن اخیرا خواستار اقدامات متعدد از جمله افزایش محدودیت سنی برای خرید سلاح های تهاجمی در آمریکا شد.
در محله بروکلین نیویورک، اریک آدامز شهردار این شهر که مهار خشونت مسلحانه در بزرگ ترین شهر آمریکا از شعارهای انتخاباتی وی بود، به لتیتیا جیمز دادستان کل ایالت نیویورک که قصد دارد از انجمن ملی اسلحه آمریکا شکایت کند، پیوست و معترضان را در راهپیمایی به سمت پل بروکلین هدایت کرد.
جیمز گفت: تا زمانی که جوانان در این کشور قیام نکنند، اتفاقی در آمریکا نمی افتد.
رغم بارش باران در پایتخت آمریکا، هزاران نفر درحالی که پلاکارد در دست داشتند، قبل از شروع تظاهرات در محوطه بنای یادبود گرد هم آمدند. روی یکی از این پلاکاردها نوشته شده بود «کودکان قابل جایگزینی نیستند، اما سناتورها هستند. رای دهید."
در دست یک دختر نوجوان نیز پلاکاردی وجود داشت که روی آن نوشته شده بود: می خواهم در مدرسه احساس امنیت کنم.
برگزارکنندگان امیدوار بودند که برای دومین "راهپیمایی برای زندگی" حدود ۵۰ هزار نفر را درمحوطه بنای یادبود واشنگتن جمع کنند. در حالی که این تعداد بسیار کمتر از راهپیمایی اولیه سال ۲۰۱۸ با مشارکت بیش از ۲۰۰ هزار نفر است، اما امسال برگزارکنندگان بر روی راهپیمایی کوچکتر در حدود ۳۰۰ نقطه تمرکز کرده بودند.
بازماندگان تیراندازی های دسته جمعی و سایر حوادث خشونت مسلحانه آمریکا این هفته با قانونگذاران گفتگو کرده و در کنگره شهادت دادند. در میان آنها میاه سریلو، دختر ۱۱ ساله ای بود که از تیراندازی در مدرسه ابتدایی یووالدی جان سالم به در برد. او به قانونگذاران توضیح داد که برای نجات جان خود، صورت و دستانش را آغشته به خون همکلاسی خود کرده است.
قانون اجازه حمل اسلحه یکی از قوانین مورد مناقشه در آمریکا است. عده بسیاری از مردم خواستار اعمال کنترل و محدودیتهای شدیدتر در زمینه فروش سلاح هستند و عدهای دیگر معتقدند هیچ قانونی نباید حق آمریکاییها برای حمل سلاح را به خطر بیندازد.
با گذشت تنها دو هفته از تیراندازی مرگبار در مدرسه ای در تگزاس که به کشته شدن ۱۹ دانش آموز و دو نفر از کادر مدرسه منجر شد، وقوع بیش از ۶۵۰ مورد حادثه تیراندازی در ۴۳ ایالت، به کشته شدن ۷۳۰ نفر در آمریکا منجر شده است.
دادههای آرشیو خشونت با اسلحه آمریکا نشان میدهد که تیراندازیها در آمریکا از زمان قتل عام کودکان در تگزاس هر روز رخ داده است. نرخ روزانه تیراندازی دسته جمعی در آمریکا به بیش از ۲.۴ حادثه در روز رسیده است.
آرشیو خشونت با اسلحه آمریکا ۱۳ خرداد ماه گزارش داد که تا دوم ژوئن سال جاری (۲۰۲۲) بیش از ۸ هزار نفر بر اثر خشونت با سلاح گرم در آمریکا کشته و بیش از ۱۵ هزار نفر دیگر مجروح شدهاند.
بر اساس گزارش شبکه خبری سی ان ان در سوم بهمن ماه ۱۴۰۰، برای هر ۱۰۰ آمریکایی حدود ۱۲۰ قبضه اسلحه وجود دارد که برای جهانیان این موضوع باور کردنی نیست.
وزارت امنیت داخلی آمریکا به تازگی نسبت به افزایش تهدید و احتمال افزایش خشونت و ناآرامی در این کشور طی چند ماه آینده هشدار داد.
وزارت امنیت داخلی آمریکا همچنین گفت که اهداف بالقوه شامل تجمعات عمومی، مؤسسات مذهبی، مدارس، اقلیت های نژادی و مذهبی، تأسیسات و کارمندان دولتی، زیرساخت های حیاتی، رسانه ها و مخالفان ایدئولوژیک در آمریکا هستند.
این نهاد آمریکایی اضافه کرد که عوامل تهدید اخیرا به دلیل نارضایتی شخصی، واکنش به رویدادهای جاری و پایبندی به ایدئولوژیهای افراطی خشونتآمیز از جمله افراط گرایی خشونتآمیز با انگیزههای نژادی یا قومیتی یا ضد دولتی، افزایش یافته اند.