شناسهٔ خبر: 54520774 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی:

اولین گام اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان برداشته شد

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: ما اولین گام اجرای ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش بنیان مبنی بر سرمایه‌گذاری مشترک بانک‌ها با صندوق نوآوری در اجرای طرح‌های دانش بنیان را امروز با امضای این برنامه اجرایی برداشتیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،  این برنامه اجرایی، اولین گامی است که صندوق نوآوری و بانک کارآفرین در راستای اجرای ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش‌بنیان که کمتر از ۲۰ روز پیش تصویب شد، برداشتند.


بر اساس ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، «سرمایه‌گذاری مشترک بانک‌ها و مؤسسات اعتباری با صندوق نوآوری و شکوفایی در طرح‌های مصوب شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان از شمول این بند (بند «ب» ماده (۱۶) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور) مستثنی شده و به عنوان فعالیت بانکی تلقی می‌شود. بانک‌ها و صندوق نوآوری مکلف هستند حداکثر پس از هفت سال از تاریخ آغاز سرمایه‌گذاری، نسبت به اتمام سرمایه‌گذاری و خروج اقدام نمایند.»


بر اساس این برنامه اجرایی، صندوق نوآوری و شکوفایی و بانک کارآفرین در جهت ایجاد، تأسیس و مدیریت نهاد‌های مالی که با هدف تأمین مالی یا ارایه خدمات تخصصی مالی به شرکت‌های دانش‌بنیان، نوآور، فناور و اشتغال‌آفرین اقدام می‌کنند. همچنین صندوق نوآوری و بانک کارآفرین در جهت کمک به ضمانت انتشار صکوک نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان گام برخواهند داشت.


همچنین تأسیس شرکت سرمایه‌گذاری سهامی خاص، تأسیس تأمین سرمایه (سهامی عام) با هدف ارایه خدمات تخصصی به زیست بوم دانش بنیان، نوآوری و کارآفرینی کشور، تأسیس صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی (PE) با هدف سرمایه‌گذاری بر روی شرکت‌های بالغ دانش‌بنیان و نوآور، فناور و اشتغال‌آفرین کشور و پذیرش رکن ضامن صکوک شرکت¬های دانش بنیان توسط صندوق نوآوری با پشتیبانی بانک کارآفرین از صندوق، با پذیرش ریسک برابر از محور‌های دیگر این برنامه اجرایی خواهد بود.

اولین گام اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان برداشته شد
بر اساس این گزارش، در نشست امروز صندوق نوآوری و بانک کارآفرین، علی وحدت رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در سخنانی با بیان اینکه این تفاهم‌نامه در کمتر از ۲۰ روز پس از تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان در مجلس شورای اسلامی و در راستای اجرای این قانون منعقد شده است، گفت: اجرای این برنامه اولین قدم اجرایی قانون جهش تولید دانش‌بنیان است.


رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: ما اولین گام اجرای ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش بنیان مبنی بر سرمایه‌گذاری مشترک بانک‌ها با صندوق نوآوری در اجرای طرح‌های دانش بنیان را امروز با امضای این برنامه اجرایی برداشتیم و در پی این هستیم که با باقی بانک‌ها نیز در راستای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور گام‌های مشترک برداریم.


وحدت به این نکته نیز اشاره کرد که شبکه بانکی کشور می‌تواند نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بازی کند و صندوق نوآوری نیز نقش تسهیلگرانه خود برای تعامل میان بانک‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان را با جدیت ایفا خواهد کرد.


وی همچنین یادآور شد که صندوق نوآوری و شکوفایی و بانک کارآفرین در سبد همکاری خود در راستای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان باید زمینه‌های سرمایه‌گذاری جسورانه را نیز فراهم کنند.

برای رفع بسیاری از مسائل کشور باید به سراغ توسعه اقتصاد دانش‌بنیان برویم
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین تاکید کرد: جان کلام این است که برای رفع بسیاری از مسائل کشور باید به سراغ توسعه اقتصاد دانش‌بنیان برویم و در اینباره بانک‌ها می‌توانند نقش مهمی در هدایت جریان نقدینگی به سمت تامین مالی نوآوری ایفا کنند.


وحدت با اشاره به ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش‌بنیان بیان کرد: با ظرفیت قانونی موجود، شرایط برای رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه فعالیت‌ها و تولیدات آن‌ها در کشور وجود دارد.


وی ابراز امیدواری کرد که در جلسه مشترک بعدی میان صندوق نوآوری و بانک کارآفرین نهاد‌های مشترک سرمایه‌گذاری فعالیت خود را آغاز کرده باشند.

شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند جبران‌گر کاستی‌های فناوری در کشور باشند

احمد بهاروندی، مدیرعامل بانک کارآفرین در نشست امضای این تفاهم‌نامه تاکید کرد: حوزه نوآوری می‌بایست به عنوان حوزه پیشران در کشور عمل کرده و شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند کاستی‌های گذشته در بخش فناوری و صنعت در کشور را جبران کنند.


به گفته مدیرعامل بانک کارآفرین، انعقاد قرارداد‌های متقابل اینچنینی موجب گذراز این عقب ماندگی‌هایی شده و به بخش دانش بنیان‌ها کمک شایانی می‌کند تا بتوانند نقش خودرا به عنوان جبران‌گر کاستی‌های موجود در بخش فناوری به خوبی ایفا کنند.


وی در ادامه تصریح کرد: بانک کارآفرین با رویکرد حمایت از کارآفرینی و اشتغال زایی در سال‌های گذشته حمایت‌های زیادی از شرکت‌های دانش بنیان داشته و امضا تفاهم نامه حاضر نیز درراستای کمک به این شرکت‌ها و کاهش عقب ماندگی و کاستی‌های مختلف از سوی شرکت‌های دانش بنیان و بخش مالی کشور است.


وی پیام سالانه مقام معظم رهبری را نشانگر اهمیت بیش از پیش حوزه فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان خواند و تاکید کرد: ما در بانک کار آفرین، حمایت از این بخش را در سال گذشته آغاز کردیم، چراکه می‌دانستیم مسیر آینده و پیش روی کشور در دستان دانش بنیان هاست.


بهاروندی با اشاره به این که در شرایط آغاز برنامه هفتم توسعه هستیم باید فرهنگ اقتصادی بر مبنای رشد برنامه ریزی و هدایت شود، افزود: حمایت از شرکت‌های دانش بنیان واقعی مایه افتخار و خرسندی است و همکاری‌های مشترک فی مابین بانک و صندوق موجب خواهد شد تا شرکت‌های واقعی حمایت شده و ایده‌های خلاق اجرایی شوند.
وی با اشاره به راهبرد اصلی بانک کارآفرین در سال جاری مبنی بر حمایت از حوزه‌های سلامت، غذا و شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد: باید مبنای فعالیت ما نه حمایت شعاری که حمایت واقعی از ایده‌ها و شرکت‌هایی باشد که می‌توانند کشور را در دنیا سرآمد کنند و در کنار صندوق نوآوری و شکوفایی به این مسیر ادامه خواهیم داد.


همکاری با بانک کارآفرین می‌تواند توسعه اقتصاد دانش‌بنیان اثربخش باشد
علی ناظمی، معاون سرمایه‌گذاری صندوق نیز در ادامه این جلسه پیش از هر چیز خشنودی خود را اعلام کرد که در مدت کوتاهی صندوق نوآوری و شکوفایی و بانک کارآفرین توانستند جلسه دوم در راستای پیشبرد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان را برگزار کنند.


ناظمی گفت: در فاصله بین دو جلسه ما با همراهی بانک کارآفرین موضوعات بسیاری را رصد و سعی کردیم شرایط را طوری فراهم کنیم که محور‌های تفاهم‌نامه از روز بعد از امضای آن قابلیت اجرایی شدن داشته باشند.


وی افزود: وقتی بخواهیم در نهاد جدیدی مشارکت کنیم باید وارد فاز اجرایی می‌شدیم و بحث سهام و ... را به طور کامل بررسی می‌کردیم و با این حال تفاهم‌نامه در چهار محور تنظیم شد.


معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی پس از برشمردن محور‌های چهارگانه تفاهم‌نامه صندوق با بانک کارآفرین گفت: در تفاهم‌نامه حتی نحوه مدیریت و چهارچوب و اعداد را پیش بردیم و به توافق اولیه دست پیدا کردیم و می‌توانیم آن را از همین امروز اجرایی کنیم.


ناظمی در پایان اظهار کرد: مدتی پیش در جلسه‌ای با برخی از مدیران بانک مرکزی صحبت از همکاری صندوق با بانک کارآفرین به میان آوردیم و مسئولان بانک مرکزی نیز از این مسئله استقبال کردند و گفتند که همکاری با بانک کارآفرین می‌تواند اثربخشی بسیار خوبی بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان داشته باشد.