فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوهسازان با اشاره به بروز حادثه ساختمان متروپل آبادان اظهار کرد: به لحاظ فنی هنوز زود است که درباره این اتفاق ناگوار قضاوت کنیم، ضمن اینکه به لحاظ قانونی نیز فعلا چیزی مشخص نشده است.
به گزارش تسنیم وی با بیان اینکه به لحاظ حقوقی تکالیف مربوطه برای تولید هر نوع ساختمانی مشخص شده و باید آنرا بررسی کرد،افزود: چرخه تولید مسکن و ساختمان در ایران ایراد اساسی دارد. در رابطه با ساختمان متروپل باید به این نکته مهم اشاره شود که پروژه مشارکت بین سازنده و شهرداری آبادان بوده و در اینجا بحث تعارض منافع دخیل بوده است.
بیشتر بخوانید:
- غلامرضا شریعتی متهمی که مدعی شد / نامه استاندار سابق خوزستان به رئیسی: به هشدارها توجه نکردید
- واکنش احمدینژاد به حادثه متروپل؛ من چه باید بگویم؟
وی با طرح این پرسش که مجوز ساختمان متروپل چگونه صادر شده و چطور مجوز اضافه بنا را به آن دادهاند، تصریح کرد: آبادان شهر بزرگی نیست و چند پروژه در حجم ساختمان متروپل تحت عنوان ساختمانهای ویژه، خاص و پر اهمیت دارد. در واقع تعداد چنین ساختمانهایی در شهر آبادان محدود است و مانند تهران نیست.
وی توضیح داد: در زمان حاضر حدود 200 ساختمان شبیه متروپل در حال اجراست که باید هرچه سریعتر به آنها رسیدگی شود.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان با تاکید بر اینکه حادثه متروپل آبادان باید درس عبرتی برای آینده شود، اضافه کرد: در صنعت ساختمان و احداث با شرایطی رشد کردهایم که هیچ چیزی سر جای خودش قرار نگرفته است. واقعیت آن است که یک چرخه معیوب در ساختوساز و صنعت احداث داریم که باید اصلاح شود.
پورحاجت با بیان اینکه اینکه دنبال مقصر بگردیم روند معیوب ساختوسازها را اصلاح نمیکند، گفت: متاسفانه تکالیف قانونی توسط دستگاههای ذیربط در ساخت متروپل رعایت نشده است. ادارات راه و شهرسازی سراسر کشور بهعنوان نماینده حاکیت تکالیفی در بحث نظارتها دارند که باید به آن توجه ویژهای شود.
وی تاکید کرد: نقش سازمانهای نظام مهندسی ساختمان نیز بر اساس قانون در ساختوسازها بهطور دقیق مشخص است.
نظر شما