خواص گیلاس برای سلامتی بدن بسیار زیاد است. این میوه ی جذاب تابستانی بسیار کم کالری است و برای ورزشکاران و کاهش وزن موثر است. علاوه بر آن این میوه با داشتن قند پایین برای افراد دیابتی نیز مناسب است. تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا شما را با خواص بی نظیر گیلاس آشنا کنیم.
نهال گیلاس یا (cherry) متعلق به خانواده میوه های آلویی یا هسته دار است. این میوه در آب و هوای سرد و معمولاً در کشورهای آمریکا، اروپا و بخشی از آسیا رشد میکند. بسته به شرایط کاشت، مزه آن میتواند از ترش تا شیرین باشد. این میوه خوش رنگ، در تهیه آب میوه، اسموتی، دسر، کیک، پای و محصولات آرایشی بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد. این میوه انواع مختلفی دارد، اما معروف ترین گونه های آن عبارتند از:
بهترین گیلاس ها سفت و براق هستند. از خریدن گیلاس سوراخ و پاره شده خود داری کنید. گیلاس های سیاه بهترین گزینه اند، زیرا به خوبی رسیده و جا افتاده اند. سبز بودن شاخه گیلاس هم راه خوبی برای تشخیص کیفیت آن است؛ گیلاس هایی که شاخه ندارند تازگی و طراوت خود را از دست داده اند.
گیلاس را بیش از دو روز در دمای اتاق نگه داری نکنید زیرا خاصیت خود را از دست داده و خوردن آن مضر است. در صورت فریز کردن میتوانید تا یک هفته از آن استفاده کنید.
گیلاس را فقط قبل از خوردن بشویید؛ شستن و نگه داشتن آن باعث خراب شدن و از بین رفتن خاصیت میشود.
طبع گیلاس گرم و تر می باشد. گیلاس حاوی مقادیر بالای آنتوسیانین ها، کورستین، هیدروکسید سینامات، پتاسیم، کاروتنوئید ها، ملاتونین، فیبر ویتامین A، ویتامین C، کلسیم، پتاسیم، آهن و منیزیم می باشد.
ترکیه، ایالات متحده آمریکا و ایران از بزرگترین تولید کنندگان گیلاس در جهان هستند.
خواص گیلاس؛ را میتوان به صورت خام، یا برای تهیه انواع شیرینی و دسر مانند کیک، تارت، پای و کیک پنیری استفاده کرد. این میوه جذاب به همراه یک کاسه ماست یا غلات صبحانه یک وعده غذایی فوق العاده است؛ اما بسیاری نمیدانند که این میوه خوشمزه دارای خواص بیشماری است که برای سلامتی شما مفید است.
خاصیت گیلاس؛ همچنین سرشار از آنتی اکسیدان و ترکیبات ضدالتهاب بوده و در پیشگیری و درمان نقرس مفید است. به علاوه یکی از معدود میوههای حاوی ملاتونین است که میتواند به درمان بی خوابی کمک کند؛ از این رو به عنوان یک منبع دارویی مفید نیز شمرده میشود.
به طور کلی خواص میوه گیلاس در حوزههای اصلی سلامت (سلامت عمومی بدن، تنظیم وزن و متابولیسم، سلامت اعصاب) به شرح زیر است:
گیلاس یک میوه معروف با طعم خوب و تغذیه غنی است. تحقیقات نشان داده این میوه سرشار از مواد مغذی طبیعی از جمله آنتوسیانینها، کوئرستین، کامپفرول، پارا-کوماریک اسید، گالیک اسید، پریلیل الکل و ملاتونین، با خواص بالقوه در مبارزه با بیماریها است.
مقادیر قابل توجه فیبر موجود در گیلاس به سلامت دستگاه گوارش کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش می دهد.
این میوه علاوه بر خون سازی انرژی مورد نیاز بدن را نیز تامین میکند و سدیم موجود در آن انعطاف از دست رفته را باز میگرداند.
طبق تحقیقات انجام شده، این ترکیب مغذی توانسته است درد عضلانی ناشی از ورزش و از دست دادن قدرت بدن را در 90 درصد کیسهای مورد مطالعه کاهش دهد.
این میوه می تواند برای رفع نقرس بسیار مفید باشد.
گیلاس به دلیل داشتن ماده شیمیایی آنتوسیانین باعث می شود تا التهاب کاهش پیدا کرده و برای کاهش درد مفاصل بسیار موثر است. درد مفاصل دلایل مختلفی دارد که یکی از آن ها پوکی استخوان می باشد.
خوردن گیلاس در زنان باعث می شود تا اسید اوریک خون آن ها تا پانزده درصد کاهش پیدا کند.
از خواص گیلاس برای سلامتی؛ می توان به ضد التهاب و ضد درد بودن آن اشاره کرد. این میوه که سرشار از ویتامین (ویتامین C) است، درد آرتریت و نقرس را کاهش میدهد.
از جمله فواید گیلاس می توان به عنوان منبع غنی آنتوسیانین (نوعی آنتی اکسیدان) قادر است بدن را در برابر بیماریهای قلبی و عروقی مانند نارسایی قلب محافظت کند.
خواص گیلاس؛ به همین موارد ختم نمیشود. وجود مقادیر مناسب پتاسیم در این میوه، به حذف سدیم اضافی از بدن کمک میکند و میزان پتاسیم و سدیم را متعادل مینماید؛ که به طور خودکار به حفظ سطح فشار خون شما کمک میکند.
این میوه به دلیل اینکه حاوی آنتی سیانین و بیوفلاونوئید است، به درمان میگرن کمک میکند.
از دیگ خواص گیلاس برای سلامتی پیشگیری از ابتلا به برخی از انواع سرطان، به دلیل وجود مقادیر بالای آنتی اکسیدانی در این میوه نیز از دیگر فواید گیلاس است.
فواید گیلاس؛ خطر ابتلا به دیابت و سندرم مقاومت به انسولین را کاهش دهد. به عبارت دیگر، این میوه به میزان قابل توجهی شاخص قند خون پایینی دارد. به این معنی که پس از مصرف یک فنجان آن، هیچ گونه افزایش یا افتی در سطح قند خون و انسولین نخواهید داشت.
آنتی اکسیدان های موجود در گیلاس باعث بهبود بینایی شده و چشم ها را در برابر دژنراسیون ماکولا، التهاب و خشکی چشم و عفونت های چشم محافظت می کند.آنتی اکسیدان موجود در گیلاس سبب محافظت از چشم ها در برابر صدمات ناشی از رادیکال های آزاد و پیری مانند ازدست دادن بینایی، تباهی لکه ی زرد در چشم و خشکی چشم می شود. این آنتی اکسیدان ها سبب تسکین خستگی و کاهش تورم چشم می شوند و فشار داخلی چشم را در وضعیت مناسب قرار می دهند.
در حقیقت این میوه منبع غنی از پلی فنولها و ویتامین C است که دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند. آنتی اکسیدانها خطر ابتلا به پیری زودرس و آسیبهای چشمی را به میزان قابل ملاحظهای کاهش میدهد.
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در گیلاس باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفلونزا، تب، سرفه و عفونت های باکتریایی، ویروسی و قارچی مفید می باشد.
پلاک دلیل اصلی پوسیدگی دندان و یا کرم خوردگی دندان است. مطالعات نشان داد که مصرف گیلاس سیاه به طور مرتب می تواند به جلوگیری از تجمع پلاک کمک کند.
خواص برگ گیلاس باعث کاهش کلسترول بدن می شود. برگ این میوه خوشمزه می تواند به راحتی کلسترول بالا را مهار کند. شما می توانید دو مشت برگ گیلاس را در سه فنجان آب ریخته و بجوشانید و محصول آماده شده را سه بار در روز بنوشید.
کاهش میزان هموگلوبین (Hgb)، لیپوپروتئین با چگالی پایین (VLDL) و نسبت تری گلیسیرید به لیپوپروتئین با چگالی بالا (TG/HDL) در زنان دیابتی و افراد چاق، خاصیت گیلاس است. طبق تحقیقات، مصرف انواع شیرین یا ترش آن میتواند با جلوگیری یا کاهش استرس اکسیداتیو، سلامت را ارتقا دهد.
آنتی اکسیدان آنتوسیانین موجود در چری به کاهش سطح کلسترول بد، تنظیم فشار خون و مبارزه با رادیکالهای آزاد که ممکن است باعث التهاب شوند، کمک میکند. این امر خطر سکته مغزی را کاهش میدهد.
خواص گیلاس برای سلامتی کبد و کلیه. مصرف گیلاس برای افرادی که به سنگ کلیه و یا سنگ صفرا و یا مثانه مبتلا هستند ، مفید است زیرا مانند یک عامل تخلیه و زهکشی در مجاری ادرار و لوله های هاضمه کار می کند و سنگ ها را از بین می برد. این میوه به دفع سموم از بدن کمک می کند.
برای دفع سنگ های مثانه و تمیز کردن مجاری ادرار جوشانده ی دم گیلاس مفید است. گیلاس حاوی پوتاس فراوانی است که این ماده بر افزایش ادرار تاثیر فراوان دارد.افراد مبتلا به سنگ کلیه و مثانه بهتر است 9 گرم مغز هسته گیلاس با 1 گرم رازیانه در یک لیتر آب بجوشانند و هر 4 ساعت یک لیوان میل کنند.
دیگر خاصیت گیلاس، طبیعت قلیایی آن است. هر زمان که محتوای اسیدی بدن افزایش یابد، با خنثی کردن آن علاوه بر جلوگیری از مشکلات معده مانند اسیدیته یا سوء هاضمه، سطح PH را نیز متعادل میکند.
در گیلاس ملاتونین به مقدار کافی یافت می شود که این موضوع می تواند به تنظیم خواب کمک کرده و فرایند پیری در افراد را به تاخیر بیندازد.
افرادی که گیلاس مصرف می کنند دارای خواب منظم تری هستند.
یکی دیگر از فواید ترکیبات سرشار از آنتی اکسیدان، جلوگیری از زوال حافظه و بیماریهایی مانند آلزایمر است.
ملاتونین هورمونی است که توسط غده صنوبری در مغز تولید شده و چرخه خواب و بیداری را تنظیم میکند. ملاتونین همچنین ساعت داخلی بدن را کنترل کرده و خواب راحت و آرام را تسهیل میکند. وجود مقادیر فراوان این هرمون، از دیگر فواید گیلاس، شمرده میشود.
تقویت متابولیسم از دیگر خواص گیلاسِ مملو از ویتامین است.
اعتقاد بر این است که cherry یکی از میوههای تقویت کننده انرژی است. این میوه میتواند به ساخت سلولهای خونی کمک کند، به طور خودکار گردش خون را تسهیل و سطح انرژی ما را افزایش دهد.
اگر قصد کاهش وزن دارید، فراموش نکنید که این منبع سرشار را به رژیم غذایی خود اضافه نمایید. کالری کم، تأمین آب کافی و بنابراین دفع سموم بدن را نیز میتوان از خواص گیلاس برشمرد.
بنابراین، اگر بیماری خاصی ندارید، میتوانید نصف فنجان گیلاس را به وعدههای غذایی روزانه خود اضافه کنید تا علاوه بر لذت بردن از طعم این میوه آبدار در تابستان، از همه مزایای آن نیز بهره مند شوید.
این میوه لکه های سیاه پوست را از بین میبرد و استفاده بلند مدت آن موجب احیاء و جوانی پوست میشود.
استفاده از گیلاس و میوه های مانند آن با مبارزه کردن با رادیکال های آزاد روند پیری را به تعویق می اندازد. گیلاس های سیاه حاوی آنتی اکسیدان های هستند و خاصیت ضد پیری طبیعی دارند دوم، گیلاس های سیاه شامل ویتامین ث هستند تا به بهینه سازی تولید کلاژن کمک کنند که خاصیت ارتجاعی پوست را حفظ می کند.
برای روشن شدن پوستتان آب گیلاس می تواند کمک کننده باشد.
ویتامین A فراوانی در گیلاس و آب گیلاس وجود دارد که برای درمان آکنه و جوش صورت مفید است . این میوه دارای خواص ضد باکتری بوده و با حذف سموم از خون جوش صورت را درمان می کند.
یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی و نصف یک لیمو ترش را با دو قاشق غذاخوری گیلاس پخته و له شده ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید، اجازه دهید20 دقیقه بماند و سپس صورتتان را بشویید. توجه کنید پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت مقداری کمی از آن بر روی پوست دست به مدت 20 دقیقه بمالید و اگر حساسیت نداشتید این ماسک را برای صورت استفاده نمایید.
برای از بین بردن سلول های مرده و پاک سازی پوست صورت از گیلاس استفاده کنید و اینگونه پوست خود صورت را صاف و نرم نمایید.
این میوه قرمز رنگ، سرشار از آنتی اکسیدان است و همانطور که میدانیم آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزاد که باعث کدر شدن پوست میشوند، مبارزه میکنند و همین امر باعث میشود پوست شما جوانتر و سالمتر شود.
این خمیر را به مدت 10-15 دقیقه روی پوست صورت خود بمالید و سپس بشویید. این ماسک لکههای تیره را کاهش داده و رنگ پوست شما را نیز بهبود میبخشد و از خواص گیلاس برای سلامتی شما را بهره مند می کند.
این ترکیب جادویی چنانچه به مدت 15-10 دقیقه روی پوست بماند، میتواند اثرات قرمزی پوست را کاهش دهد.
این ماسک نیز باید به مدت 15-10 دقیقه روی پوست مانده و سپس با آب گرم شسته شود. بدین ترتیب پس از مدتی تأثیر خاصیت براق کنندگی و جوانسازی آن را، روی پوست خود حس خواهید کرد. علاوه بر این، ماسک بالا به دلیل استفاده از گلاب، باعث شفافیت پوست شما نیز میشود.
ماساژ دایرهای شکل این ترکیب، میتواند نقش یک لایه بردار خوب را ایفا کند. به خاطر داشته باشید که در نهایت پوست خود را فقط با کمی آب گرم بشویید و از صابون یا سایر شویندهها استفاده نکنید.
خمیر حاصل، در صورت استراحت روی پوست (15-10 دقیقه) ، طراوت و شادابی پوست را افزایش داده و لکههای پوستی را از بین خواهد برد.
این مخلوط، پس از ترکیب شدن، به صورت خمیر یکدستی در میآید؛ که در صورت مصرف دوره ای، پوست خشک شما را کاملاً شاداب و لطیف خواهد کرد.
این ماسک، مناسب پوستهای چرب بوده و علاوه بر حفظ لطافت، چربی اضافه سطح پوست را از بین میبرد. به علاوه سفیده تخم مرغ زده شده، خاصیت پاکسازی نیز دارد.
از خواص گیلاس برای سلامتی و کاهش وزن: گیلاس عمدتا شامل آب هستند و کالری خیلی پایینی دارند. مقدار فیبر موجود در این میوه به حفظ شما به مدت طولانی کمک می کند در حالی که ویتامین های ب مانند تیامین، ریبوفلاوین و ویتامین ب 6می توانند متابولیسم و تبدیل مواد مغذی به انرژی را تسهیل کنند. بنابراین گیلاس ها به شما کمک می کنند وزن کم کنید
در پاسخ به سوال شما کاربران نمناک در مورد کاهش وزن با گیلاس باید بگوییم که میتوانید مقداری گیلاس را موقع ناهار یا بعد از ظهر بخورید یا آب گیلاس را با مقداری آب و یخ ترکیب کرده و بنوشید. گیلاس به همراه ماست بدون چربی، خامه سبک و دارچین هم ترکیب خوبی است. گیلاس نرسیده برخلاف دیگر سبزیجات و میوه های کال طعم خوبی دارد.گیلاس خاصیت قلیایی دارد و به تعادل PH بدن کمک میکند.
گیلاس ها در دوران بارداری مفید هستند چون پتاسیم را تامین می کنند، که برای کمک به حفظ مایعات و تراز شیمیایی به عنوان حجم خون مورد نیاز است.ویتامین C موجود در گیلاس ، سیستم ایمنی بدن زن حامله را تقویت می کند.
آنتوسیانین موجود در گیلاس سبب تقویت سلامت مغز جنین و کاهش التهاب، تورم و درد مفصلی در دوران بارداری می شود. مصرف اندازه گیلاس سطح قند خون زنان باردار را کنترل کرده و از ابتلا به دیابت بارداری پیشگیری می کند.
پتاسیم موجود در گیلاس سبب کاهش فشار خون بالا در زنان باردار شده و خطر ابتلا به پره اکلامپسی در دوران بارداری را کاهش می دهد. مصرف گیلاس در بارداری به دلیل وجود ملاتونین در آن به بهبود خواب زنان حامله کمک می کند. مصرف گیلاس در بارداری حرکات روده را بهبود می بخشد و از شایع ترین مشکلات دوران بارداری ، یبوست جلوگیری می کند.
یک فنجان از این میوه ی جادویی به طور کلی فاقد کلسترول، سدیم، چربی ها، و دارای مواد مغذی زیر است:
بنابراین مصرف روزانه این ترکیب مغزی میتواند مزایای بیشماری داشته باشد. اما از آنجا که میوه تازه گیلاس، فقط در فصل تابستان یافت میشود، مصرف آن به روشهای زیر میتواند جایگزین مناسبی برای تأمین خواص گیلاس تازه، در سایر فصلهای سال باشد:
هسته گیلاس حاوی آمیگدالین یا هیدروژن سیانور است و زیاده روی در مصرف آن می تواند به باعث مسمومیت و مرگ شود.
گیلاس حاوی مقدار زیادی فیبر است و استفاده مفرط از آن باعث ایجاد مشکلات گوارشی، درد شکم و نفخ میشود. این میوه با وجود اینکه حاوی مقدار بسیار زیادی ویتامین و مواد معدنی است ، نمیتواند جایگزین دیگر مواد مورد نیاز بدن شود.
افرادی که بدن حساسی دارند ممکن است آلرژی های خود را با مصرف بیش از حد گیلاس تشدید کنند.
فواید سلامتی گیلاس های سیاه را در حال حاضر می دانید اما هنوز برخی هشدارها در مورد گیلاس ها سیاه وجود دارد که باید بدانید.همانطور که در بالا ذکر شد، گیلاس ها نیز منبع عالی بتا - هستند که به خوبی به عنوان ویتامین A شناخته می شود. آیا می دانید ویتامین آ در بدن می تواند سمی باشد؟ بنابراین مصرف آن به مقدار مناسب بسیار توصیه می شود.
∎
نظر شما