شناسهٔ خبر: 54381741 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

چراغ سبز ریاض به افزایش تولید نفت

مهـــر

برخی منابع از آمادگی ریاض برای افزایش تولید نفت خود در صورتی که تولید نفت روسیه به علت تحریم‌های ناشی از جنگ اوکراین کاهش پیدا کند، خبر دادند.

صاحب‌خبر -

سرویس بین الملل جوان آنلاین: فایننشال تایمز به نقل از برخی از منابع از آمادگی سعودی برای روانه کردن نفت به بازار در صورتی که تولید نفت روسیه به سبب تحریم کاهش پیدا کند، خبر داد.

همزمان بلومبرگ گزارش داد: پس از آمادگی عربستان برای تزریق نفت به بازار در صورت کاهش نفت تولیدی روسیه به سبب تحریم‌های ناشی از جنگ اوکراین، قیمت هر بشکه نفت به زیر ۱۱۳ دلار دلار رسید.

لازم به ذکر است که مواضع اعلامی عربستان در ابتدا بی طرفی در جنگ اوکراین بوده، اما مقاومتی که ریاض در قبال درخواست دولت بایدن برای افزایش تولید نفت نشان می‌داد در عمل به نفع روسیه بود چرا که به استفاده این کشور از اهرم انرژی در قبال دولت‌های غربی کمک می‌کرد و قدرت چانه زنی آن را افزایش می‌داد، اما طی چند ماه گذشته بعد از جنگ اوکراین نشانه‌هایی در روابط امریکا و عربستان مشاهده می‌شود که از آب شدن یخ‌های روابط میان دولت بایدن و محمد بن سلمان و از سرگیری همکاری دو طرف در مسائل منطقه‌ای حکایت دارد که در نهایت می‌تواند همکاری دو طرف را در جنگ اوکراین هم به همراه داشته باشد.

به نظر می‌رسد این تحولات حاصل سفرمحرمانه اخیرا ویلیام برنز رئیس سیا به ریاض بود. درواقع دولت بایدن امتیازاتی به طرف سعودی داد تا بلکه بتواند رضایت و موافقت آن را برای خارج کردن عربستان از بی طرفی در جنگ اوکراین و همراه کردن آن با اعمال تحریم‌های فراگیرغرب علیه روسیه از طریق افزایش سقف تولید نفت بدست آورد و عربستان چراغ سبز لازم را برای تامین درخواست امریکا نشان داده است.

اگر چنانچه عربستان تسلیم فشار‌های دولت بایدن برای افزایش سقف تولید و عبور از سهمیه‌ها شود رقابت‌های درونی در میان اوپک و غیر اوپک از سرگرفته خواهد شد و با افزایش تولید، بهای نفت دوباره در مدار سیر نزولی قرار خواهد گرفت؛ بخصوص آنکه بعد از جنگ اوکراین امید‌های ایجاد شده برای رشد اقتصادی جهان در دوره پسا کرونا ضعیف شده است و آمار‌های منتشره از کاهش رشد اقتصادی دولت‌ها حکایت دارد که نیاز به مصرف نفت را نیز کاهش می‌دهد.

در واقع بهای نفت بعد از آن رو به افزایش گذاشت که اوپک پلاس با مشارکت تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک و در راس آن با رهبری و محوریت عربستان و روسیه به عنوان دو کشور بزرگ تولید کننده نفت شکل گرفت و اکنون دولت بایدن با درخواست از عربستان برای افزایش سقف تولید نفت، بقای اوپک پلاس را هدف قرار داده است.

برچسب‌ها:

نظر شما