شناسهٔ خبر: 5436006 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

نگاهی به اخبار دنیای ارتباطات در هفته گذشته ؛

از خارج شدن افزایش تغییر تعرفه مخابراتی از دستور کار تا توجیح مخابرات

جوابیه مخابرات به اظهارات اخیر وزیر ارتباطات در مورد افزایش تعرفه تلفن ثابت و راه اندازی دیتاسنتر خصوصی از اخبار حوزه دنیای ارتباطات در هفته گذشته بود.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرنگار دنیای ارتباطات باشگاه خبرنگاران، برگزاری یازدهمین کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و اندونزی،اظهارت وزیرارتباطات در مورد مشکلات مخابرات و در ادامه جوابیه مخابرات برای ارائه بسته مخابراتی به سازمان تنظیم مقررات و...از جمله مهمترین عناوین خبری هفته گذشته بود که در ادامه نگاهی گذرا به آنها خواهیم داشت. 

*جوابیه مخابرات به اظهارات اخیر وزیر ارتباطات

در پی اظهارات اخیر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر اینکه ،" افزایش تعرفه تلفن ثابت از دستور کار خارج شد" و "تعلل مخابرات در ارائه برنامه توسعه"، روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران جوابیه‌ای به این اظهارات منتشر کرده است.

در این جوابیه آمده است: شرکت مخابرات ایران در اجرای مصوبه دولت و با هماهنگی وزیر محترم ارتباطات طرح هم کدی تلفن ثابت را با میلیارد ها تومان هزینه و کاهش 10 تا 30 درصدی درآمد، با هدف ارائه خدمات مطلوب تر با مشترکان و قول وزیر برای جبران کاهش در آمد اجرا و گزارش اقدامات خود را در زمستان 93 تقدیم ایشان کرد.

از آنجا که تغییر یا تعدیل تعرفه ها نیازمند مصوبه کمیسیون ارتباطات است این کمیسیون علاوه برگزارش کاهش درآمد ناشی از همکدی، برنامه توسعه مخابرات در سال های آتی را نیز درخواست داشت که این برنامه در تاریخ 27 / 11/ 93 با شماره 13227 / 2 به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارسال و رسید دریافت شد.

بر اساس این برنامه، نظر کارشناسان داخلی و مشاوران خارجی شرکت مخابرات ایران ، میزان سرمایه گذاری در چهار سال 7 هزار میلیارد تومان در بخش تلفن ثابت و توسعه زیرساخت بویژه شبکه و IT است.

*توسعه مخابرات در گرو افزایش تعرفه تلفن ثابت

داوود زارعیان سخنگوی شرکت مخابرات ایران ، با اشاره به وضعیت توسعه مخابرات در صورت عدم تغییر تعرفه تلفن ثابت اظهار کرد: درخواست‌ ارائه شده برای تغییر تعرفه تلفن ثابت منطقی است و اگر تغییری در تعرفه تلفن ثابت اتفاق نیافتد، طبیعتا توسعه شبکه مخابراتی نیروی انسانی شاغل و ارائه خدمات مطلوب با مشکل مواجه می‌شود.

وی با بیان اینکه نمی‌توان با تعرفه سال ۸۲ و هزینه سال ۹۴ برای توسعه فعالیت کرد افزود: انتظار داریم کمیسیون تنظیم مقررات برنامه و توسعه را به وزیر ارتباطات تحویل دهد و با مجوز وزیر تغییر تعرفه‌ها در دستور کار کمیسیون ارتباطات قرار گیرد.

*راه اندازی دیتا سنتر توسط بخش خصوصی

همچنین در هفته گذشته محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه اختتامیه یازدهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و اندونزی در جمع خبرنگاران با اشاره به دیتا سنتر‌های داخلی در کشور اظهار کرد: طی برگزاری جلسات با کمیسیون تنظیم مقررات که در یکشنبه دو هفته گذشته برگزار شد، مقرر شد بخش خصوصی دیتا سنتر را دایر کند تا بدین ترتیب موضوع امنیت اطلاعات مردم و بخش خصوصی و دولتی فراهم شود.

وی با اشاره به بالا بودن هزینه استفاده از پهنای باند افزود: در شرکت‌هایی که از دیتا سنتر‌های داخلی استفاده نمی‌کنند، ساز و کارهایی برای کاهش هزینه آن‌ها ایجاد می‌شود تا بدین ترتیب با هزینه کمتر از پنهای باند استفاده کنند.

*یازدهمین کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و اندونزی برگزار شد

آغاز برگزاری یازدهمین کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و جمهوری اندونزیبه گزارش خبرنگار دنیای ارتباطات باشگاه خبرنگاران، یازدهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اندونزی امروز صبح به میزبانی وزیر ارتباطات در محل سالن اجتماعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز شد.

*تلاش گسترش روابط تجاری ایران و اندونزی تا دو میلیارد دلار

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تلاش برای گسترش روابط تجاری ایران و اندونزی تا مرز دو میلیارد دلار خبر داد.

محمود واعظی وزیرارتباطات وفناوری اطلاعات در اختتامیه یازدهمین کنفرانس مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و کشور اندونزی که امروز در محل وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات برگزار شد پس از امضای تفاهم نامه همکاری بین دو کشور اظهار کرد: در این تفاهم‌نامه مسائل مختلف در حوزه‌های صنعتی، سرمایه‌گذاری، تجاری، گمرکی، موسسه استاندارد، همکاری‌های بانکی، سلامت، نفت، گاز، پتروشیمی، برق، معادن و صنایع معدنی، حمل و نقل، همکاری‌های دانشگاهی، مسائل محیط زیستی، موضوعات مربوط به ورزش و جوانان، امور دریایی و همکاری در زمینه‌ صدا و سیما مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود:حجم روابط تجاری دو کشور کمتر از 500 میلیون دلار و در حدود 450 میلیون دلار بوده است ومی توان امید داشت که امضای تفاهم‌نامه مذکور در روند روابط تجاری دو کشور تاثیرگذار باشد.

*اتصال همه دستگاه‌های اجرایی به شبکه ملی اطلاعات پیگیری می شود

سازمان فناوری اطلاعات طبق قانون برنامه پنجم توسعه با برگزاری جلسات توجیهی با دستگاه‌های اجرایی درصدد اتصال دستگاه‌های باقیمانده به شبکه ملی اطلاعات است و وزارت ارتباطات مکلف است با استفاده از توان بخش دولتی و غیر دولتی امکان اتصال 100 درصد دستگاه‌های کشور را به شبکه ملی اطلاعات فراهم کند و دستگاه‌های اجرایی هم طبق برنامه پنجم توسعه، موظف به اتصال، اشتراک‌گذاری اطلاعات، تبادل و تعامل در حوزه دولت الکترونیکی هستند.

به همین منظور معاون توسعه و مدیریت شبکه ملی اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که تاکنون 17 جلسه با حدود 67 دستگاه اجرایی در زمینه اتصال به شبکه ملی اطلاعات برگزار شده است.

*طرح ملی توسعه پهنای باند در ایران تشریح شد

در هفته گذشته نشست «پیشرفت ایران در جامعه اطلاعاتی» با حضور مدیران ارشد فناوری اطلاعات دستگاه‌های اجرایی کشورمان در جریان برگزاری «فروم ۲۰۱۵ وسیس (WSIS)» در ژنو برگزار و گزارش پیشرفت‌های اخیر ایران در حوزه جامعه اطلاعاتی در این نشست ارائه شد.

در این کارگاه موضوعی، مدیران ارشد فناوری اطلاعات دستگاه‌های اجرایی کشور اعم از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت امور اقتصادی و دارایی و شورای عالی اطلاع‌رسانی به ارائه گزارش درباره پروژه‌های کلانی که در حوزه جامعه اطلاعاتی در ایران اجرا شده است، پرداختند.

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان، نصرالله جهانگرد معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، هادی شهریار شاه حسینی دبیر کمیته ملی جامعه اطلاعاتی، حمید شهریاری از شورای عالی فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، علی اصغر انصاری معاون رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، امیر حسین محبعلی رئیس برنامه‌ریزی استراتژیک و نظارت بر مرکز سازمان فناوری اطلاعات ایران، حمیدرضا احمدیان از وزارت امور اقتصادی و دارایی، احمد بیدآبادی رئیس شرکت پردازش داده‌ها و علی طالب‌زاده مسئول دفتر فناوری اطلاعات حوزه‌های علمیه خواهران کشورمان در این نشست شرکت داشتند.

شاه حسینی کمیته ملی جامعه اطلاعاتی در این نشست علاوه بر تشریح تشکیلات کمیته ملی جامعه اطلاعاتی و اقدامات کمیته ملی جامعه اطلاعاتی در یکسال گذشته، گزارشی نیز درباره پیشرفت‌های ایران در حوزه خطوط عمل و رسیدن به اهداف تعریف شده در سندهای جامعه اطلاعاتی ارائه کرد.

انتهای پیام/