شناسهٔ خبر: 54325527 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

مرزهای هوایی و زمینی خراسان رضوی آماده کنترل بیماری آبله میمونی

همزمان با شیوع ویروس آبله میمونی در چند کشور اروپایی و تشکیل جلسه کمیته بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت، استان های کشور از جمله خراسان رضوی، تدابیری برای کنترل و رصد بیماران مبتلا به این ویروس در مبادی مرزهای زمینی و هوایی اندیشیده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایران آنلاین، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این باره گفت: از آنجایی که مشهد مقدس خاستگاه گردشگری مذهبی کشور است و از کشورهای متعددی، سفرهای زیادی به این استان در حال انجام است، کنترل بیماری ویروسی آبله میمونی در استان خراسان رضوی به دلیل جمعیت شناور آن بسیار حائز اهمیت است.
دکتر سید جواد حسینی ادامه داد: بر این اساس، بخشنامه‌هایی با هدف پیشگیری و مقابله با بیماری آبله میمونی و جلوگیری از ورود آن به کشور و در رأس آن به مبادی‌های ورودی استان خراسان رضوی از جمله فرودگاه و مرزهای زمینی ابلاغ شده‌است.
وی تصریح کرد: شیوع ویروس آبله میمونی ابتدا در کشورهای آفریقای مرکزی و غربی گزارش شد اما اکنون به کشورهای آفریقایی، اروپایی وآمریکایی نیز رسیده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره نحوه انتقال این بیماری گفت: بیماری آبله میمونی اغلب با علائم مشابه سرماخوردگی ظهور می‌کند، ایجاد جوش‌ و التهاب‌های پوستی در بدن شبیه آبله مرغان نمایان می‌شود که اغلب از صورت شروع می‌شود و سپس به سایر قسمت‌های بدن، عموماً به کف دست‌ها و کف پا گسترش پیدا می‌کند.
وی با بیان اینکه مشکلات پوستی نیز به طور معمول طی یک تا سه روز پس از ظهور تب آغاز می‌شود، دوره نهفتگی آبله میمونی( یعنی از زمان ابتلا به عفونت تا شروع علائم )را به طور معمول ۶ تا ۱۳ روز عنوان کرد و افزود: البته شاید این دوره تا ۲۱ روز هم طول بکشد؛ دوره تهاجم اولیه ویروس نیز عموماً می‌تواند تا 5 روز طول بکشد که با تب، سردرد شدید، تورم غدد لنفاوی، کمر درد، درد عضلانی و کمبود انرژی شدید ظاهر می‌شود.
به گفته معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بثورات جلدی در این بیماری به میزان قرار گرفتن فرد در معرض ویروس و وضعیت سلامت بیمار بستگی دارد.
این مسئول درباره نحوه سرایت بیماری آبله میمون نیز گفت: تماس با فرد آلوده از طریق پوست زخم شده، قطرات تنفسی، مایعات بدن و یا چشم، بینی یا دهان و طی گزارشاتی تماس جنسی و تماس با حیوانات آلوده، می‌تواند باعث ابتلا به این بیماری ویروسی و عفونت‌زا شود.
وی تاکید کرد: این ویروس دارای قدرت بالای سرایت از افراد به یکدیگر نبوده و بیشتر به کسانی که با عوامل آلوده به این ویروس تماس طولانی داشته‌اند، سرایت می‌کند.
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که رعایت اصول پیشگیری در زمینه بیماری آبله میمونی هم شبیه کووید ۱۹ است، ادامه داد: هنوز مورد محتمل درباره آبله میمونی در کشورمان و استان خراسان رضوی گزارش نشده اما اگر احتمال بروز و تهدید در این زمینه باشد باید فوراً، تیم‌های واکنش سریع شکل بگیرد و خوشه‌های محتمل بیماری کنترل شود.
حسینی با تأکید برا ینکه آبله میمونی مانند کرونا یک بیماری ویروسی است اما گستردگی آن را ندارد، یادآور شد: از آنجایی که این بیماری اغلب از انسان به انسان انتقال می‌یابد، به راحتی از توسط مسافرانی که وارد کشور می‌شوند، قابل انتقال به کشور است، بنابراین کنترل مرزهای زمینی و هوایی و شناسایی مسافران بیمار، تدبیری مهم برای جلوگیری از بیماری آبله میمون است.

 

نظر شما