شناسهٔ خبر: 54267278 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

چرا هنگام پیاز خرد کردن اشکمان در می آید؟

شاید برای بسیاری از افراد جای سوال باشد که چرا موقع پوست کندن و خوردن کردن پیاز گریه می کنیم؟

صاحب‌خبر -

 به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، مواد شیمیایی ناپایدار، پیازها مواد شیمیایی را تولید می کنند که به نام سینپروپانتیال_ s _اکسید شناخته می شوند، این ماده باعث تحریک غده های اشک آور می شود و بنابراین باعث اشک ریختن در فرد می شود، دانشمندان علت این موضوع را وجود مواد شیمیایی ناپایدار در پیاز می دانند، که با بریدن پیاز آزاد می شوند، مطالعات اخیر در ژاپن ثابت کرده است که عامل اشک آور بودن یک ماده، وجود یک آنزیم ناشناخته است.

بیشتر بخوانید:

میوه‌ای که به اندازه شیر کلسیم دارد

این پروسه اشک آور به صورت زیر است

این ماده اشک آور هنگام بریدن پیاز وارد هوا می شود، این آنزیم آمینواسید سولفوکسید های پیاز را به اسید سولفونیک تبدیل می کند، سولفونیک اسید ناپایدار به خودی خود تبدیل به سین_ روپانتیال_s اکسید می شود، سین_ پروپان_ تیال_ s_ اکسید وارد هوا می شود و با چشمان ما برخورد می کند و چنانچه در نمناک گفته ایم غده های اشکی با برخورد به این ماده تحریک می شوند و اشک تولید می کنند، همه افراد در برابر این مواد شیمیایی با شدت یکسان واکنش نشان نمی دهند، شاید تعجب کنید که چگونه دوست شما خیلی راحت در حال پیاز کندن است، اما شما دورتر از پیاز ایستاده اید و یک پیاله اشک ریخته اید.

علت گریه موقع پوست کندن و خورد کردن پیاز 

نه، فکر نکنید که بیش از دراماتیک هستید، بعضی از افراد به طور طبیعی غده های اشکی حساس تری نسبت به بقیه دارند، متاسفانه راهی نیست که بفهمیم به این مسئله حساس هستیم یا خیر و هیچ کاری هم نمی توان برای کاهش این حساسیت انجام داد، اما شاید بتوان با انجام کارهایی سوزش یا درد چشم را کاهش داد.

منبع: نمناک

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما