شناسهٔ خبر: 54230318 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آغاز دور دوم ریاست تردوس ادهانوم بر سازمان بهداشت جهانی

تهران – ایرنا – ریاست تدروس ادهانوم قبریسیوس بر سازمان بهداشت جهانی وابسته به سازمان ملل متحد در شرایط دشوار همه گیری، برای دومین دوره پنج ساله تمدید شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری اسوشیتدپرس؛ تدروس ادهانوم وزیر امور خارجه پیشین دولت اتیوپی که با توجه به دشواری های کنونی ناشی از همه گیری مرگبار ویروس کرونا، رقیب و چالشی برای دستیابی به این مقام نداشت، نخستین دبیر کل آفریقایی این نهاد است که مدرک پزشکی نداشت.

وی که مدیریت واکنش جهانی را به کووید – ۱۹ بر عهده داشت، با انتقادهایی در باره اقدامات و عملکردهای نادرست خود روبه رو بود.

تدروس بارها به کشورهای برخوردار جهان در باره ذخیره سازی مقدار محدود واکسن کرونا اعتراض و تاکید کرد که شرکت های داروسازی برای در دسترس قراردادن داروهایشان برای فقرا به اندازه کافی تلاش نکرده اند.

او همچنین در میانه تمرکز تقریبا بین المللی بر بحران اوکراین، جامعه جهانی را به علت تلاش ناکافی برای حل بحران های دیگر جهان شامل یمن، سوریه و افغانستان محکوم کرد و علت احتمالی آن را سفیدپوست نبودن ساکنان این کشورها دانست. 

 به نوشته واشنگتن تایمز؛ رئیس سازمان بهداشت جهانی طی سخنرانی افتتاحیه «هفتاد و پنجمین مجمع جهانی بهداشت» ضمن هشدار درباره رعایت نشدن شیوه نامه های بهداشتی، اعلام کرد: امروز، جهان با چالش های هولناکی مانند کرونا، جنگ اوکراین و آبله میمون روبه روست.

او خاطرنشان کرد: اکنون کرونا تنها بحران جهان نیست و همکاران ما در سراسر جهان، با ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو، آبله میمون، هپاتیت با منشا ناشناخته و بحران انسانی پیچیده در افغانستان، اتیوپی، سومالی، سودان جنوبی، سوریه، اوکراین و یمن دست و پنجه نرم می کنند. ما با ترکیبی از بیماری های هولناک، قحطی، خشکسالی، جنگ، تغییرات آب و هوایی، نابرابری و رقابت ژئوپلیتیک روبه رو هستیم.

وی افزود: کاهش آزمایش های مربوط به کرونا و کاهش فاصله گذاری ها به معنای آن است که چشممان را به روی جهش ویروس بسته ایم، آن هم در حالی که هنوز تقریبا یک میلیارد نفر در کشورهای کم درآمد، واکسینه نشده اند. با اینکه با واکسینه شدن ۶۰ درصد مردم دنیا، پیشرفت خوبی در زمینه واکسیناسیون حاصل شده است اما تا زمانی که همه مردم جهان واکسینه نشده اند بیماری پایان نمی یابد و در شرایطی که میزان تست های کرونا در جهان کاهش یافته، موارد ابتلا در ۷۰ کشور روند افزایشی یافته است.

بعد از هفته های متمادی کاهش تعداد مبتلایان به کرونا از ماه مارس،   سازمان بهداشت جهانی در گزارش هفتگی که روز پنج شنبه منتشر شد، از کاهش نیافتن تعداد مبتلایان به کرونا در این هفته خبر داد. این گزارش در عین حال، تعداد کشته ها را پایین تر از هفته های قبل اعلام کرد.

نظر شما