شناسهٔ خبر: 54171940 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

چه زمانی باید نگران تب کودک شد؟

تب در کودکان یکی از بیماری های شایع است و هر کودکی یکبار دچار این مشکل می شود از این رو بهتر است تمامی علائم خطرناک تب در کودکان را بشناسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، علتِ تب؛ افزایش دمای بدن است که در ترموستات بدن یعنی ناحیه قدامی هیپوتالاموس، رخ می دهد. باعث این افزایش دما، عوامل مرتبط با التهاب (به ویژه اینترلوکین) هستند و در نتیجه موادی در خون آزاد می شود که مسئول انقباض رگ ‌های خونی و به وجود آمدن لرز می باشند.

بیشتر بخوانید:

چند روش فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی کودکان 

اگر بخواهیم به صورت کلی بگوییم؛ تب واکنش بدن در مواجهه با یک فرآیند التهابی است و اگر با یک سری علائم همراه باشد؛ خطرناک می شود. در این قسمت از نمناک مهم ترین نشانه ها را با هم بررسی می کنیم.

علائم نگران کننده همراه تب

در کل اگر تب در کم‌تر از ۴ روز از بین برود؛ علت آن به احتمال زیاد عفونت است اما تب غیرعفونی معمولا عودکننده یا مزمن است و برای مدت بیشتری ادامه خواهد داشت.

علائم تب می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. این علائم همان طور که گفته شد؛ بیشتر منشا التهابی دارد. با این که افزایش دما به خودی خود باعث ایجاد ضعف عمومی، خستگی، لرز و تعریق می شود اما علائم عمومی دیگری هست که آن ها را هم باید جدی بگیریم:

داغی بیش از حد پوست
افزایش ضربان قلب
افزایش تعداد نفس ها
احساس تشنگی
از دست دادن اشتها
سر درد

تشنج که در برخی از کودکان با زمینه ژنتیکی، با افزایش ناگهانی دما رخ می دهد.

در نوزادان، عفونت‌ معمولا خیلی شایع است؛ بنابراین افزایش تحریک ‌پذیری، برافروختگی صورت، بی‌ حالی و کاهش اشتها از نشانه‌های تب هستند.

در هنگام بروز تب چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر تب با این علائم ظاهر شود؛ باید به آنها توجه و فورا به پزشک مراجعه کرد:

تغییرات در وضعیت روانی
سر درد شدید یا سفتی گردن
وجود پتشی (خون ریزی های نقطه ای در پوست)
کاهش فشار خون
دشواری در تنفس
دمایی که بالاتر از ۴۰ درجه سانتیگراد یا کم‌تر از ۳۵ درجه سانتیگراد باشد.
اخیرا دارو های سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف شده باشد.
بررسی پزشکی همیشه ضروری نیست، زیرا تب به احتمال زیاد مسیر خودش را طی می کند؛ اما با این حال، باید به خاطر داشته باشیم که تب یکی از علائم بیماری های زمینه‌ ای است. پس باید آن را جدی گرفت و در اسرع وقت با پزشک مشورت کنید.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما