استاندار زنجان با بیان اینکه نرخ باروری در کشور میانگین ۲.۱ فرزند باید باشد در حالی که چنین نیست، چرا که در حال حاضر نرخ باروری در کشور بین ۱.۷ تا ۱.۹ است و این آمار خوب نیست، گفت: در سال گذشته ۱۵ هزار و ۲ مورد ولادت در استان داشتیم که این رقم طی دو سال آینده باید به یک رشد معناداری برسد.
به گزارش فارس، محسن افشارچی، در جلسه قرارگاه استانی خانواده و جمعیت بابیان اینکه مسئله فرزند آوری از اهمیت بالایی برخور دار است، اظهار کرد: سالهای گذشته باید یک سری اقداماتی انجام میشد که این کارها انجام نشده و در حال حاضر شاهد تبعات آن هستیم.
افشارچی با بیان اینکه باید به مساله فرزندآوری به صورت جئی به آن پرداخته شود، گفت: ما باید به ازاری هر خانم ۲.۱ فرزند داشته باشیم در حالی که چنین نیست چرا که در حال حاضر نرخ باروری در کشور بین ۱.۷ تا ۱.۹ است و این آمار خوب نیست.
استاندار زنجان گفت: تصمیمات جدیدی که در حوزه اقتصادی کشور گرفته شده است، امیدواریم طی چند سال آینده گشایشهای در همه زمینهها رخ دهد.
وی با بیان اینکه کشورها دیگر برای تشویق فرزند آوری خانوادهها، هزینه و شرایط آن را فراهم میکنند، افزود: به طور مثال کشور روسیه برای زنان کشور خود در دوران بارداری معادل ۹ هزار دلار برای قرصهای مربوط به تقویت مادر در دوران بارداری هزینه میکند.
افشارچی گفت: در سال گذشته ۱۵ هزار و ۲ مورد ولادت در استان داشتیم که این رقم طی دو سال آینده باید به یک رشد معناداری برسد.
در ادامه این جلسه، سیده فائزه موسوی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان با بیان اینکه آمارها و گزارشات رسیده از رشد جمعیت در کشور خوب نیست، اظهار کرد: با شرایط فعلی که داریم، بحث رشد جمعیت در سال ۱۴۳۰ به اوج بحران پیری جمعیت خواهیم رسید، که این یک تهدید است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان ادامه داد: در حال حاضر ۳۲ میلیون نفر از جمعیت کشور افراد بالای ۶۰ سال را تشکیل دادهاند، یعنی در آن ۸ برابر جوانان کم شده و جمعیت سالمندی جامعه ۸ برابر بیشتر شده است که این موضوع باید به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد.
گفتنی است، در پایان این جلسه برخی از دستگاههای اجرای استان به ارایه عملکرد گزارشهای خود در این رابطه پرداختند.