به گزارش بازار، امین اسدی مشاور معاون وزیر با اشاره به ابتلای ۵ نفر به این بیماری گفت متاسفانه در این رابطه ۱ نفر فوت و ۱ نفر بیمار نیز به این بیماری مشکوک است.
وی گفت شرایط پیشگیری و درمان بیماری تب کریمه کنگو در کشور مهیا است.
تب کریمه کنگو بین انسان و دام مشترک میباشد و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، انسان مبتلا خواهد شد.
این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی رو به افزایش نخواهد رفت که به شرح ذیل است.
۱- حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی نمودن اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی.
۲- خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام.
۳- خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده.
۴- خودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز.
۵- تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی.
۶- نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در در مای ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد. (دمای یخچال)
۷- روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک).
۸- اجتناب از خوردن جگر خام ونیم پخته.
۹- ویروس در برابر حرارت حساس است لذا پختن گوشت باعث از بین رفتن ویروس میشود.
۱۰- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایید.
مدیرکل روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور خبر داد
ابتلا ۵ نفر به تب کریمه کنگو
اسدی، مدیرکل روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور از ابتلای ۵ نفر به بیماری تب کریمه کنگو از ابتدای امسال تاکنون خبر داد.
صاحبخبر -
∎