به گزارش خبرگزاری بسیج، شبکه «المیادین» بهتازگی در گزارشی به معرفی مهمترین پهپادها در سطح جهان پرداخت که در میان آنها نام تعدادی از پهپادهای ایرانی به چشم میخورد.
این شبکه لبنانی گزارش خود را اینگونه آغاز کرد: «به پهپادهای نظامیای که وزن آنها بیش از ۶۰۰ کیلوگرم است، "پرندههای بدون سرنشین استراتژیک" گفته میشود که مخصوص انجام مأموریتهای رزمی بسیار مهم هستند.»
Okhotnik
در ابتدای این گزارش به پهپاد روسی «اوختونیک» اشاره شده و آمده است: «پهپاد سنگین روسی اوختونیک وزن سنگین، برد بالا و قدرت زیادی برای پرواز دارد که آن را قادر میسازد مأموریتهای شناسایی و پایشی را در قلمرو دشمن انجام دهد و حملات دقیقی را بدون نیاز به جنگندههای دارای سرنشین به اجرا درآورد.»
المیادین اضافه کرد: «دفتر "سوخو" نظارت بر طراحی پهپاد اوختونیک را که ناظران آن را "بینظیر" توصیف میکنند، برعهده داشته است. طول این پهپاد به ۱۴ متر، طول بالهای آن به ۱۹ متر و وزن آن هنگام برخاستن از زمین به ۲۰ تن است. حداکثر سرعت این پهپاد به هزاران کیلومتر در ساعت میرسد.»
بنابر این گزارش، «این پهپاد تهاجمی طبق طرح "بال پرنده" و با استفاده از موادی طراحی شده است که رادارها را در شناسایی ناتوان میکند. اوختونیک اولین پرواز خود را در تاریخ سوم ماه آگوست سال ۲۰۱۹ انجام داد.»
این رسانه لبنانی میگوید: «بهرغم آنکه این اعتقاد وجود دارد آمریکا رتبه بالاتری در زمینه پهپادهای رزمی دارد، اما روسیه توانسته است پهپادهای رزمیای با قدرت خارقالعاده توسعه دهد بهنحوی که این پهپادها روسیه را در رده قویترین کشورهای رقابتکننده در ساخت و در اختیار داشتن این نوع سلاح قرار داده است.»
۳۰۰-TU
در ادامه به دیگر پهپادهای مهم جهان پرداخته شده و آمده است: «تو-۳۰۰ "کورشن": بر اساس گزارش وبگاه آمریکایی "گلوبال سکیوریتی"، روسیه سازنده این پهپاد است و این پرنده "شوک درون" نامیده میشود. وزن این پهپاد هنگام برخاستن از زمین به ۳ تن میرسد. سرعت این پرنده از ۹۵۰ کیلومتر در ساعت فراتر میرود و محموله تسلیحاتی آن به ۱۰۰۰ کیلوگرم میرسد. برد این پهپاد حدود ۳۰۰ کیلومتر است.»
المیادین اضافه کرد: «این پهپاد بهگونهای طراحی شده است که قادر به انجام مأموریتهای شناسایی نظامی و منهدم سازی اهداف زمینی باشد. این پرنده میتواند مأموریت خود را در ارتفاع حدود ۶ هزار متری انجام دهد و این قدرت را دارد در ارتفاع کم تنها حدود ۵۰ متر نیز پرواز کند.»
(predator c (avenger
این شبکه در ادامه به پهپادهای مهم آمریکا اشاره کرد و نوشت که پرداتور سی (آونجر) آمریکایی که وزن آن هنگام برخاستن از زمین به ۸.۲ تن میرسد، دارای حسگرهای متعدد است و نقاط بیرونی برای نصب تسلیحات به بدنه دارد بهنحوی که این نقاط این پهپاد را قادر میسازد ۳ تن انواع تسلیحات از جمله موشک و بمبهای هدایتشونده را با خود حمل کند.
المیادین: پهپادهای ایرانی اسرائیل را نگران کردهاند
کمان ۲۲
«کمان ۲۲» پهپادی ایرانی است که رسانههای عبری در ماه آوریل گذشته درباره آن صحبت میکردند. رسانههای عبری میگفتند که این پهپاد قادر است به مسافت ۳۰۰۰ کیلومتری برسد یعنی قادر است اراضی اشغالی نیز را پوشش دهد.
این رسانه لبنانی در ادامه اضافه کرد که در رژه نظامی روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و پس از آنکه از برخی تسلیحات و تجهیزات جنگی خود رونمایی شد، این پهپاد دیده شد.
المیادین همچنین اشاره کرد که وزارت دفاع ایران از دو پهپاد جدید خود نیز پرده برداشته بود و وزیر دفاع این کشور تأکید کرده بود که ساخت پرندههای بدون سرنشین اقتدار و قدرت دفاعی کشور را افزایش میدهد.
شاهد-۱۲۹
در این گزارش آمده است که ایران زمانی از این پهپاد رونمایی کرد که در برخی از گزارشها اشاره شده بود این پرنده به پهپاد آمریکایی «ام کیو-۱» شباهتهایی دارد؛ پهپاد غولپیکری که میتواند ۸ موشک با خود حمل کند.
طبق گفته مجله آمریکایی «فوربس»، پهپاد ایرانی شهید-۱۲۹ قادر است به مدت ۲۴ ساعت در آسمان پرواز کند.
یاسر
ایران در سال ۲۰۱۳ از پهپاد «یاسر» رونمایی کرد که به گفته المیادین، این پرنده نسخه ایرانی پهپاد آمریکایی «اسکن ایگل» است؛ همان پهپادی که در سال ۲۰۱۲ سرنگون شد و ارتش یمن توانسته چندین بار آن را ساقط کند.
آرش، کرار، مهاجر ۶ و صاعقه
المیادین در ادامه نوشت که نیروهای ایران از پهپادهای "آرش" و "کرار" را که برای اولین بار مجهز به موشک هوا به هوای "آذرخش" شدند، استفاده میکنند. ایران چندین نوع پهپاد مانند "مهاجر۶" را نیز مورد استفاده قرار میدهد. این کشور همچنین پهپاد رزمی "صاعقه" تولید میکند.
پرندههای بدون سرنشین ایران در جمع مهمترین پهپادهای جهان
یک شبکه لبنانی در گزارشی به بررسی مهمترین و خطرناکترین پهپادهای راهبردی جهان پرداخت.
صاحبخبر -
∎
نظر شما