حسینی گفت: کمیسون پزشکی فرآیندی است که طی آن بررسی مستندات و مدارک پزشکی دال بر اختلالات و بیماریهای منجر به معلولیت انجام گرفته و ارزیابی نوع و شدت معلولیت توسط متخصصین توانپزشکی در کمیسیون پزشکی توانبخشی انجام میشود.
او می گوید: معلولیتها شامل ۶ گروه عمده و شایع از جمله اختلالات جسمی، حرکتی، ذهنی، بینایی، شنوایی گفتاری، اعصاب و روان و چند معلولیتی هستند و شدت معلولیت هر گروه در ۴ سطح، خفیف، متوسط، شدید و خیلی شدید تعیین میشود.
سرپرست بهزیستی استان زنجان گفت: پس از ثبت درخواست اولیه، مدارک متقاضیان تشکیل پرونده توانبخشی به کمیسیون پزشکی بهزیستی ارسال شده و پس از بررسی معلولیت فرد درخواست کننده به همراه مدارک و مستندات پزشکی در کمیسیون پزشکی توانبخشی تعیین نوع و شدت معلولیت، نظریه کمیسیون در سامانه کمیسیون پزشکی (سامانه ارمغان)، ثبت شده و در صورت تایید معلولیت، تشکیل پرونده توانبخشی در سامانه ارمغان صورت خواهد گرفت.
حسینی گفت: در حوزه توانبخشی کمیسیون پزشکی به منزله درگاه ورود افراد دارای معلولیت به منظور دریافت خدمات مستمر و غیر مستمر تشکیل میشود و پس از تاییدیه کمیسیون بر اساس استاندارد جهانی تشکیل پرونده و کمیته توانبخشی، نیاز سنجی و اولویت بندی صورت میگیرد.
او می گوید: ارائه خدمات گوناگون مددکاری اجتماعی، معافیت سربازی مشمولان دارای افراد معلول شدید در خانواده، ارجاع افراد به مراکز روزانه توانبخشی و یا تیمهای سیار ویزیت در منزل و یا مراکز شبانه روزی توانبخشی مراقبتی، کمک هزینههای تحصیلی و تردد، حرفه آموزی و کارگاههای حمایتی تولیدی، توانمندسازی و مناسب سازی منزل و خودروی افراد دارای معلولیت منوط به تایید کمیسیون پزشکی است.
به گفته سرپرست بهزیستی استان زنجان کمیسیون پزشکی اعصاب و روان، کمیسیون معافیت از خدمت نظام وظیفه و کمیسیون تجدید نظر در بهزیستی استان با حضور اعضاء تخصصی برگزار میشود.