«وهاب الطائی» یک کارشناس نظامی، ائتلاف بین المللی را در جنگ علیه داعش ناکارآمد خواند و آمریکایی ها را متهم کرد که با بزرگ جلوه دادن داعش و باد کردن آن، یک جنگ روانی علیه نیروهای امنیتی و نیروهای مردمی (الحشد الشعبی) به راه انداخته اند.
وی نقش ائتلاف را در این جنگ موثر ندانست و افزود: اما امریکایی ها از طریق سخنان فرماندهان خود تلاش می کنند داعش را گروهی بزرگ و شکست ناپذیر جلوه دهند که این امر به صورت عمدی و برای شکستن روحیه نیروهای امنیتی و الحشد الشعبی برنامه ریزی شده است.
این اظهارات به نظر می رسد در پاسخ تعدادی از ژنرال های ارتش آمریکا اعم از شاغل و بازنشسته طی روزهای اخیر است که سعی کردند ارتش عراق را تحقیر کنند، حال آنکه عراقی ها، آمریکا را عامل اصلی سقوط الرمادی می دانند.
از جمله آنان وزیر دفاع آمریکا بود که اظهارات دو روز پیش وی، واکنش دولت عراق را در پی داشت و حرف های «مارک هرتلینگ» ژنرال بازنشسته آمریکایی که نیروهای امنیتی عراق را منفعل توصیف کرد.
به گفته تحلیلگران عراقی، آمریکایی ها با استناد به ماجرای سقوط الرمادی تلاش دارند بار دیگر امنیت بغداد را در یک جنگ روانی به چالش بکشند. به طوری که ژنرال بازنشسته می گوید با این ارتش هیچ تضمینی برای امنیت بغداد وجود ندارد.
احمد الشریفی یک کارشناس امنیتی دیگر در بغداد، ضمن انتقاد از برخوردهای آمریکایی ها در قبال مسایل امنیتی عراق و نقش بی تاثیر ائتلاف بین المللی در جنگ علیه داعش، گفت که عراقی ها نیازی به آمریکا و کمک این کشور ندارند.
«جمیله العبیدی» یک نماینده پارلمان عراق نیز طرح آمریکایی ها در خصوص مسلح کردن کردها و سنی ها خارج از کنترل دولت مرکزی، به عنوان دو کشور مستقل را گامی در راستای ایجاد اختلاف در صفوف عراقی ها توصیف کرد.
جریان الاحرار نیز روز سه شنبه آمریکایی ها را تهدید کرد که مبادا نیروهای زمینی خود را به عراق اعزام کنند، چرا که در صورت ورود این نیروها به عراق، در مقابلشان به صورت مسلحانه خواهند ایستاد.
از جمله شخصیت های سیاسی که در روزهای اخیر واکنش تندی به آمریکایی ها داشته، «قاسم الاعرجی» رییس فراکسیون بدر در پارلمان عراق است که در دیدار سفیر آلمان در بغداد ائتلاف بین المللی را یک دروغ آمریکایی خواند و از نقش این کشور در جنگ علیه داعش انتقاد کرد.
عراقی ها، این روزها بیش از هر زمان از عدم واکنش جنگنده های آمریکایی علیه ستون های خودرویی داعش در جاده های عراق و در مقابل بمباران مواضع نیروهای امنیتی و الحشد الشعبی، انتقاد و واشنگتن را مقصر قلمداد می کنند.
عراقی ها در خصوص سقوط الرمادی نیز معتقدند که آمریکایی ها قادر به رصد ستون تروریست ها بودند که از سوریه وارد الانبار شده و تا الرمادی بیش از 500 کیلومتر را طی کردند.
ائتلاف آمریکایی ضد داعش با حضور 70 کشور، در پی انتقادهای صورت گرفته، سه شنبه شب از 12 سورتی پرواز بر فراز سه استان عراق و انجام عملیات بر ضد داعش خبر داد.
این درحالی است که صبح سه شنبه منابع نظامی و امنیتی به ایرنا گفته بودند که عملیات لبیک یا حسین بدون حضور آمریکایی ها در حال انجام است.
در همین حال، «عذال الفهداوی» عضو شورای استان الانبار، هرگونه توافق سیاسی محرمانه را میان شورای استان الانبار با آمریکایی ها رد کرد و گفت: هیچ توافق سیاسی برای ورود نیروهای زمینی آمریکا به الانبار صورت نگرفته و ما اعتقاد داریم که با وجود نیروهای امنیتی، الحشد الشعبی و فرزندان الانبار هیچ نیازی به آمریکایی ها نداریم.
وی افزود، فرزندان عراق توانایی پاکسازی استان را دارند، ضمن آنکه هرگونه توافق باید با اطلاع دولت مرکزی باشد.
عملیات لبیک یا حسین از ساعت پنج بامداد سه شنبه از دو محور در شمال تکریت و جنوب غرب سامرا به سمت الرمادی در الانبار و نیز دریاچه الثرثار آغاز شد و منابع شامگاه سه شنبه از آزادی مناطق وسیعی از منطقه عملیاتی خبر دادند.
هم اکنون بخش هایی از شمال تکریت و شهر بیجی در استان صلاح الدین آزاد شده و شهر الرمادی از سه محور در محاصره نیروهای عراقی قرار گرفته است.
در اولین روز عملیات، اعلام شد که شهر سامرا نیز از تیررس داعش بطور کامل خارج شده است.
خاورم*1*1770*1586
انتقاد از انفعال آمریکا در عملیات ضد داعش
بغداد-ایرنا- در نخستین روز عملیات لبیک یا حسین(ع) در استان های صلاح الدین و الانبار در روز سه شنبه، شخصیت ها و جریان های سیاسی عراق، به سرزنش آمریکایی ها به خاطر نقشی که در جنگ علیه داعش ایفا می کنند، به ویژه به خاطر سقوط موصل، ادامه دادند.
صاحبخبر -