شناسهٔ خبر: 54010173 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سناتور آمریکایی:برای بررسی سریع عضویت فنلاند و سوئد در ناتو اقدام می کنیم

نیویورک - ایرنا- رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا اعلام کرد این کمیته برای "بررسی سریع" عضویت فنلاند و سوئد در ناتو اقدام می کند.

صاحب‌خبر -

باب منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنا روز پنجشنبه به وقت محلی گفت که این کمیته " بررسی سریع" عضویت فنلاند و سوئد در ناتو در صورت تصمیم این دو کشور برای حضور در این ائتلاف نظامی را آغاز خواهد کرد.

حداقل دو سوم سنای آمریکا  باید به عضویت کشورهای جدید در ناتو رأی  مثبت دهند.

سناتور جیم ریش، عضو ارشد جمهوری‌خواه  این کمیته نیز در توییتی مدعی شد که اعلام امروز فنلاند یک گام بزرگ به سمت آینده امنیت فراآتلانتیک است.

وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه این کشور  روز شنبه برای شرکت در نشست وزرای خارجه ناتو با موضوع واکنش به جنگ اوکراین به آلمان سفر خواهد کرد.

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان ماه گذشته وزرای خارجه ناتو را برای یک نشست غیررسمی در برلین دعوت کرد.

این نشست در حالی برگزار می شود که فنلاند با ابراز نگرانی از تهاجم روسیه به اوکراین برای پیوستن به ناتو اقدام کرده است.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو می گوید  که هر گونه روند  عضویت " بدون مشکل و سریع" خواهد بود و از عضویت فنلاند در این ائتلاف استقبال خواهد شد.

فنلاند و سوئد قرار است در روزهای آینده اعلام کنند که آیا نامزد پیوستن به ناتو هستند یا خیر؟ به احتمال بسیار زیاد پاسخ فنلاند مثبت خواهد بود اما سوئدی‌ها هنوز تردیدهایی دارند.

در همین ارتباط، سخنگوی کرملین امروز تاکید کرد که الحاق فنلاند به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به طور قطع یک تهدید برای امنیت روسیه محسوب خواهد شد.

دیمیتری پسکوف با بیان اینکه مسکو پیامدهای این اقدام را در راستای تامین امنیت خود بررسی می‌کند، افزود: این اقدام اخیر برای توسعه ناتو، قاره ما را امن‌تر و باثبات‌تر نخواهد کرد.

این در حالی است که سائولی نینیسته رئیس جمهور فنلاند روز گذشته به رغم هشدارهای روسیه گفت، عضویت احتمالی کشورش در ناتو علیه هیچ کسی نخواهد بود.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

جنگ در اوکراین وارد سومین ماه شده است و واکنش‌ها به تهاجم روسیه و ارسال تسلیحات به این کشور همچنان ادامه دارد. مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین می‌شود و پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی به دنبال دارد.