شناسهٔ خبر: 53935564 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایستنا | لینک خبر

قالیباف از اصرار مجلس بر اجرایی شدن کالابرگ الکترونیکی خبر داد: کوپن، آخرین راه حفظ قدرت خرید مردم

صاحب‌خبر -
 
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای جلوگیری از مشکلات پرداخت یارانه نقدی و حواشی پیش روی آن مجلس اصرار بر کالابرگ الکترونیکی دارد، از تلاش مجلس برای حفظ قدرت خرید مردم خبر داد.
 
به گفته او طبق قانون مجلس، برای هر نفر در ماه، مقدار مشخصی از چند قلم کالای ضروری مانند مرغ، تخم مرغ، روغن و پنیر در نظر گرفته شده. مردم باید بتوانند این مقدار را با کالابرگ، به همان قیمت شهریور ۱۴۰۰ بخرند.
 
این اظهار نظر رئیس مجلس در شرایطی مطرح شده که طی چند روز گذشته نگرانی از افزایش قیمت کالاهای اساسی بیش از گذشته مردم را سردرگم کرده و حتی اخباری مبنی بر برخورد قانونی با کارخانه‌های تولید ماکارانی هم شنیده شده است. اما به نظر می‌رسد کوپنی شدن کالاهای اساسی این بار به شکل الکترونیک آخرین راهکار نجات سفره مردم است.
 
 
تلاش مجلس برای حفظ قدرت خرید مردم
محمد باقرقالیباف با تاکید بر اینکه سیاست مجلس بر حفظ قدرت خرید مردم است، گفت: «همانگونه که در قانون بودجه ۱۴۰۱ تصویب شده؛ کالا‌های ضروری معیشتی باید از طریق کالابرگ الکترونیک و به قیمت شهریور ۱۴۰۰ به مردم ارائه شود.»
 
قالیباف در جلسه امروز (یکشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود با اشاره به اینکه امروز یکی از مباحث مهم امروز، بحث گرانی‌ها و مشخصا گرانی آرد صنعتی و ماکارونی است، گفت: «مسئله اصلی که باعث نگرانی بیشتر مردم شده این است که گرانی اخیر شروع گرانی‌های کالا‌های اساسی باشد که معیشت مردم به آن‌ها گره خورده است.»
 
قالیباف در ادامه توضیحات خود به پیگیری‌ها و جلسات مجلس اشاره کرد و گفت:«مقرر شد که قانون مجلس به طور کامل اجرایی شود، انشاءالله یک آرامش معیشتی برای مردم ایجاد خواهد شد.»
 
کالابرگ الکترونیکی چطور کار می‌کند؟
قالیباف در بخشی از نطق پیش از دستور خود به تشریح اهداف کالابرگ الکترونیکی پرداخت و گفت: «هدف گذاری در این طرح همانطور که مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱ تصویب کرده است، ارائه کالا‌های ضروری معیشتی به مردم به قیمت شهریور ۱۴۰۰ است. در این تصمیم باید کالا‌های ضروری معیشتی با کالابرگ الکترونیک به قیمت شهریور ۱۴۰۰ به مردم داده شود.»
 
رئیس مجلس در تشریح مدل فوق به ذکر مثالی پرداخت و گفت: «به عنوان مثال اگر برای هر نفر ۱.۵ تا ۲ کیلوگرم مرغ در ماه در نظر گرفته شده باشد مردم می‌توانند با همان کارت بانکی که دارند، به همان مراکز که قبلا خرید می‌کردند، مراجعه کنند. مثلا برای یک خانواده ۵ نفره می‌تواند بین ۸ تا ۱۰ کیلو مرغ به قیمت کیلویی حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان است، خرید کنند و مابه التفاوت قیمت عادی بازار تا بازار را دولت به حساب فروشنده پرداخت می‌کند.»
 
 
تلاش برای ادامه حیات، این بار بر بستر تکنولوژی
قالیباف به جلساتی که با رئیس جمهور برگزار شده اشاره کرد و گفت: «بحث‌هایی که دیروز در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی صورت گرفت، مجموعه دولت تصمیم گرفت هرگونه پرداختی در چارچوب ارائه کالابرگ الکترونیکی کالا‌های اساسی باشد و قانون مجلس را مبنا قرار دهند.»
 
کالابرگ الکترونیکی، یا همان عبارت آشنای کوپن، موضوعی است که پیش از این هم به انواع و اشکال متفاوت طرح شده بود. اما بهره‌مندی از ظرفیت‌های لازم از زیر ساخت‌های الکترونیکی تا اینترنت و سرعت آن و حتی امکان فعال بودن دستگاه‌های pos در همه ساعات و روزهای پرترافیک از نظر تراکنش، موضوعی است که باید مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.
 
حالا باید دید کالابرگ الکترونیکی بعد از نسخه‌های الکترونیکی که با وجود اهمیت در توسعه سلامت عمومی جامعه همچنان به درستی اجرایی نشده، وضعیت معیشت مردم را به کجا خواهد کشاند؟ آیا در نهایت مردم با همان پاسخ قطعی سیستم در داروخانه‌ها؛ این بار در قصابی و نانوایی روبرو خواهند شد؟