به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، وجیهالله جعفری در نشست بررسی عملکرد سال گذشته و برنامههای سال ۱۴۰۱ طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس گفت: باید طرحهایی را در اولویت قرار داد که با اقداماتی، تعداد زیادی معدن فعال و احیا شوند.
وی افزود: به تناسب طرحهای زیربنایی انجام شده ضروری است تا اثربخشی انها بر فعالسازی معادن اندازهگیری شود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو بیان داشت: طی سال گذشته ۴۵۳ معدن در طرح احیا و فعال سازی معادن متوسط و کوچک مقیاس فعال شدند که اشتغالزایی ۳۵۰۰ نفر را به همراه داشت. این در حالی است که از ابتدای طرح تاکنون ۸۵۲ معدن احیا شده و تعداد ۱۳ هزار و ۸۰۰ شغل ایجاد شده است که این امر منجر به رشد تولید ۳۳ میلیون تنی استخراج خواهد شد.
جعفری گفت: با توجه به پایش کامل اطلاعات معادن راکد و نیمه تعطیل سراسر کشور و شناسایی ۸۵۰ معدن جهت احیا و فعال سازی در سال جاری، ارائه ۳۰ بسته پیشنهادی سرمایه گذاری در ۱۹ استان در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: همزمان با سیر تکمیل و اطمینان از صحت اطلاعات باید بستههای فعال سازی را تدوین و هر ماه حداقل یک بسته را برای جذب سرمایه گذار به براخوان گذاشت.
جعفری بر لزوم تقویت رابطه بین سازمان صمت استانها و طرح احیا به منظور کسب اطلاعات دقیقتر و نظارت بر فعالسازی معادن تاکید کرد.
از سوی دیگر امیر طاهرزاده، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران نیز در این نشست اظهار داشت: تاکنون ۱۷۹ پروژه زیرساختی در ۹۲۴ معدن تعریف شده است که از این میزان ۴۲۱ معدن در طرح ایا معادن کوچک قرار دارند.
وی تصریح کرد: بالغ بر ۲۰ معدن در بندر خمیر استان هرمزگان از اجرای پروژههای زیرساختی منتفع و فعال شدهاند.
طی این نشست، مباحثی همچون انعقاد قرارداد و روند اجرای سامانه ستام و نیز مشکلات استفاده از این سامانه، تکمیل و اعتبارسنجی اطلاعات طرح و نیز نحوه ارائه بستههای پیشنهادی سرمایهگذاری مورد بررسی قرار گرفتند
نظر شما