شناسهٔ خبر: 53822344 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

«ایران» از معاملات بازار سهام گزارش می‌دهد

رشد ناچیز شاخص کل سهام، به دلیل بازی بزرگان در بازار

معاملات روز شنبه، درحالی با افزایش 1060واحدی شاخص کل بورس به پایان رسید که شاخص بازار اول بورس با کاهش 851 واحدی روبه‌رو شد.

صاحب‌خبر -

روزنامه ایران: در این روز اکثر نماد‌های بزرگ و شاخص‌ساز بازار با فشار عرضه روبه‌رو شدند و قیمت سهام در نماد‌هایی مانند «شستا»، «خگستر»، «خودرو» و «فولاد» کاهش یافت. در این روز شاخص کل فرابورس نیز با افزایش 59 واحدی روبه‌رو شد.

در بازار چه گذشت؟

بازار سهام، اولین روز هفته را در حالی آغاز کرد که خبر‌های رسیده از افزایش قیمت محصولات در صنایع غذایی و کشاورزی، سهامداران را به رشد بازدهی این شرکت‌ها امیدوار می‌ساخت. تنش‌های انرژی در اروپا و اعلام قطع صادرات گاز از روسیه به کشورهای لهستان و بلغارستان و همچنین سیاست‌های چین در جهت اثر‌گذاری بر قیمت نفت، منجر به بروز نااطمینانی قیمت‌های آتی و در نتیجه بازدهی شرکت‌های مرتبط شده است. افزایش توان صادراتی شرکت‌ها و خبرهای مرتبط با بازگشایی هرچه بیشتر درهای بازار‌های صادراتی بر شرکت‌های ایرانی نیز مورد دیگری بود که سهامداران را به خرید بیشتر سهام در قیمت‌های موجود ترغیب می‌کرد. با وجود این رشد سریع قیمت‌ها و رسیدن شاخص‌های بنیادی بازار به نقاط حمایتی، درکنار افزایش جذابیت سایر بازارهای موازی، عواملی بودند که از آتش سرمایه‌گذاران برای خرید بیشتر سهام درقیمت‌های جاری می‌کاست.


با به صدا درآمدن سوت آغاز معاملات، بازار با رهبری گروه‌های صنایع غذایی، فرآورده‌های نفتی، شرکت‌های دارویی و شرکت‌های حمل ونقل، روند صعودی خود را در پیش گرفت و تا ساعات میانی، شاخص کل بورس در حدود 2هزار واحد رشد را تجربه کرد. اما با تشدید فشار عرضه در سهام شاخص‌سازی چون «فولاد»، «شستا»، «تاپیکو»، «خودرو» و«خساپا» بخشی از رشد بازار از دست رفت تا در نهایت شاخص کل بورس در ارتفاع یک میلیون و 522 هزار واحد به کار خود پایان دهد.


در این روز 389 نماد با افزایش قیمت و 238 نماد با کاهش قیمت به کار خود پایان دادند که از این تعداد، 184نماد در صف خرید و 17نماد در صف فروش بودند.
ارزش تراکنش‌های حقیقی و حقوقی به ترتیب 5 و 50درصد کاهش یافت و ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 9درصدی به حدود 6048میلیارد تومان رسید. با وجود این در روز شنبه، تعداد فروشندگان حقیقی نیز با کاهش 3هزارنفری روبه‌رو شد و در این روز تعداد فروشندگان حقیقی نسبت به یک هفته گذشته به مراتب کمتر بود.
همچنین در این روز 203میلیارد تومان پول حقیقی از صندوق‌های با درآمد ثابت خارج شد که مقصد بخش قابل توجهی از آن سهام نبود.
طی معاملات دیروز، درحدود 13میلیارد برگ سهم و انواع اوراق بهادار به ارزش 15هزارو 237میلیارد تومان در 929هزار نوبت در بازار مورد معامله قرار گرفت.

ترین‌های بازار

در جریان معاملات دیروز در حدود 33 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج و 18میلیارد تومان پول حقیقی به فرابورس وارد شد.
گروه‌های محصولات غذایی، زراعت و فرآورده‌های نفتی بیشترین ورود پول حقیقی را تجربه کردند و حقوقی‌ها در گروه‌های فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و بیمه بیشترین تغییر مالکیت را به خود اختصاص دادند.


بیشترین بازدهی روز به گروه‌های لاستیک و پلاستیک، وسایل ارتباطی و حمل‌ونقل تعلق گرفت و خودرو، لیزینگ و قند و شکر سه گروه با بیشترین بازدهی منفی در بازار بودند.
بیشترین ارزش معاملات در نماد‌های «خگستر»، «خودرو» و «شپنا» به ثبت رسید و نماد‌های «فارس»، «فولاد» و «فملی» بیشترین ارزش بازار را به خود اختصاص دادند.
بیشترین بازدهی روز به نمادهای «تپمپی»، «تکنو» و «تلیسه» تعلق گرفت و نماد‌های «سبزوا»، «ورنا» و«مفاخر» بیشترین بازدهی منفی روزانه را به خود اختصاص دادند.
بیشترین قدرت خرید حقیقی در نماد‌های «ولپارس»، «سپیدار» و «سیتا» و بیشترین قدرت خرید حقوقی در نمادهای «وپارس»، «شبهرن» و«بپاس» بود.
 

انتهای پیام/