علی ابراهیمی سراجی، رصدگر هلال ماه و عضو ستاد استهلال استان تهران گفت: بررسی رؤیتپذیری ماه قمری در شامگاه روز ۲۹ هر ماه قمری صورت میگیرد و برای ماه شوال بر این اساس نسبت به رصد هلال ماه در پهنه کشور اقدام میکنیم.
وی ضمن اشاره به لحظه مقارنه ماه و خورشید، ادامه داد: این لحظه زمانی است که ماه وارد آسمان شامگاهی شده است و هلال ماه ساعاتی بعد به مرز رؤیتپذیری در دنیا می رسد.
وی افزود: هلال بحرانی با چشم غیرمسلح قابل رؤیت نیست و نیازمند ابزار رصدی است؛ بنابراین در روز یکشنبه هلال ماه وجود دارد، اما رویتپذیری آن بسیار سخت بوده و تنها با استفاده از ابزار رصدی با کمک متخصصان و در شرایط جوی مناسب امکانپذیر است.
این پژوهشگر نجوم ادامه داد: مدت زمانی که هلال ماه در آسمان روز یکشنبه حضور دارد، بسیار کم است؛ بنابراین برای رصد هلال روز یکشنبه علاوه بر متخصصان، ابزارآلات دقیق و شرایط جوی مناسب، باید به زمان نیز توجه کنیم.
وی در رابطه با روز عید فطر گفت: اگر روز یکشنبه با چشم مسلح بتوان هلال ماه را مشاهده کرد، بنا بر نظر فقهایی که رؤیت با تلسکوپ را مجاز میدانند دوشنبه _دوازدهم اردیبهشتماه_ عید فطر خواهد بود؛ البته هلال ماه در شامگاه دوشنبه _دوازدهم اردیبهشتماه_ با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است.