شناسهٔ خبر: 53763248 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

اخبار

صاحب‌خبر -
افزایش اشتغال با تسهیل مجوز‌های کسب و کار

عضو کانون عالی شورا‌های اسلامی کار گفت: افزایش حقوق و دستمزد جلوی گسترش مشاغل کاذب و غیرمولد را می‌گیرد و اقدام دولت در کاهش زمان صدور مجوز‌ها موجب رفع موانع پیش روی کسب و کار‌ها می‌شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی اصلانی با ابراز خرسندی از افزایش آمار بیمه شدگان جدید تأمین اجتماعی گفت: بخشی از این مسأله ناشی از افزایش دستمزد‌ها و بخشی دیگر صدور مجوز‌های کسب و کار است و به‌طور حتم افزایش دستمزد، آمار اشتغال را بالا می‌برد و از جهت ایجاد انگیزه در نیرو‌های کار، تأثیر بسزایی در بهبود بازار کار‌ می‌گذارد.
وی با اشاره به عوامل تأثیرگذار در خروج کارگران از کارخانه‌ها و تمایل به کار در مشاغل کاذب و غیر مولد، افزود: این بحث که چه چیزی باعث شده تا جوانان از کار در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها رویگردان شوند و به کار‌های کاذب روی آورند عوامل خودش را دارد، اما به طور حتم افزایش دستمزد جلوی گسترش مشاغل کاذب را می‌گیرد.
اصلانی ادامه داد: کسی که دوبار با تاکسی اینترنتی یک مسیر خارج از تهران را می‌رود و برمی‌گردد، وقتش آزاد است و ۳۰۰ هزار تومان هم گیرش می‌آید، چرا باید در یک کارگاه یا کارخانه ۸ تا ۹ ساعت کار مداوم و طولانی داشته باشد؟ لذا معتقدم که افزایش حقوق باعث شد تا جوانان به کار در کارخانه‌ها امیدوار شوند، قید کار در تاکسی‌های اینترنتی در گرما و بدون بیمه را بزنند و در بنگاه‌ها بمانند.عضو کانون عالی شورا‌های اسلامی کار خاطرنشان کرد: در بحث آمار جدید بیمه تأمین اجتماعی، کاهش زمان صدور مجوز‌های کسب و کار که از شش ماهه دوم سال گذشته به جریان افتاد، موجب شد تا بسیاری از کارآفرینان و صاحبان مشاغل در کمترین زمان ممکن و فارغ از بروکراسی‌های اداری و دست و پاگیر کسب و کار خود را راه‌اندازی کرده و به جذب نیروی کار بپردازند.وی گفت: اکثر کسانی که به دلیل کسب و کار از ایران رفتند یکی از دلایلش بحث مجوز‌ها بود. فردی که می‌خواهد کارگاه کوچکی راه‌اندازی کند چرا باید چند ماه برای آن دوندگی کند وقتی در کشوری دیگر ۲۴ ساعته مجوز می‌گیرد؟ در حال حاضر همه نمی‌توانند کارمند دولت شوند لذا باید از کسانی که دارای ایده و سرمایه هستند حمایت کنیم تا کسب و کار خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن راه‌اندازی کنند.
اصلانی متذکر شد: طبق آمار‌ها در شش ماهه دوم سال گذشته نزدیک به ۷۵۰ هزار نفر از ایرانیان در ترکیه خانه خریدند. فردی که کسب و کارش را به خارج می‌برد طبیعتاً باید زندگی و خانواده‌اش را هم ببرد و اگر پول و سرمایه لازم را داشته باشد آنجا خانه می‌خرد به این ترتیب سرمایه‌ها به جای آنکه در داخل کشور سرمایه‌گذاری شوند به کشور‌های دیگر می‌رود.

کارگران نوآور و ارزش‌آفرین حمایت می‌شوند

مدیرکل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در مسیر تحقق شعار سال، حمایت از کارگران نوآور، خلاق، مبتکر و ارزش‌آفرین در دستور کار است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «هادی بهداد» در اختتامیه سی و سومین جشنواره امتنان که با حضور رئیس‌جمهور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، اظهار داشت: جامعه کارگری ستون اصلی و راهبردی حوزه تولید و اقتصاد کشور هستند.
وی با اشاره به رسالت وزارت مردم در معرفی الگوهای برتر و نمونه جامعه کارگری، افزود: با رویکرد حمایتی از کارگران مبتکر، نوآور و خلاق، همراهی ویژه‌ای با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی خواهیم داشت.مدیرکل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کارگران کشور می‌توانند با بهره‌مندی از توان خلاقیت خود به اشتغال‌آفرینی و دانش‌بنیان شدن تولید کشور کمک کنند.
بهداد با بیان اینکه جشنواره امتنان در راستای اجرای ماده ۱۹۵ قانون کار و تشویق نیروهای کار مولد با عنایت به تأکیدات رهبر معظم انقلاب برگزار می‌شود، اظهار کرد: امسال در مرحله پایانی ۱۶۴ طرح از مجموع 30 هزار و 635 طرح اولیه در حوزه‌های صنعت، خدمات و کشاورزی در دبیرخانه کشوری داوری شد و در نهایت ۱۰ کارگر نمونه، ۳ گروه برتر و ۵ واحد تولیدی نمونه معرفی شدند.