شناسهٔ خبر: 53738336 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

راه‌اندازی یک میلیون و ۴۰۰ هزار پورت فیبر نوری برای دستیابی به سرعتی بیش از ۳۰ مگابیت بر ثانیه

صاحب‌خبر -

کاهش سرعت اینترنت چالش مهم این روز‌های کاربران فضای مجازی است، موضوعی که به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار است با توسعه فیبر نوری حل شود. به گفته وی قدم اول در این مسیر با راه‌اندازی ۵۰۰ هزار پورت فیبر‌نوری در اسفندماه برداشته شده و هم اکنون نیز یک میلیون و ۴۰۰ هزار پورت فیبر‌نوری در کشور راه‌اندازی شده‌است که سرعتی بیش از ۳۰ مگابیت بر ثانیه به کاربران ارائه می‌دهد. وی تأکید کرد: «مردم تا دو ماه آینده از وضعیت توسعه فیبرنوری در مناطق مخابراتی خود آگاه خواهند شد.»

سرعت اینترنت گاهی کلافه‌کننده می‌شود و برای بازکردن یک ایمیل هم به مشکل می‌خورید، چه برسد به استفاده از شبکه‌های اجتماعی و گشت و گذار در فضای مجازی! عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به چرایی کندی اینترنت در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به برنامه‌های وزارت ارتباطات درباره توسعه اینترنت فیبرنوری اظهار داشت: «در همه جای دنیا بار اصلی ترافیک اینترنت بر دوش ارتباطات ثابت است، اما در کشور ما به رغم محدودیت فرکانسی شبکه سیار، بیش از ۸۰ درصد بار ارتباطات بر دوش شبکه موبایل است.» زارع‌پور نیاز اصلی مردم را ارتباطات پر سرعت عنوان کرد و گفت: «مطابق تبصره ۷ برنامه بودجه امسال نیز همه دستگاه‌ها مکلف شده‌اند که زیرساخت‌های خود را در اختیار اپراتور‌های فیبرنوری قرار دهند. ما اولین قدم را با راه‌اندازی ۵۰۰ هزار پورت فیبر نوری در اسفندماه برداشتیم و هم اکنون نیز یک میلیون و ۴۰۰ هزار پورت فیبر نوری در کشور راه‌اندازی شده‌است که سرعتی بیش از ۳۰ مگابیت بر ثانیه به کاربران ارائه می‌دهد.» وزیر ارتباطات تأکید کرد: «مردم تا دو ماه آینده از وضعیت توسعه فیبرنوری در مناطق مخابراتی خود آگاه خواهند شد.»
نیاز به ۳ میلیون کیلومتر فیبر‌نوری
وزیر ارتباطات با بیان اینکه اغلب دولت‌ها برای توسعه شبکه فیبرنوری هزینه‌های میلیارد دلاری انجام می‌دهند، گفت: «ما نسخه شفابخش ارتباطات ثابت را توسعه شبکه فیبر نوری می‌دانیم.»
زارع‌پور با تأکید بر اینکه توسعه ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری در سه سال پروژه‌ای بسیار عظیم بوده حجم از پروژه تاکنون در این حوزه انجام نشده‌است، گفت: «برآورد ما نشان می‌دهد که به ۳ میلیون کیلومتر فیبر نوری نیازمندیم. در این راستا یک بسته حمایتی آماده کرده‌ایم تا بازیگران و اپراتور‌ها در لایه دسترسی ترغیب شوند که وارد این پروژه شوند.» به گفته وزیر ارتباطات، قرار است پروانه جدید اپراتوری فیبرنوری صادر شود که در راستای آن هم اپراتور‌های ثابت و هم اپراتور‌های سیار می‌توانند وارد این عرصه شوند. دولت نیز ۵ درصد از درآمد خود را از محل اپراتور‌ها برای توسعه پورت فیبرنوری به آن‌ها اختصاص می‌دهد. وی با اشاره به اینکه موانعی بر سر راه این پروژه وجود دارد که لازم است همه دستگاه‌های اجرایی همکاری کنند، خاطر نشان کرد: «نهضت فیبر کشی باید در کشور راه‌اندازی شود.»
برنامه برای ارسال ماهواره‌های جدید
وزیر ارتباطات در خصوص آخرین وضعیت توسعه حوزه فضا هم گفت: «راهبرد ما نیز استفاده حداکثری از ظرفیت فضا برای حل مشکلات مردم و کاربردی کردن صنعت فضا است.»
وی با اشاره به اینکه اولین جلسه شورای عالی فضایی پس از چندین سال در اواخر سال گذشته برگزار شد، گفت: «مصوبات خوبی نیز در این زمینه داشتیم. تثبیت لایه لئو در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری زمین برای ماهواره‌های سنجش و منظومه‌های ماهواره‌ای از جمله مصوبات این شورا است.» وزیر ارتباطات تأکید کرد: «اولین ماهواره با پرتابگر بومی را اسفند ماه به فضا پرتاب کردیم و توانستیم به تثبیت لایه لئو برسیم. امسال ماهواره‌های جدید به فضا می‌فرستیم و بحث تثبیت لایه لئو را در برنامه داریم. همچنین قصدمان این است که به مرکز منطقه‌ای پرتاب در این لایه تبدیل شویم.» به گفته وی ما جزو ۱۰ تا ۱۲ کشوری هستیم که دارای توان ساخت و پرتاب ماهواره‌بر بوده و در این حوزه کاملاً مستقل هستیم. البته این ابتدای راه است و باید به مدار ژئو در ۳۶هزار کیلومتری زمین برسیم. این موضوع نیازمند برنامه فشرده و کار جهادی است و دستور رئیس‌جمهور نیز این است که محقق شود.
چرایی افزایش قیمت بسته‌های اینترنتی
زارع‌پور در مورد چرایی افزایش قیمت بسته‌های اینترنتی هم گفت: «بخشی از ارتباطات کشور در حوزه شبکه دسترسی به بخش خصوصی واگذار شده‌است و ما به عنوان حاکمیت، رگولاتور و تنظیم‌گر این حوزه باید منابع را برای اپراتور‌ها فراهم کنیم.»
وی ادامه داد: «برای مثال فرکانس از جمله منابعی است که اپراتور‌ها به آن نیاز دارند؛ سال گذشته فرکانس ۲هزارو۳۰۰ را به اپراتور‌های موبایل واگذار کردیم، اما آن‌ها برای توسعه نیازمند سرمایه‌گذاری هستند و معتقدند که از سال ۹۵ به‌رغم تورم تجمیعی بیش از ۲۰۰درصد، همچنان نرخ تعرفه‌های خدمات اینترنت ثابت مانده و این مسئله امکان سرمایه‌گذاری را از آن‌ها سلب کرده‌است.»