به گزارش خبرنگار ایلنا، سی و سومین جشنواره امتنان امروز (دوشنبه، ۵ اردیبهشت) با حضور محمد چکشیان معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار، تهمینه دانیالی مشاور وزیر و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران و محسن منصوری استاندار تهران برگزار و در این مراسم از نخبگان جامعه کار و تولید استان تهران تقدیر شد.
در ابتدای این مراسم، تهمینه دانیالی، مشاور وزیر و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران به تغییر رویکرد برگزاری جشنواره امتنان اشاره کرد و گفت: سی و سومین جشنواره امتنان نه تنها در نحوه برگزاری بلکه در نحوه انتخاب برگزیدگان نیز تفاوتهایی با جشنوارههای سالهای قبل داشته است.
وی با بیان اینکه در جشنواره امسال حدود یکهزار و ۵۹ نفر در واحدهای کارگاهی و ۶۰ بخش اقتصادی در سامانه ثبتنام کردند، اظهار داشت: همچنین برای انتخاب کارگران نمونه، گروه نمونه، مرکز سلامت محور و واحد نمونه اقتصادی، نمایندگانی از اداره صمت، تامین اجتماعی و جهاد کشاورزی دور هم جمع شدند و برگزیدگان این جشنواره را انتخاب کردند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران ادامه داد: امسال مقام معظم رهبری بر تاثیر اشتغال دانشبنیان بر اقتصاد کشور تاکید داشتند. همه عزیزان مردان بیادعای عرصه تولید و کار هستند و با تکیه بر اینها امیدواریم جمهوری اسلامی بتواند استقلال خود را حفظ کند.
به گفته دانیالی، مقام معظم رهبری در بیانات خود فرمودند آرزوی ما این است که شیر چاههای نفت بسته شود و به سمت صادرات غیرنفتی برویم، این کار محقق نمیشود مگر آنکه جامعه کار و تولید از ما حمایت کنند.
محمد چکشیان، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار در ادامه این جلسه اظهار داشت: موثرترین عامل در توسعه و پیشرفت یک کشور نیروی انسانی آن کشور است و این موضوع را رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم به صراحت بیان کردند.
وی با بیان اینکه برای تکریم کارگران نمونه دور هم جمع شدهایم، تصریح کرد: تاثیرِ نیروی انسانیِ با نشاط، با انگیزه و رشدیافته باشد در تحول و پیشرفت و توسعه یک کشور غیرقابل انکار است. اما باید توجه کنیم که نیروی انسانی جدا از اینکه عامل پیشرفت یک جامعه است، به خودیِ خود نیز دارای ارزش و اهمیت است و باید به همهی ابعاد وجودیِ او توجه شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار با تاکید بر اینکه دغدغهی اصلیِ ما در اولویت قراردادنِ نیروی کار است، خاطرنشان کرد: نشاط و ورزش و سلامت کارگران برای ما اهمیت دارد و یکی از جنبههای انگیزه بخشی به نیروی کار الگوسازی است. ما باید الگوهایی از جامعه کار و تولید برگزینیم. امروز در اینجا جمع شدهایم تا هم از نیروهایی که منشاء تحول و اثر هستند تقدیر کنیم و هم آنها را به عنوان الگوهای انگیزه بخش به جامعه کارگری معرفی کنیم.
علی خدایی، نائب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار نیز در این جلسه ابراز داشت: وقتی در مورد کارگران صحبت میکنیم در واقع از کسانی صحبت میکنیم که از قدیمیترین آثار باستانی تا جدیدترین تکنولوژیهای روز حاصل دسترنج و زحمات آنها است. کارگران چرخ اقتصاد این مملکت را میچرخانند، بنابراین توجه به مطالبات کارگران وظیفهی اصلیِ ما است.
وی در مورد مهمترین مطالبات کارگران بیان کرد: امنیت شغلی، بهبود معیشت و امکان تشکلیابی از مهمترین خواستههای کارگران است.
نائب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه گاهی در یک فضا شاهد دوگانههایی هستیم که این دوگانهها آسیب جدی به کشور وارد میکند، عنوان کرد: کسانی که بین اشتغال و حقوق کارگر دوگانه ایجاد میکنند، در واقع آسیبی جدی به کشور میزنند. اگر اشتغال را برای چیزی غیر از سعادت جامعه و اکرام کارگران میخواهیم اشتباه کردهایم. دو گانه بین حقوق کارگر و ایجاد اشتغال و دوگانه بین کارگر و کارفرما باید حذف شود.
خدایی افزود: در شرکتهای موفق، این دوگانهها حذف شده است. وقتی بین کارگر و کارفرما در یک کارخانه اتفاق نظر ایجاد شود آن کارخانه مسیر پیشرفت را طی میکند. وقتی یک کارفرما حقوق کارگر خود را به رسمیت میشناسد، کارگر او بهرهور میشود.
وی با بیان اینکه اتفاق مثبت افتادنی است به شرط آنکه ما حقوق یکدیگر را به رسمیت بشناسیم، یادآور شد: عملکرد دولت فعلی درست است. ما سه جانبهگرایی را در جلسات شورایعالی کار فعلی تجربه میکنیم. در جلساتی که تا کنون تشکیل شده دولت واقعا نقش تسهیلگر را بازی کرده و مداخلهگر نبوده است.
∎
نظر شما