شناسهٔ خبر: 53664778 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

آخرین اخبار از 58 روز جنگ اوکراین؛ ادامه حملات هوایی روسیه/ کی‌یف: مسکو به دنبال همه‌پرسی در مناطق جنوبی است/ روسیه از پاکسازی ماریوپل خبر داد

صاحب‌خبر -

شفقنا- پنجاه و هشت روز از جنگ اوکراین می گذرد، ادامه کمک های نظامی آمریکا و متحدانش به اوکراین و حمایت اعضای ناتو از پیوستن فنلاند و سوئد به این پیمان نظامی-امنیتی از مهمترین تحولات امروز جنگ روسیه و اوکراین است. وزارت دفاع روسیه نیز اعلام کرد نیروی هوایی این کشور طی شب گذشته ۵۸ هدف نظامی را در اوکراین درهم کوبید و نیمی از نیرو‌های اوکراینی در ماریوپل کشته شده و حدود یک چهارم از آنان نیز تسلیم شده اند. او گفت باقی مانده این نیرو‌ها نیز در کارخانه فولاد آزوف استال در محاصره هستند.

به گزارش­ شفقنا، در ادامه آخرین اخبار از تحولات اوکراین را می خوانید:

روسیه: هدف، کنترل کامل دنباس و اتصال آن به کریمه است

به گزارش اینتر فکس اعلام کرد:رستم مینه‌کایف، فرمانده این حمله همچنین گفته است که روسیه قصد دارد یک کریدور زمینی بین کریمه، شبه جزیره دریای سیاه که روسیه در سال ۲۰۱۴ آن را ضمیمه کرد و دونباس در شرق اوکراین ایجاد کند.

آخرین اوکراینی‌های باقی مانده در شهر بندری ماریوپول در دونباس در یک تاسیسات صنعتی وسیع که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دستور محاصره آن را به جای حمله به آن داده است، سنگر گرفته‌اند.

ماریوپل بین مناطق تحت کنترل جدایی طلبان روسی و کریمه قرار دارد و تصرف آن به روسیه اجازه می دهد تا این دو منطقه را به هم مرتبط کند. مینکایف گفت که کنترل جنوب اوکراین دسترسی روسیه را به منطقه جدایی طلب مولداوی ترانسدنستریا که هم مرز با اوکراین است و کی‌یف می ترسد به عنوان سکوی پرتابی برای حملات جدید علیه آن استفاده شود، بهبود می بخشد.

مینکایف در نشستی در منطقه سوردلوفسک روسیه گفت: کنترل بر جنوب اوکراین راه دیگری برای ترانسدنستریا است، جایی که شواهدی نیز وجود دارد که نشان می دهد جمعیت روسی زبان تحت ظلم قرار می گیرند.

روز پنجشنبه وزارت دفاع روسیه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که ارتش این کشور کنترل ماریوپل، به استثنای کارخانه ذوب آهن را در اختیار گرفته است.

پوتین: کارخانه فولاد ماریوپل در محاصره بماند، حتی یک پشه هم فرار نکند

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه «آزادی» ماریوپل را «یک پیروزی» خواند و دستور محاصره کارخانه ذوب آهن را صادر کرد.

به گفته مقامات اوکراین نزدیک به هزار غیرنظامی و تعدادی از نیروهای مدافع شهر در این کارخانه پناه گرفته‌اند.

ولادمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه ضمن ابراز خرسندی از تصرف شهر بندری ماریوپل در اوکراین از نیروهای ارتش خود خواست جوری منطقه صنعتی آزوف‌استال را محاصره و مسدود کنند که حتی یک پشه هم نتواند از آنجا فرار کند.

ارتش روسیه: هدف مرحله دوم عملیات، کنترل کامل دونباس و جنوب اوکراین است

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از شبکه خبری «آر تی عربی» روسیه، سرلشکر «رستم مینیکایف»، جانشین فرمانده منطقه نظامی مرکزی ارتش این کشور ظهر امروز (جمعه)، اهداف مرحله دوم حمله گسترده کشورش به خاک اوکراین تحت عنوان عملیات نظامی ویژه را اعلام کرد.

سرلشکر مینیکایف در این نشست ضمن تاکید بر این که مرحله دوم عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین از دو روز پیش آغاز شده، اظهار داشت: یکی از اهداف ارتش روسیه، تثبیت تسلط کامل بر منطقه دونباس (منطقه واقع در شرق اوکراین) و جنوب اوکراین است که ایجاد یک کریدور زمینی به کریمه (شبه جزیره واقع در جنوب شرق اوکراین که روسیه آن را به خاک خود ملحق کرده است) و تاثیر روی تاسیسات اقتصادی مهم و حیاتی اوکراین را فراهم می سازد.

زلنسکی: بازسازی اوکراین ۶۰۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت

به گزارش رویترز، نخست وزیر اوکراین روز پنجشنبه گفت که بازسازی اوکراین ۶۰۰ میلیارد دلار هزینه در پی خواهد داشت.

همچنین «ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین گفت که محاصره بندرهای اوکراین در دریای سیاه توسط روسیه،‌ باعث توقف صادرات شده و همین موضوع بر امنیت غذایی بین‌المللی تاثیر گذاشته است.

وی ادامه داد: «توقف جنگ، تنها راه جلوگیری از بحران غذایی است که جهان را در بر خواهد گرفت.

زلنسکی در ادامه گفت: «اوکراین نیازمند ۷ میلیارد دلار در ماه بوده تا بتواند خسارت‌های اقتصادی ناشی از جنگ را جبران کند.

استرالیا، لاوروف و ۱۴۶ روس دیگر را تحریم کرد

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از شبکه خبری «آر تی عربی» روسیه، مقامات استرالیا در حالی ۱۴۷ شهروند دیگر روسیه را تحریم کردند که این اقدام جدید، «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه این کشور را نیز در بر می گیرد.

این در حالی است که استرالیا ۱۴ آوریل جاری (۲۵ فروردین ۱۴۰۱) نیز به دلیل وضعیت در اوکراین، تحریم های اقتصادی علیه ۱۴ شرکت، موسسه و سازمان روسی اعمال کرده بود.

استرالیا همچنین از برنامه های خود برای کمک نظامی به اوکراین خبر داده و قرار است مجموع کمک های نظامی خود به این کشور را به نزدیک ۱۴۳ میلیون دلار افزایش دهد.

جانسون پوتین را با «تمساح» مقایسه کرد

بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس در اظهاراتی مذاکرات با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را با مذاکره با یک تمساح مقایسه و عنوان کرد هر گونه مذاکرات صلح بر سر اوکراین احتمالاً با شکست مواجه خواهد شد.

تحریم انرژی روسیه به اروپا آسیب می‌زند

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «جنت یلن»، وزیر خزانه داری آمریکا هشدار داد تحریم انرژی روسیه می‌تواند بیشتر از اینکه به مسکو ضربه بزند، به اروپا آسیب برساند.
جنت یلن تصریح کرد: اروپا به وضوح باید وابستگی خود را به روسیه در زمینه انرژی کاهش دهد، اما وقتی به ممنوعیت کامل واردات نفت و گاز به اروپا فکر می‌کنیم، باید مراقب باشیم.

گفتگوی هند و انگلیس درخصوص اوکراین

به گزارش خبرگزاری رویترز، «نارندرا مودی» نخست وزیر هند اعلام کرد با «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس در خصوص لزوم آتش بس در اوکراین گفتگو کرد.

انهدام تجهیزات نظامی و سامانه‌های پدافندی اوکراین

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: موشک‌های بسیار دقیق کالیبر در منطقه ایستگاه راه آهن میلیوراتی وی تقریباً یک گردان از افراد دشمن را با سلاح و تجهیزات شان منهدم کرد.

وزارت دفاع روسیه افزود: نیرو‌های موشکی و توپخانه ما، هزار و ۲۸۵ ماموریت را شبانه به اجرا در آوردند و ۹ انبار سوخت و ۳۷ پست فرماندهی را منهدم کردند.

وزارت دفاع روسیه تصریح کرد: نیروی هوایی روسیه، سامانه‌های پدافند هوایی اس-۳۰۰ اوکراین و ۲۳ خودروی زرهی را با موشک‌های بسیار دقیق منهدم کردند.

روسیه: آمریکا امنیت جهانی را ناپایدار می‌کند

به گزارش اسپوتنیک، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت که ایالات متحده عمدا در حال برهم زدن اوضاع در حوزه امنیت بین‌المللی است.

وب سایت وزارت امور خارجه روسیه به نقل از زاخارووا نوشت: “ایالات متحده، بدون تردید، سال‌هاست که معماری کنترل تسلیحات را تخریب می‌کند و بدخواهانه اوضاع را در زمینه امنیت بین‌المللی و ثبات استراتژیک متزلزل می‌کند”.

به گفته وی، واشنگتن گام‌های ویرانگر بی شماری در زمینه کنترل تسلیحات برداشته است.

زاخارووا پیشتر گفته بود که اتهامات مندرج در گزارش وزارت امور خارجه آمریکا درباره حقوق بشر در جهان بی اساس است.

ادامه حملات هوایی به اوکراین

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از خبرگزاری تاس، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد نیروی هوایی این کشور طی شب گذشته ۵۸ هدف نظامی را در اوکراین درهم کوبید.

بانک مرکزی روسیه: خطر ورشکستگی روسیه را تهدید نمی‌کند

به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، رئیس کل بانک مرکزی روسیه اعلام کرد خطر ورشکستگی کشورش را تهدید نمی‌کند. «الویرا نابیولینا» ضمن اعلام این مطلب افزود، کشورش همه منابع مالی لازم برای عمل به تعهدات مالی خود را در اختیار دارد. نابیولینا گفت: هدف از برنامه توسعه ملی که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ترسیم کرده است بهبود اوضاع معیشتی مردم و توسعه اقتصاد است. این اهداف به هیچ وجه تغییر نکرده است.

انتقال داوطلبانه نیرو‌های سابق پلیس اوکراین به پلیس لوهانسک

به گزارش پایگاه خبری روسیا الیوم؛ «یولیا رومانچوک» رئیس بخش کارکنان وزارت امور داخلی جمهوری لوهانسک گفت نیرو‌های سابق پلیس اوکراین برای خدمت به پلیس لوهانسک منتقل می‌شوند.

رومانچوک در گفتگو با خبرنگار نووستی افزود: طبق براورد ما ۳۳ درصد از عوامل پلیس اوکراین در منطقه، تمایل خود را برای ادامه خدمت در صف پلیس لوهانسک اعلام کردند. تا کنون ۲۹ نفر از این افراد منصوب شده اند و همچنان ۱۰ نفر دیگر منتظر صدور حکم انتصاب هستند. به گفته وی عملیات بصورت داوطلبانه و بدون هیچ گونه فشار یا ترغیب صورت گرفته است.

نمایندگان پارلمان اروپا: تحریم‌های روسیه کارایی ندارند

به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، نمایندگان پارلمان اروپا درباره کارآیی تحریم‌هایی که غرب علیه اقتصاد روسیه اعمال کرده است ابراز تردید و تاکید کردند این تحریم ها، پیامد‌هایی منفی برای زندگی شهروندان اروپایی دارد.

«مانوئل پندا» عضو پارلمان اروپا اعلام کرد شهروندان اروپایی هر بار که سوخت خریداری می‌کنند یا هنگام پرداخت بهای برق، تاوان تحریم‌های اعمال شده بر روسیه را می‌پردازند.

در همین حال «دیوید مک لیستر» دیگر عضو پارلمان اروپا اعلام کرد ارزش روبل روسیه به رغم تحریم‌های اعمال شده، در مقایسه با قبل از جنگ افزایش پیدا کرده است. وی افزود بانک مرکزی روسیه با استفاده از ذخایر ارزی و طلا با تحریم‌های اعمال شده مقابله می‌کند.

در همین حال «مک والاس» دیگر عضو پارلمان اروپا تاکید کرد آمریکا به سبب فوایدی که عاید صنایع نظامی و بخش انرژی این کشور از بحران اوکراین می‌برند مایل به ادامه این بحران است.

اوکراین: مسکو به دنبال همه پرسی در خرسون و زاپوریژیا است

به گزارش خبرگزاری فرانسه از کی یف، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین روسیه را متهم کرد که به دنبال برگزاری یک همه‌پرسی استقلال در مناطق جنوبی «خرسون» و «زاپوریژیا» است.

ژاپن: امتیاز‌های خود را در پروژه‌های ساخالین روسیه حفظ می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری رویترز، «هاگیودا کویچی»، وزیر اقتصاد، صنعت و تجارت ژاپن گفت: اگر ژاپن از پروژه‌های انرژی ساخالین در روسیه خارج شود و سهام آن توسط روسیه یا یک کشور ثالث خریداری شود، اثربخشی تحریم‌های غرب کم می‌شود و این به نفع روسیه خواهد بود. ما نگران هستیم که اگر ژاپن از پروژه خارج شود و امتیاز‌های آن به روسیه یا یک کشور ثالث برسد، قیمت منابع افزایش یابد و این به نفع روسیه باشد و در نتیجه تحریم‌ها مؤثر واقع نشود.

شرکت شِل در حال مذاکره با برخی از شرکت‌های چینی برای فروش سهام خود در پروژه گاز طبیعی مایع ساخالین-۲ در روسیه در بحبوحه تحریم‌های اعمال شده بر مسکو به علت تهاجم این کشور به اوکراین است. ژاپن قصد دارد امتیاز‌های خود را در پروژه‌های ساخالین روسیه حفظ کند.

انهدام ۶۴ زیرساخت دیگر در اوکراین

به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، «ایگور کوناشنکوف» اعلام کرد جنگنده‌های روسیه ۶۴ زیرساخت نظامی اوکراین را طی ساعات گذشته هدف قرار دادند و منهدم کردند.

کوناشنکوف گفت: جنگنده‌های نیروی هوایی روسیه طی ساعات گذشته ۶۴ زیرساخت نظامی اوکراین از جمله ۱۷ مرکز تجمع نیرو‌ها و تجهیزات نظامی اوکراین و دو انبار مهمات و توپخانه در زاپاروژیا را هدف قرار دادند.

کوناشنکوف افزود، پدافند هوایی روسیه نیز یک فروند پهپاد اوکراینی را هدف قرار داد و منهدم کرد. ۱۴ زیرساخت متعلق به نیرو‌های مسلح اوکراین نیز با موشک هدف قرار گرفت و منهدم شد.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه همچنین اعلام کرد یگان‌های موشکی و توپخانه روسیه ۴۵۰ موضع دشمن را هدف قرار دادند.

محموله‌های سلاح غرب برای اوکراین اهداف نظامی هستند

به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، «سرگئی کوشیلیف» معاون اداره آمریکای شمالی در وزارت خارجه روسیه اعلام کرد کشورش محموله‌های سلاح خارجی در خاک اوکراین را اهداف نظامی قانونی برای خود می‌داند.
وی تاکید کرد: روسیه حق دارد خودرو‌ها و دیگر وسایل حمل بار را که حامل تسلیحات آمریکایی و ناتو است، در صورتی که در نهایت وارد خاک اوکراین شوند، اهداف نظامی قانونی برای خود بداند.

عدم بازگشایی کریدور‌های بشردوستانه در اوکراین

خبرگزاری فرانسه در خبری فوری از کی‌یف گزارش داد اوکراین اعلام کرد امروز هیچ کریدوری برای تخلیه غیرنظامیان بازگشایی نخواهد شد.

آموزش سربازان اوکراینی در انگلیس

به گزارش خبرگزاری رویترز از دهلی نو، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس از تقویت حمایت نظامی این کشور از اوکراین در مقابل روسیه خبر داده است. به دنبال حمایت جانسون از تقویت و تشدید حمایت‌های نظامی انگلیس از اوکراین، شماری از نیرو‌ها و سربازان اوکراینی برای اولین بار در انگلیس آموزش نظامی می‌بینند.

سخنگوی نخست وزیر انگلیس گفت سربازان اوکراینی با تجهیزات اهدایی لندن به کی یف آموزش‌های نظامی خود را آغاز کردند. اوکراین تا کنون تجهیزات زرهی و نظامی متفاوتی از انگلیس برای مقابله با سربازان روس دریافت کرده است.

تعلیق عضویت روسیه در سازمان کشور‌های آمریکایی

به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، سازمان کشور‌های آمریکایی عضویت روسیه را به عنوان ناظر دائم تعلیق کرد. هیئت اجرایی شورای دائمیِ این بلوک منطقه‌ای با ۲۵ رای موافق از مجموع ۳۴ عضو، قطعنامه تعلیق حضور روسیه را تصویب کرد. هیچ رای مخالفی به این طرح داده نشد، و فقط هشت رای ممتنع بود.

کمک ۹۰ میلیون دلاری دانمارک به اوکراین

نخست وزیر دانمارک از اعطای کمک مالی ۹۰ میلیون دلاری به اوکراین برای خرید جنگ افزار خبر داد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، ​«مته فریدریکسن» که همراه نخست وزیر اسپانیا به کی یف سفر کرده است اعلام کرد، با ۹۰ میلیون دلاری که برای خرید تسلیحات به اوکراین پرداخت شد مجموع کمک مالی دانمارک به اوکراین بیش از ۱۴۰ میلیون دلار می‌شود.

نخست وزیر دانمارک در نشست خبری مشترک با ولادیمیر زلنسکی، ​رئیس جمهور اوکراین گفت: دانمارک از ابتدا قاطعانه از اوکراین حمایت کرد. حمایت سیاسی و اقتصادی که با اعمال تحریم‌ها (علیه روسیه) انجام شد و همچنین تهیه آنچه بیش از همه به آن نیاز دارید، یعنی تسلیحات، میسر شد. علاوه بر این در آینده هم، هر آنچه می‌توانیم برای حمایت از اوکراین انجام می‌دهیم.

روسیه از پاکسازی ماریوپل خبر داد

به گزارش شبکه آر تی، «سرگئی شویگو»، وزیر دفاع روسیه اعلام کرد نیمی از نیرو‌های اوکراینی در ماریوپل کشته شده و حدود یک چهارم از آنان نیز تسلیم شده اند. او گفت باقی مانده این نیرو‌ها نیز در کارخانه فولاد آزوف استال در محاصره هستند.

همزمان نیرو‌های هم پیمان روسیه پس از پاکسازی این شهر از نیرو‌های ملی گرای اوکراینی، به پایگاه‌های خود بازگشتند. نظامیان جمهوری دونتسک نیز پس از استقبال گرم توسط مردم ماریوپل، خود را پیروز جنگ معرفی کردند. البته ساکنان شهر محاصره شده ماریوپل با بزرگترین مشکل انسانی در زمینه ملزومات اولیه زندگی همچون غذا، سوخت و آب مواجه هستند.

آغاز به کار اولین مدرسه در ماریوپل

خبرنگار خبرگزاری روسی زبان اسپوتنیک در ماریوپل اعلام کرد مدرسه شماره ۵۳ اولین مدرسه‌ای است که از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین در‌های خود را به روی دانش آموزان در شهر ماریوپل باز می‌کند.

به گفته «ناتالیا توپوریکووا» مدیر مدرسه شمار ۵۳ تعداد زیادی از کودکان در شهر مانده اند و در حال حاضر حدود ۴۰۰ نفر در کلاس‌ها شرکت می‌کنند. توپوریکووا همچنین خاطر نشان کرد روند آموزشی این مدرسه طبق برنامه به طور کامل انجام می‌شود.

پیش از این «سرگئی کراوتسوف» وزیر آموزش روسیه گفته بود ۴۰ هزار کتاب درسی به مناطق آزاد شده ارسال خواهد شد. وی افزود: تحلیل کتاب‌های درسی اوکراین نشان داد که به کودکان «نفرت از روسیه» آموزش داده می‌شده است.

انتقادات از تصمیم برگزارکنندگان ویمبلدون

پس از آنکه مقامات برگزار کننده مسابقات تنیس ویمبلدون، تنیس بازان روسیه و بلاروس را در مسابقات ۲۰۲۲ خود تحریم کردند انجمن تنیس حرفه‌ای که مسابقات مردان را اداره می‌کند، در بیانیه‌ای اعلام کرد تصمیم مقامات رقابت‌های تنیس ویمبلدون به ممانعت از حضور تنیس بازان روسیه و بلاروس «غیرمنصفانه» است.

انجمن تنیس زنان هم گفت از تصمیم ویمبلدون برای ممانعت از حضور تنیس بازان روس و بلاروس در مسابقات امسال «بسیار مایوس» شده است. این سازمان در بیانیه‌ای گفت اکنون در حال ارزیابی گام‌های بعدی و اقداماتی است که می‌تواند درباره این تصمیمات اتخاذ کرد.

امروز هم خبرگزاری فرانسه در خبری فوری از پاریس گزارش داد فدراسیون تنیس بلاروس اعلام کرد حذف تنیس بازان روس و بلاروس از مسابقات ویمبلدون فقط موجب برانگیخته شدن حس نفرت و عدم تحمل و تاب آوری می‌شود.

تلاش برای یافتن روزنامه نگار ناپدید شده در اوکراین ادامه دارد

شبکه تلویزیونی آر تی گزارش داد: تلاش‌ها برای یافتن روزنامه نگار آمریکایی شیلیایی تبار ناپدید شده در اوکراین ادامه دارد. یک هفته از ناپدید شدن یک روزنامه نگار آمریکایی شیلیایی تبار که درگیری‌ها در اوکراین را پوشش می‌داد‏، گذشته است. او در شهر خارکیف ناپدید شد. خبرنگاران از سراسر جهان با انتشار مطالبی در رسانه‌های اجتماعی، نگرانی خود را درباره سرنوشت و سلامتی او بیان کرده اند.

 پنتاگون:پهپاد تهاجمی به اوکراین داده ایم

به گزارش شبکه تلویزیونی ای پی تی ان، جان کربی‏، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) گفت: پهپاد‌هایی که آمریکا به اوکراین داده است برای مقاصد تهاجمی هستند.

این مقام پنتاگون افزود: درباره پهپاد فینیکس گوست (Phenix ghost) ‏، (بگویم) این پهپادی است که پیش از حمله روسیه به اوکراین در حال تولید بود. نیروی هوایی این کار را صورت می‌داد. در رایزنی دوباره با اوکراینی‌ها درباره نیاز‌های آنها، ما معتقد بودیم که این سامانه خاص است که به خوبی با نیاز‌های آن‌ها به ویژه در شرق اوکراین مطابقت دارد. توانایی‌های این پهپاد از پیش در حال افزایش بوده است‏، اما ما به حرکت در این مسیر به روشی ادامه خواهیم داد که با نیاز‌های اوکراین به سامانه‌های هوایی بی سرنشین با ماهیت تاکتیکی در شرق این کشور هماهنگ باشد. قصد ندارم در اینجا به جزئیات بیشتری درباره مشخصات آن بپردازم. تنها باید به شما بگویم که این سامانه هوایی بی سرنشین برای عملیات تاکتیکی طراحی شده است. به عبارت دیگر‏، بیشتر و به ویژه برای حمله به اهداف طراحی شده است. البته تقریباً مانند همه سامانه‌های هوایی بی سرنشین دارای سامانه دیداری است که می‌توان از آن استفاده کرد. البته می‌توان از تصویری که به شما می‌دهد، استفاده کنید. اما تمرکز اصلی آن بر روی حمله است.

حمایت کانادا از پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو

به گزارش خبرگزاری رویترز، «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا گفت، کانادا از پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو حمایت می‌کند.

برخورد دوگانه آمریکا و غرب با بحران‌های بین المللی

شبکه تلویزیونی راشا تودی گزارش داد: برخورد‌های دوگانه آمریکا و غرب با موضوع اوکراین و لیبی ریاکارانه است.

در این گزارش آمده است: با وجود نقش ناتو در سرنگونی معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ این نهاد تحت هدایت آمریکا به مانعی در جهت ایجاد صلح و رفاه در لیبی بدل شده است. هزاران نفر از غیرنظامیان در جریان این جنگ داخلی کشته شدند. بسیاری هم خانه‌های خود را از دست دادند. بیش از یک میلیون نفر هم مجبور شدند که از کشور خود آواره شوند. در حالیکه هیچکدام از کشور‌های غربی آوارگان لیبی را پذیرش نکردند، اما آن‌ها روشی متفاوت را در رابطه با مردمی که به خاطر درگیری اوکراین آواره شده اند در پیش گرفته اند.

این در حالیست که غرب از ورود هیچ آواره‌ای از لیبی استقبال نکرده است. لیبی کشوری است که ناتو در مدت هفت ماه بیش از ۱۰ هزار بار به آن حمله هوایی انجام داد و بیش از ۷ هزار و ۷۰۰ بمب با قدرت دقیق نشانه روی را بر روی این کشور فروریخت.این در حالیست که کودکان اوکراینی با رئیس جمهور بایدن دست می‌دهند و در اروپا از آن‌ها و زمانی که سوار قطار هستند استقبال می‌شود. این در حالیست که کودکان لیبیایی و والدین آن‌ها در هنگام عبور از دریای مدیترانه غرق می‌شوند.

دیدار وزیر دفاع آمریکا با نخست وزیر اوکراین

به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز، «لووید آستین» وزیر دفاع آمریکا با «دنیس شمیهال» نخست وزیر اوکراین دیدار کرد.

این دیدار در حالی در مقر پنتاگون انجام شد که اوایل روز پنج‌شنبه، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، ۸۰۰ میلیون دلار تسلیحات بیشتر برای اوکراین متعهد شد و گفت که از کنگره برای کمک به تقویت حمایت از ارتش اوکراین در شرایطی که با حمله جدید روسیه به شرق روبرو است، از کنگره درخواست پول بیشتری خواهد کرد.

بایدن خطاب به آمریکایی‌ها گفت که به اوکراین متعهد شده است که توپخانه سنگین و از جمله ده‌ها توپ جنگی هویتزر و ۱۴۴ هزار گلوله توپ و همچنین هواپیما‌های بدون سرنشین تاکتیکی برای این کشور بفرستد و از کنگره خواست تا کمک‌های اضافی به کی یف ارائه کند.

راه پایان دادن به جنگ تحریم نفتی روسیه است

به گزارش شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان؛ مشاور ارشد سابق ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه می‌گوید کلید پایان دادن به جنگ اوکراین تحریم کامل نفتی روسیه می‌باشد.

«آندره ایلاریانوف» مشاور ارشد سابق ولادیمیر پوتین گفت: به نظر من این یک روش غیرنظامی و بسیار مهم برای تاثیرگذاری بر روند تصمیم گیری در مورد اوکراین است. دلیل ساده‌ای هم دارد. هم اکنون درامد‌های مستقیم نفتی و گازی روسیه حدود ۴۰ درصد منابع درآمدی بودجه این کشور را تشکیل می‌دهد، اگر کلیه درآمد‌های مستقیم و غیرمستقیم این بخش را در نظر بگیریم سهم درآمدی آن در بودجه روسیه به ۶۰ درصد می‌رسد. اگر فرض کنیم که این درآمد‌ها کاهش بسیار شدید داشته باشند، یعنی کاهش درآمد‌های روسیه به علت تحریم‌ها محقق شود- که البته می‌دانیم کشور‌هایی مثل چین ممکن است از این امر تبعیت نکنند، با فرض اینکه روسیه هم اکنون به بازار اعتباری و مالی دسترسی ندارد، یعنی به علت تحریم‌ها به این اعتبارات و ذخایر ارزی روسیه در بانک مرکزی دسترسی ندارد، آنگاه دولت روسیه، دولت ولادیمیر پوتین، برای بخش مصارف بودجه پولی در اختیار نخواهد داشت و مجبور می‌شود هزینه‌های خود را بین ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش بدهد، چیزی که دولت روسیه در دهه ۱۹۹۰ هم شاهدش نبود.

نظر شما