به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با توجه به دستورات و تاکید رئیس قوه قضائیه مبنی بر حضور مسئولان عالی دستگاه قضایی در مساجد و برپایی میز خدمت در ماه مبارک رمضان و انجام دیدارهای مردمی و بررسی مشکلات قضایی شهروندان، حجتالاسلام محمد موحدی آزاد، دادستان انتظامی قضات به همراه علی اصغر رفاهی، مدیرکل ارتباطات مردمی قوه قضائیه و همچنین ابوالفضل نجفی، مدیرکل دفتر دادسرای انتظامی قضات در مسجد منشور السلطان میدان حر، حضور یافتند و پس از اقامه نماز جماعت در این مسجد با انجام دیدار چهره به چهره مردمی نسبت به استماع مشکلات اهالی محل و بررسی پروندههای قضایی مراجعه کنندگان پرداختند.
حجتالاسلام محمد موحدی آزاد در حاشیه این برنامه با اشاره به ارائه خدمات قوه قضائیه به شهروندان در بخشهای مختلف قضایی، بیان کرد: سیاست کلی قوه قضائیه در حال حاضر بر پایه دو موضوع کاهش حجم پروندههای قضایی و کاهش زمان رسیدگی به پروندهها است.
دادستان انتظامی قضات با بیان اینکه به دنبال ایجاد صلح و سازش میان طرفین پروندهها هستیم، گفت: یکی از راهکارها برای رسیدن به این مهم، توسعه صلح و سازش است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر زمان رسیدگی به برخی از پروندههای قضایی زیاد است، گفت: علت این موضوع کثرت ورود پرونده به قوه قضائیه است.
حجتالاسلام موحدی آزاد با اشاره به کمبود قاضی در کشور، گفت: در مال حاضر ۱۲ هزار قاضی در دستگاه قضایی فعالیت میکنند. از ۱۰ سال قبل تا به امروز حدود پنج هزار قاضی به دستگاه قضایی اضافه شده است؛ لذا افزایش تعداد نفرات قضات کافی نیست، بلکه باید حجم پروندهها کاهش پیدا کند.
وی با اشاره به اهمیت صلح و سازش در کاهش ورودی پروندهها به قوه قضائیه افزود: برای مثال، فردی فوت میکند و وراث وی برای تقسیم ارث و میراثش بدون طرح موضوع میان یکدیگر و حل و فصل آن، اقدام به طرح شکایت قضایی میکنند؛ لذا پروندهها بنابه دلایلی به کارشناسیهای مختلف ارجاع داده میشود و از طرفی وظیفه قاضی پذیرفتن اعتراضات است و به همین دلیل رسیدگی به پروندهها طولانی میشود.
در جریان حضور هیئت قضایی در مسجد منشورالسلطان، تعدادی از شهروندان مشکلات و مسائل قضایی خود را مطرح کردند که توسط دادستان انتظامی قضات و مسئولان قضایی مورد بررسی قرار گرفت و دستورات لازم برای پیگیری و حل مشکلات مردم صادر شد.
نظر شما