به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سوفله یک واژه فرانسوی به معنای پف کردن است. سوفله سیب زمینی و گوشت چرخ کرده یک شام یا ناهار سبک و بسیار خوشمزه است. مادهای که باعث پف کردن سوفله میشود سفیده تخم مرغ است. مواد اولیه برای تهیه سوفله سیب زمینی و گوشت چرخ کرده، گوشت، سیب زمینی، شیر و آرد گندم است.
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی/ روشهایی برای خوش رنگ تر شدن آش رشته
اندازه و میزان مواد اولیه سوفله بسیار مهم است. باید حتما مواد اولیه سوفله را به میزان لازم استفاده کنید.
تمام مواد اولیه را پیش از استفاده در دمای محیط قرار بدهید. دقت کنید که هرگز از تخم مرغ سرد استفاده نکنید.
سفیده و زرده تخم مرغ را کاملا از یکدیگر جدا کنید. باقی ماندن زرده همراه با سفیده باعث میشود تا سفیده کاملا هم زده نشود. سفیده تخم مرغ را بیش از حد هم نزنید، چون باعث سفت شدن مواد و مخلوط نشدن آنها با یکدیگر میشود.
وسایلی که از آنها در تهیه سوفله استفاده میکنید باید از هر گونه چربی و روغن پاک شده باشند. زیرا برخورد قاشق چرب با سفیده باعث خوابیدن پف سوفله میشود. هنگام تهیه سوفله، باید فر را از ۱۵ دقیقه قبل گرم کرد، زیرا مایه سوفله پس از آماده شدن، فوراً باید در فر قرار بگیرد. در حین پخت سوفله، در فر نباید تا پایان زمان پخت باز شود، زیرا مانع از پف کردن سوفله میشود.
اگر میخواهید بفهمید سوفله تان خوب پخته شده یا نه در وسط آن یک چاقو فرو کنید اگر خمیر به آن نچسبید سوفله شما آماده است. برای لذیذتر کردن سوفله داخل قالب را پنیر پارمزان یا آرد سوخاری بپاشید. در صورت تمایل مقداری جوش شیرین یا بیکینگ پودر به مواد اضافه کنید تا بهتر پف کنند. از آن جا که درجه حرارت فرها با یکدیگر متفاوت است سوفلهها را مرتب چک کنید که برشته شده باشند و یک وقت نسوزند.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده: ۱۵۰ گرم
سیب زمینی متوسط: ۳ عدد
شیر: ۱ پیمانه
آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل دلمهای: نصف یک عدد
پنیر پارمزان: ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
سیر رنده شده: ۱ قاشق مربا خوری
پیاز: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۲ عدد
کره: ۲۰ گرم
پنیر پیتزا:به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
زرچوبه: به مقدار لازم
مراحل پخت
ابتدا سیب زمینی را بگذارید بپزد. پیازها را خرد یا رنده کرده و با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. نمک، فلفل، زردچوبه و فلفل دلمه ایهای خرد شده را به پیاز بیفزایید و کمی تفت دهید.
مقداری رب گوجه اضافه کرده و با مواد تفت دهید. اجازه بدهید رب سرخ شود و از خامی در بیاد. گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کرده و با یکدیگر تفت دهید.
گوشت باید خوب پخته شود و مزه مواد را بگیرد.
تهیه سس سفید با طعم سیر:
ابتدا سیر رنده شده را با کره فقط کمی تفت بدهید تا کره مزه سیر را بگیرد، ولی سیر سرخ نشود. آرد را اضافه کرده و با کره کمی تفت بدهید تا خوب با یکدیگر مخلوط شوند.
شیر را کم کم بیفزایید و سریع هم بزنید تا گلوله نشود. اجازه بدهید تا شیر غلیظ شود.
سپس پارمزان رنده شده را بیفزایید. مواد را خوب هم بزنید تا سس حسابی غلیظ شود.
آخر کار نوبت زدن زرده و سفیده است پس زرده و سفیده تخم مرغها را از هم جدا کرده و زرده را جداگانه بزنید. سپس سفیده را با هم زن کاملا بزنید تا فرم گرفته و پف کند.
سفیده را حسابی هم بزنید، چون پف سفیده باعث پف کردن سوفله میشود. در این مرحله سیب زمینیهای پخته شده را نگینی و یا حلقهای خرد کنید.
مایه گوشتی، سس سفید و زرده زده شده را به سیب زمینیها اضافه کرده و خوب همشون میزینم بعد مایه را تست میکنیم تا در صورتی که نمک یا فلفل کم داشت بهش اضافه کنیم.
سفیده را داخل مایه سوفله ریخته و کمی هم بزنید تا مخلوط شوند. اما مراقب باشید تا پف سفیده نخوابد.
کف ظرف را چرب کرده و مایه سوفله را داخلش بریزید.
روی سوفله را با پنیر پیتزا بپوشانید و آن را به مدت ۳۰ دقیقه الی ۴۵ دقیقه داخل فری با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید.
۱۰ دقیقه مانده به آخر پخت گریل را نیز روشن کنید تا پنیر روی سوفلهها طلایی شود.
منبع: غذالند
انتهای پیام/
نظر شما