شناسهٔ خبر: 53462007 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه سیاست‌روز | لینک خبر

انتخابات فرانسه در میان تظاهرات ضد دولتی و مشارکت پایین مردم برگزار شد

آبـرو ریزی مکرون

صاحب‌خبر -
انتخابات فرانسه با مشارکت پایین مردم و البته اعتراض‌های خیابانی به سیاست های دولت در حالی برگزار شد که بسیاری چنین انتخابات ضعیفی را حتی با عبور مکرون به دور دوم انتخابات یک آبرو ریزی سیاسی برای وی ارزیابی می‌کنند. بر اساس آمار وزارت کشور فرانسه نرخ مشارکت در دور نخست انتخابات ۲۰۲۲ ریاست جمهوری این کشور تا ساعت ۱۲:۰۰ به وقت پاریس (۱۴:۳۰ به وفت تهران) ۲۵.۴۸ درصد بود.
این آمار سه امتیاز کمتر از مدت مشابه در دور نخست انتخابات سال ۲۰۱۷ ریاست جمهوری این کشور که ۲۸.۵۴ درصد اعلام شد، است.همچنین آمار امسال نسبت به انتخابات سال ۲۰۱۲ که ۲۸.۳ درصد بود، شاهد کاهش چشمگیری است.خبرگزاری فرانسه توضیح داده است که با این حال، میزان مشارکت در ساعت ۱۲ ظهر امروز، چهار امتیاز بیشتر از انتخابات ۲۱ آوریل ۲۰۰۲ است که نرخ مشارکت ۲۱.۳۹ درصد اعلام شد و یک رکورد برای شرکت در دور اول انتخابات ریاست جمهوری بود.
نخستین دور انتخابات ریاست جمهوری فرانسه ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه دیروز (۸ به پاریس)‌ آغاز شد. البته حوزه‌های اخذ رای در کشورهای قاره آمریکا و نیز در مناطق ماورای بحار زودتر از پایتخت به روی شرکت کنندگان باز شدند.
رای گیری تا ساعت ۱۹ در سراسر فرانسه و تا ۲۰ در شهرهای بزرگی چون پاریس، مارسی، بوردو، نانت، نیس و تولوز ادامه داشت.مطابق پیش‌بینی‌ها، وزیر کشور در ساعت ۱۷ به وقت پاریس (۱۹ و ۳۰ دقیقه به وقت تهران) بار دیگر میزان مشارکت در این انتخابات را اعلام خواهد کرد. انتخابات ریاست جمهوری فرانسه درحالی امروز آغاز شد که جامعه مسلمانان فرانسه که اقلیتی تاثیرگذار در نتیجه آراء به شمار می روند، نسبت به ادبیات منفی که از سوی برخی از نامزدهای مطرح عنوان می شود بر ادامه اسلام هراسی و تبعیض درجامعه فرانسه ابراز نگرانی می کنند.
شبکه خبری سی ان ان با تمرکز بر نگرانی جامعه مسلمان فرانسه در این دور از انتخابات فرانسه گزارش داد: جامعه مسلمان فرانسه که بزرگترین جامعه مسلمان در اروپا به شمار می روند، نسبت به شعارهای منفی و پیام های اسلام هراسانه برخی از نامزدهای ریاست جمهوری فرانسه واکنش نشان داند.
سی ان ان گزارش داد: جامعه مسلمان فرانسه شعارهای نامزدهای انتخاباتی همچون «ناتالی پکرس»، «اریک زمور» و مارین لوپوئن که بیشتر از ارزش های متفاوت فرانسه با محوریت اسلام هراسی و یا ضد مهاجراتی سخن می گویند را نگران کننده دانسته و آن را ادامه تبعیض علیه جامعه خود در فرانسه می دانند.
سی ان ان در ادامه گزارش داد: برآورد می شود ۵.۷ میلیون مسلمان در فرانسه به سر می برند و به کار بردن چنین شعارهایی از سوی برخی از نامزدهای ریاست جمهوری باعث شده تا مسلمان فرانسه این پرسش را مطرح کنند که کدام نامزد ریاست جمهوری فرانسه می تواند بواقع نماینده حقیقی آنها به شمار رود.
این رسانه خبری آمریکایی افزود: جامعه مسلمان فرانسه همواره خود را آماج سیاست های تبعیض آمیز فرانسه بخصوص در زمینه پوشش حجاب یافته است.
نکته دیگر آنکه پیش از آغاز انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه، پاریسی‌ها در خیابان‌های این شهر علیه دولت «امانوئل ماکرون» دست به تجمع و اعتراض زدند.روز شنبه خیابان‌های پاریس، پایتخت فرانسه در آستانه انتخابات در این کشور، شاهد اعتراضات پراکنده‌ای بود که در آن فعالان جنبش موسوم به «جلیقه زردها» علیه دولت «امانوئل ماکرون» تظاهرات برگزار کردند. این تظاهرات با شعار «راهپیمایی برای آینده» برگزار شد.
طبق گزارش رسانه‌های فرانسوی، پیامدهای همه‌گیری کرونا بر امکانات و هزینه‌های مراقبت‌های بهداشت و سلامت، همراه با مسئله تورم از نگرانی‌های اصلی رای‌دهندگان فرانسوی است.
اعتراضات جلیقه زردها در فرانسه ۱۷ نوامبر ۲۰۱۸ با هدف دستیابی به اصلاحات زیست محیطی آغاز اما به سرعت به تظاهرات گسترده هفتگی علیه دولت ماکرون تبدیل شد. در حالی که اروپا تحت الشعاع جنگ روسیه و اوکراین است، مردم فرانسه بارها علیه هزینه‌های بالای زندگی و بهای بیمه اعتراض کرده‌اند.
همزمان با آغاز نخستین دور از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، نظرسنجی ها نشان می دهند که حمایت اکثرجوانان فرانسوی از مارین لوپن نامزد راست افراطی فرانسه ممکن است شانس او برای پیروزی در انتخابات افزایش دهد. در تازه ترین نظرسنجی پیش بینی شده که مکرون حدود ۲۷ درصد آرای انتخابات امروز را کسب خواهد کرد و ۲۲ درصد به لوپن نامزد راست افراطی فرانسه رای خواهند داد و این امر راه را برای رقابت شانه به شانه او در دو هفته آینده هموار خواهد کرد.
نظرسنجی موسسه یوگاو در هفته گذشته نشان داد ۵۶ درصد رای دهندگان بین ۱۸ تا ۲۴ ساله در دور دوم به نامزد ملی گرا رای خواهند داد.برخی دیگر از نظرسنجی ها هم پیش بینی کرده اند در بین جمعیت عادی، لوپن ۴۷ درصد آرا و مکرون ۵۳ درصد آرا را کسب خواهد کرد؛ نتیجه ای که فاصله مکرون با رقیبش را به نسبت انتخابات پنج سال پیش بسیار کمتر کرده است.
تازه ترین نتایج نظرسنجی ها هشداری به مکرون است مبنی بر این که اگر توده مردم از او در انتخابات حمایت نکنند، ممکن است زلزله ای به سبک و سیاق برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) در کشورش رخ دهد.موج حامیان جوان خانم لوپن بسیاری را شگفت زده کرده است. این تعجب و شگفتی به ویژه پس از آن ایجاد شده که این نامزد راست گرا به همان اندازه که در کمپین انتخاباتی اش بر بحران هزینه معاش تمرکز داشت بر مسائلی همچون سیاست های سختگیرانه مهاجرتی و سختگیری در مسائل مربوط به اسلام و هویت فرانسوی تاکید داشت.