به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، جلسه شورای سیاستگذاری سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، علی رمضانی، قائممقام سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و اعضای شورای سیاستگذاری و مدیران کمیته این دوره از نمایشگاه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
اسماعیلی ضمن گرامیداشت ماه مبارک رمضان و قدردانی از اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران با بیان این مطلب که نمایشگاه 1401 در طراز فرهنگی کشور در حال برنامهریزی است گفت: سه سال از آخرین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران میگذرد وقتی بحث برگزاری نمایشگاه سیوسوم مطرح شد، با شیوع سویه جدید کرونا مواجه شدیم بنابراین موضوع در ستاد ملی مقابله با کرونا پیگیری و مجوز موقت برای برگزاری آن اخذ شد با وجود تعطیلات نوروز که امکان رشد تصاعدی ابتلا به کرونا مطرح بود بحث برگزاری نمایشگاه مجدد در ستاد ملی مبارزه با کرونا بررسی شد.
وی افزود: براساس بررسیهای انجامشده پیشبینی میشود وضعیت کرونا در ماههای آینده متعادل باشد البته بیماری نشان داده غیرقابل پیشبینی است؛ بنابراین در شورا پیشبینی شده، سناریوهای مختلف برای برگزاری نمایشگاه در نظر گرفته شود؛ ازجمله گزینه برگزاری همزمان این نمایشگاه در قالب مجازی و اختصاص یارانه خرید، به این جنبه از نمایشگاه.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مزیتهای برگزاری قالب مجازی سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: فروش مجازی امکان میدهد تا افراد در اقصینقاط کشور، مشابه بازدیدکنندگان پایتخت به کتابهای عرضه شده در نمایشگاه دسترسی داشته باشند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این مطلب که در اصل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران تابع نظر شورای سیاستگذاری هستیم گفت: جمعبندی، جمعبندی شورای سیاستگذاری است. در این زمینه نیز باید بگویم نفس نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به نام حوزه فرهنگ رقم خورده است. بنابراین برگزاری آن را از مردم دریغ نکنیم چراکه علاقهمندیم نشاط فرهنگی را در جامعه ببینیم. نشاطی که جلوه بیرونی آن حضور میلیونی بازدیدکنندگان است.
اسماعیلی با اشاره به رفتار اهالی و علاقهمندان به کتاب در زمان برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و اهمیت رسانه در اطلاعرسانی برپایی این رویداد بیان کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شبکه تبلیغاتی و رسانهای ایجاد میکند. باید به موضوعاتی مانند رعایت شیوهنامههای بهداشتی، ترافیک شهری و هزینههای برگزاری این رویداد توجه داشته باشیم و در عین حال این بسته فرهنگی را حفظ کنیم.
وی بر رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید در رونق بخشی به فعالیتهای فرهنگی بیان کرد: به تقویت بخشهای علمی و فرهنگی این رویداد توجه شود علاوه براین موضوع مورد تأکید مقام معظم رهبری یعنی ترجمه آثار فاخر ایرانی به زبانهای دیگر با سیاستهای تشویقی مورد حمایت قرار گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ضرورت بهرهمندی از فناوریهای نوین برای دسترسی آسانتر بازدیدکنندگان نمایشگاه به کتابهای مورد نظرشان بیان کرد: هرچقدر بتوانیم با نرمافزارها و برنامهها زمینه دسترسی سریع و راحتتر مردم به کتاب در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را فراهم کنیم.
اسماعیلی درباره بخش کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب 1401 گفت: در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بیشترین میزان فروش به کتابهای کودک و نوجوان اختصاص داشت. بنابراین ضروری است تا اقدامات قابل توجهی برای این بخش پیشبینی شود. چرا که حوزه کودک و نوجوان بسیار با اهمیت است.
وی درباره دغدغه کتابفروشان که هرساله همزمان با نمایشگاه کتاب تهران مطرح میشود بیان کرد: موضوع کتابفروشیها برای من هم دغدغه است میدانیم که نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با محوریت ارایه تسهیلات به ناشران برگزار میشود؛ بنابراین برای کتابفروشان باید فکری کرد تا همزمان با نمایشگاه به آنها نیز توجه شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی دولت سیزدهم با اشاره به ثمرات فرهنگی سفرهای نوروزی رئیس جمهور ادامه داد: بیش از 3 هزار میلیارد تومان در سفرهای هجدهگانه رئیس جمهور، برای تکمیل زیرساخت پروژههای فرهنگی هزینه شده استکه میتوان برای توسعه فضاهای کتابفروشی نیز استفاده شود.
پیش از سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند با اشاره به اهمیت و جایگاه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: حتما این نمایشگاه بزرگترین رویداد و اجتماع فرهنگی با ابعاد بینالمللی است که بزرگترین اجتماع، بدون هیچ قیدی در کشور نیز محسوب میشود. حضور گروههای مختلف، اقلیتها، اکثریت، اقوام، ادیان، خانوادهها و دیگر اقشار مردم در این نمایشگاه حول محور کتاب از دستاوردهای فرهنگی نظام اسلامی به شمار میرود.
وی ادامه داد: امیدواریم بعد از وقفه دوساله، در سال جدید سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در طراز یک نمایشگاه خوب و موثر فرهنگی برگزار شود. تمهیدات برای برگزاری این رویداد اتخاذ شده است. با توجه متغییرهای مختلف ناشی از روشننبودن وضعیت شیوع بیماری کرونا و غیرقابل پیشبینی بودن آن شیوههای مختلفی درباره برگزاری نمایشگاه مطرح شد. در نهایت با بهبود شرایط بهداشتی، شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران و همفکری با وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شد تا نمایشگاه در شأن یک نمایشگاه باشکوه و پربازدید که محل داد و ستد فرهنگی محسوب میشود برگزار شود.
رئیس سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ادامه داد: امیدواریم در این دوره از نمایشگاه حضور حداکثری ناشران با امکان فروش مستقیم خواهیم داشت از مهمترین ویژگیهای این دوره از نمایشگاه که نخستینبار تجربه میشود همزمانی فروش در فضای مجازی و در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) در قالب حضوری است. همه ناشران میتوانند به دو شیوه مجازی و فیزیکی کتاب بفروشند. پیش بینی میکنیم تقریبا همه ناشران و موجودی کتاب کشور در فضای پرفروش مجازی ارایه شود. حتما بیش از 95 درصد کتابهای نمایشگاه در فضای مجازی ارایه خواهد شد.
احمدوند ادامه داد: امکان دسترسی به نمایشگاه برای همه اقشار در اقصی نقاط کشور فراهم خواهد بود. امیدواریم پشتیبانیها و حمایتهای دولت، حداکثری باشد تا خریدهای مردم با حداقل هزینه به دست آنها برسد.
رئیس سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به نحوه تخصیص یارانه این دوره از نمایشگاه گفت: در نمایشگاه گذشته قشر معدودی شامل طلاب، دانشجویان و استادان دانشگاه از یارانه خرید کتاب برخوردار میشدند و به نظر میرسد ارزشمند است که توزیع یارانه خرید کتاب توسعه پیدا کند و سایر اقشار از این تسهیلات بهرهمند شوند. با توجه به مقوله ادارات فرهنگی به عنوان یکی از رویدادهای اصلی دولت سیزدهم امیدواریم تعداد بیشتری از مردم از امکان بهرهمندی از تخفیفهای بیشتر و خرید مناسبتر نمایشگاهی بهرهمند شوند.
رمضانی در ادامه این جلسه با اشاره به تجربه برگزاری دو دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران درباره اتخاذ تمهیدات ویژه برای برگزاری نمایشگاه کتاب 1401 گفت: موضوع برگزاری دو نمایشگاه مجازی کتاب تهران و نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ابتدای انتصاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ شهریور و مهرماه 1400 ـ در صورت تصویب ستاد مقابله با کرونا، در دستور کار قرار گرفت. تعاملات با ستاد ملی مبارزه با کرونا با پیگیری وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی و دوبار حضور رئیسجمهور در این ستاد درباره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران منجر به صدور مجوز موقت در بهمنماه شد. بعد از اخذ این مجوز بسیاری از کمیتهها پیش از نوروز فعالیت خود را آغاز کردند با توجه به اینکه مقدمات برپایی نمایشگاه نیازمند برنامهریزی چندماهه است کمیتهها از نظر اجرایی و عملیاتی برنامههای خود را تدوین کردند.
قائممقام سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره مسئولیت کمیتهها و پیگیری رؤسای آنها در ادامه این جلسه بیان کرد: محمد اللهیاری، رئیس کمیته ناشران داخلی جریان ثبتنام ناشران را پیش بردند و تا این ساعت ـ ظهر 21 فروردین ـ بیش از 2 هزار ناشر فرایند ثبتنام خود را برای حضور در دو بخش فیزیکی و مجازی تکمیل کردند. فرایند تأیید ناشران و آثار آنها از طریق این کمیته پیگیری میشود. بعد از این جلسه رئیس کمیته ناشران داخلی برای جانمایی ناشران در گروههای مختلف از مصلا بازدید خواهد داشت.
وی افزود: در شورای نظارت و ارزیابی تلاش میشود، نمایشگاه کاملا شفاف و روشن برگزار شد.
رمضانی درباره فعالیت کمیته تبلیغات و فضای مجازی گفت: در این کمیته تلاش میشود، اطلاع برگزاری نمایشگاه در نزد مردم باشد؛ بهعبارت دیگر همه مراکز تجمع مردم، تلفنهای همراه و ایستگاههای مترو، جریان اطلاعرسانی برگزاری نمایشگاه شکل میگیرد. تلاش میشود براساس دستور کار این کمیته روشهای خلاق برای اطلاعرسانی نمایشگاه اجرایی شود.
قائممقام سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، درباره کمیته ناشران داخلی بیان کرد: آقای جانعلیپور بهعنوان مدیر کمیته ناشران خارجی بعد از گفتوگوهای چندباره درباره مشکلات ناشران و موزعان برای ورود کتابهایشان مواجه میشدند؛ ازجمله مسائل واردات، جابجایی پول و حملونقل. موفق شدند زمینهای را برای حضور مستقیم تعدادی از ناشران فراهم کنند. علاوه بر این بخشی از کتابها به همت توزیعکنندگان کتابهای خارجی در نمایشگاه عرضه خواهد شد. دانشجویان و استادان دانشگاه، مخاطبان اصلی این کتابها هستند. فرآیند ثبتنام ناشران خارجی تا 25 فروردین ادامه دارد.
رمضانی درباره مسئولیت رئیس کمیته اجرایی و پشتیبانی نمایشگاه گفت: آقای صفری بهعنوان مسئول کمیته اجرایی و پشتیبانی سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، همه فعالیتهای کمیتههای نمایشگاه را برای اجرا پشتیبانی میکند این کمیته قبل از نوروز در مصلا مستقر شد و در مجموع 100 کامیون برای انتقال وسایل به مصلا رفت و آمده داشته است.
وی درباره فعالیت کمیسیون تبلیغات و بازرگانی نمایشگاه کتاب تهران بیان کرد: محمد خلج بهعنوان مسئول کمیته اداری و مالی نمایشگاه کتاب تهران موضوع برگزاری مناقصات و برگزاری کمیسیون معاملات و بودجه نمایشگاه را پیگیری میکند. امیدواریم با عنایت وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی این دوره از نمایشگاه ارتقا پیدا کند. این کمیته نیز پیش از نوروز فعالیت خود را آغاز کرده است.
قائممقام سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره مسئولیت سامانه و سایتهای نمایشگاه کتاب تهران بیان کرد: یکی از مسئولیتهای مهندس فرحخواه علاوه بر رصد و مدیریت سامانه فروش نمایشگاه، کنترل همزمان 10 سایت دیگر ازجمله بخش بینالملل و بازار جهانی است.
رمضانی با اشاره به دفع موفق 500 حمله حیاتی به سامانه دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: با توجه به اینکه پیشبینی میشود، بار نمایشگاه پیشرو افزایش قابلتوجهی داشتته باشد، موضوع امنیت پایدار جدی است.
وی درباره مسئولیت کمیته اطلاعرسانی و راهنمای مراجعان، به ثبت 85درصدی دیدگاه مثبت تماس گیرندگان با مرکز اطلاعرسانی دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران اشاره و بیان کرد: این میزان رضایت، قطعاً باید در نمایشگاه کتاب 1401 حفظ شود. انتظار میرود میزان تماسها در سیوسومین دوره نمایشگاه کتاب تهران، افزایش پیدا کند.
رمضانی درباره مسئولیت کمیته فرهنگی سیوسومین دوره نمایشگاه کتاب تهران با بیان این مطلب که مسئول این کمیته در نمایشگاه پیشرو مسئولیت سنگینی برعهده دارد؛ چراکه رئیس نمایشگاه، برگزاری برنامههای متنوعی را در بخش فرهنگی و بینالملل انتظار دارد؛ بنابراین بار سنگین است. برای تعامل و ارتباط با سازمانها، تشکلها و گروههای مختلف تدابیر قابل توجهی برای این کمیته پیشبینی شده است.
وی درباره مسئولیت کمیته نظارت و ارزیابی ناشران بیان کرد: نخستین برنامه این کمیته بررسی وضعیت ناشران متخلف سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب تهران برای حضور در نمایشگاه اردیبهشت سالجاری است. تطبیق تأیید ناشران داخلی و خارجی از دیگر برنامههای این کمیته است.
در ادامه این جلسه هریک از اعضای شورای سیاستگذاری به بیان دیدگاههای خود درباره سیوسومین دورره نمایشگاه کتاب تهران پرداختند.
اسماعیلی ضمن گرامیداشت ماه مبارک رمضان و قدردانی از اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران با بیان این مطلب که نمایشگاه 1401 در طراز فرهنگی کشور در حال برنامهریزی است گفت: سه سال از آخرین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران میگذرد وقتی بحث برگزاری نمایشگاه سیوسوم مطرح شد، با شیوع سویه جدید کرونا مواجه شدیم بنابراین موضوع در ستاد ملی مقابله با کرونا پیگیری و مجوز موقت برای برگزاری آن اخذ شد با وجود تعطیلات نوروز که امکان رشد تصاعدی ابتلا به کرونا مطرح بود بحث برگزاری نمایشگاه مجدد در ستاد ملی مبارزه با کرونا بررسی شد.
وی افزود: براساس بررسیهای انجامشده پیشبینی میشود وضعیت کرونا در ماههای آینده متعادل باشد البته بیماری نشان داده غیرقابل پیشبینی است؛ بنابراین در شورا پیشبینی شده، سناریوهای مختلف برای برگزاری نمایشگاه در نظر گرفته شود؛ ازجمله گزینه برگزاری همزمان این نمایشگاه در قالب مجازی و اختصاص یارانه خرید، به این جنبه از نمایشگاه.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مزیتهای برگزاری قالب مجازی سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: فروش مجازی امکان میدهد تا افراد در اقصینقاط کشور، مشابه بازدیدکنندگان پایتخت به کتابهای عرضه شده در نمایشگاه دسترسی داشته باشند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این مطلب که در اصل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران تابع نظر شورای سیاستگذاری هستیم گفت: جمعبندی، جمعبندی شورای سیاستگذاری است. در این زمینه نیز باید بگویم نفس نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به نام حوزه فرهنگ رقم خورده است. بنابراین برگزاری آن را از مردم دریغ نکنیم چراکه علاقهمندیم نشاط فرهنگی را در جامعه ببینیم. نشاطی که جلوه بیرونی آن حضور میلیونی بازدیدکنندگان است.
اسماعیلی با اشاره به رفتار اهالی و علاقهمندان به کتاب در زمان برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و اهمیت رسانه در اطلاعرسانی برپایی این رویداد بیان کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شبکه تبلیغاتی و رسانهای ایجاد میکند. باید به موضوعاتی مانند رعایت شیوهنامههای بهداشتی، ترافیک شهری و هزینههای برگزاری این رویداد توجه داشته باشیم و در عین حال این بسته فرهنگی را حفظ کنیم.
وی بر رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید در رونق بخشی به فعالیتهای فرهنگی بیان کرد: به تقویت بخشهای علمی و فرهنگی این رویداد توجه شود علاوه براین موضوع مورد تأکید مقام معظم رهبری یعنی ترجمه آثار فاخر ایرانی به زبانهای دیگر با سیاستهای تشویقی مورد حمایت قرار گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ضرورت بهرهمندی از فناوریهای نوین برای دسترسی آسانتر بازدیدکنندگان نمایشگاه به کتابهای مورد نظرشان بیان کرد: هرچقدر بتوانیم با نرمافزارها و برنامهها زمینه دسترسی سریع و راحتتر مردم به کتاب در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را فراهم کنیم.
اسماعیلی درباره بخش کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب 1401 گفت: در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بیشترین میزان فروش به کتابهای کودک و نوجوان اختصاص داشت. بنابراین ضروری است تا اقدامات قابل توجهی برای این بخش پیشبینی شود. چرا که حوزه کودک و نوجوان بسیار با اهمیت است.
وی درباره دغدغه کتابفروشان که هرساله همزمان با نمایشگاه کتاب تهران مطرح میشود بیان کرد: موضوع کتابفروشیها برای من هم دغدغه است میدانیم که نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با محوریت ارایه تسهیلات به ناشران برگزار میشود؛ بنابراین برای کتابفروشان باید فکری کرد تا همزمان با نمایشگاه به آنها نیز توجه شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی دولت سیزدهم با اشاره به ثمرات فرهنگی سفرهای نوروزی رئیس جمهور ادامه داد: بیش از 3 هزار میلیارد تومان در سفرهای هجدهگانه رئیس جمهور، برای تکمیل زیرساخت پروژههای فرهنگی هزینه شده استکه میتوان برای توسعه فضاهای کتابفروشی نیز استفاده شود.
پیش از سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند با اشاره به اهمیت و جایگاه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: حتما این نمایشگاه بزرگترین رویداد و اجتماع فرهنگی با ابعاد بینالمللی است که بزرگترین اجتماع، بدون هیچ قیدی در کشور نیز محسوب میشود. حضور گروههای مختلف، اقلیتها، اکثریت، اقوام، ادیان، خانوادهها و دیگر اقشار مردم در این نمایشگاه حول محور کتاب از دستاوردهای فرهنگی نظام اسلامی به شمار میرود.
وی ادامه داد: امیدواریم بعد از وقفه دوساله، در سال جدید سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در طراز یک نمایشگاه خوب و موثر فرهنگی برگزار شود. تمهیدات برای برگزاری این رویداد اتخاذ شده است. با توجه متغییرهای مختلف ناشی از روشننبودن وضعیت شیوع بیماری کرونا و غیرقابل پیشبینی بودن آن شیوههای مختلفی درباره برگزاری نمایشگاه مطرح شد. در نهایت با بهبود شرایط بهداشتی، شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران و همفکری با وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شد تا نمایشگاه در شأن یک نمایشگاه باشکوه و پربازدید که محل داد و ستد فرهنگی محسوب میشود برگزار شود.
رئیس سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ادامه داد: امیدواریم در این دوره از نمایشگاه حضور حداکثری ناشران با امکان فروش مستقیم خواهیم داشت از مهمترین ویژگیهای این دوره از نمایشگاه که نخستینبار تجربه میشود همزمانی فروش در فضای مجازی و در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) در قالب حضوری است. همه ناشران میتوانند به دو شیوه مجازی و فیزیکی کتاب بفروشند. پیش بینی میکنیم تقریبا همه ناشران و موجودی کتاب کشور در فضای پرفروش مجازی ارایه شود. حتما بیش از 95 درصد کتابهای نمایشگاه در فضای مجازی ارایه خواهد شد.
احمدوند ادامه داد: امکان دسترسی به نمایشگاه برای همه اقشار در اقصی نقاط کشور فراهم خواهد بود. امیدواریم پشتیبانیها و حمایتهای دولت، حداکثری باشد تا خریدهای مردم با حداقل هزینه به دست آنها برسد.
رئیس سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به نحوه تخصیص یارانه این دوره از نمایشگاه گفت: در نمایشگاه گذشته قشر معدودی شامل طلاب، دانشجویان و استادان دانشگاه از یارانه خرید کتاب برخوردار میشدند و به نظر میرسد ارزشمند است که توزیع یارانه خرید کتاب توسعه پیدا کند و سایر اقشار از این تسهیلات بهرهمند شوند. با توجه به مقوله ادارات فرهنگی به عنوان یکی از رویدادهای اصلی دولت سیزدهم امیدواریم تعداد بیشتری از مردم از امکان بهرهمندی از تخفیفهای بیشتر و خرید مناسبتر نمایشگاهی بهرهمند شوند.
رمضانی در ادامه این جلسه با اشاره به تجربه برگزاری دو دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران درباره اتخاذ تمهیدات ویژه برای برگزاری نمایشگاه کتاب 1401 گفت: موضوع برگزاری دو نمایشگاه مجازی کتاب تهران و نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ابتدای انتصاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ شهریور و مهرماه 1400 ـ در صورت تصویب ستاد مقابله با کرونا، در دستور کار قرار گرفت. تعاملات با ستاد ملی مبارزه با کرونا با پیگیری وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی و دوبار حضور رئیسجمهور در این ستاد درباره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران منجر به صدور مجوز موقت در بهمنماه شد. بعد از اخذ این مجوز بسیاری از کمیتهها پیش از نوروز فعالیت خود را آغاز کردند با توجه به اینکه مقدمات برپایی نمایشگاه نیازمند برنامهریزی چندماهه است کمیتهها از نظر اجرایی و عملیاتی برنامههای خود را تدوین کردند.
قائممقام سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره مسئولیت کمیتهها و پیگیری رؤسای آنها در ادامه این جلسه بیان کرد: محمد اللهیاری، رئیس کمیته ناشران داخلی جریان ثبتنام ناشران را پیش بردند و تا این ساعت ـ ظهر 21 فروردین ـ بیش از 2 هزار ناشر فرایند ثبتنام خود را برای حضور در دو بخش فیزیکی و مجازی تکمیل کردند. فرایند تأیید ناشران و آثار آنها از طریق این کمیته پیگیری میشود. بعد از این جلسه رئیس کمیته ناشران داخلی برای جانمایی ناشران در گروههای مختلف از مصلا بازدید خواهد داشت.
وی افزود: در شورای نظارت و ارزیابی تلاش میشود، نمایشگاه کاملا شفاف و روشن برگزار شد.
رمضانی درباره فعالیت کمیته تبلیغات و فضای مجازی گفت: در این کمیته تلاش میشود، اطلاع برگزاری نمایشگاه در نزد مردم باشد؛ بهعبارت دیگر همه مراکز تجمع مردم، تلفنهای همراه و ایستگاههای مترو، جریان اطلاعرسانی برگزاری نمایشگاه شکل میگیرد. تلاش میشود براساس دستور کار این کمیته روشهای خلاق برای اطلاعرسانی نمایشگاه اجرایی شود.
قائممقام سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، درباره کمیته ناشران داخلی بیان کرد: آقای جانعلیپور بهعنوان مدیر کمیته ناشران خارجی بعد از گفتوگوهای چندباره درباره مشکلات ناشران و موزعان برای ورود کتابهایشان مواجه میشدند؛ ازجمله مسائل واردات، جابجایی پول و حملونقل. موفق شدند زمینهای را برای حضور مستقیم تعدادی از ناشران فراهم کنند. علاوه بر این بخشی از کتابها به همت توزیعکنندگان کتابهای خارجی در نمایشگاه عرضه خواهد شد. دانشجویان و استادان دانشگاه، مخاطبان اصلی این کتابها هستند. فرآیند ثبتنام ناشران خارجی تا 25 فروردین ادامه دارد.
رمضانی درباره مسئولیت رئیس کمیته اجرایی و پشتیبانی نمایشگاه گفت: آقای صفری بهعنوان مسئول کمیته اجرایی و پشتیبانی سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، همه فعالیتهای کمیتههای نمایشگاه را برای اجرا پشتیبانی میکند این کمیته قبل از نوروز در مصلا مستقر شد و در مجموع 100 کامیون برای انتقال وسایل به مصلا رفت و آمده داشته است.
وی درباره فعالیت کمیسیون تبلیغات و بازرگانی نمایشگاه کتاب تهران بیان کرد: محمد خلج بهعنوان مسئول کمیته اداری و مالی نمایشگاه کتاب تهران موضوع برگزاری مناقصات و برگزاری کمیسیون معاملات و بودجه نمایشگاه را پیگیری میکند. امیدواریم با عنایت وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی این دوره از نمایشگاه ارتقا پیدا کند. این کمیته نیز پیش از نوروز فعالیت خود را آغاز کرده است.
قائممقام سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره مسئولیت سامانه و سایتهای نمایشگاه کتاب تهران بیان کرد: یکی از مسئولیتهای مهندس فرحخواه علاوه بر رصد و مدیریت سامانه فروش نمایشگاه، کنترل همزمان 10 سایت دیگر ازجمله بخش بینالملل و بازار جهانی است.
رمضانی با اشاره به دفع موفق 500 حمله حیاتی به سامانه دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: با توجه به اینکه پیشبینی میشود، بار نمایشگاه پیشرو افزایش قابلتوجهی داشتته باشد، موضوع امنیت پایدار جدی است.
وی درباره مسئولیت کمیته اطلاعرسانی و راهنمای مراجعان، به ثبت 85درصدی دیدگاه مثبت تماس گیرندگان با مرکز اطلاعرسانی دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران اشاره و بیان کرد: این میزان رضایت، قطعاً باید در نمایشگاه کتاب 1401 حفظ شود. انتظار میرود میزان تماسها در سیوسومین دوره نمایشگاه کتاب تهران، افزایش پیدا کند.
رمضانی درباره مسئولیت کمیته فرهنگی سیوسومین دوره نمایشگاه کتاب تهران با بیان این مطلب که مسئول این کمیته در نمایشگاه پیشرو مسئولیت سنگینی برعهده دارد؛ چراکه رئیس نمایشگاه، برگزاری برنامههای متنوعی را در بخش فرهنگی و بینالملل انتظار دارد؛ بنابراین بار سنگین است. برای تعامل و ارتباط با سازمانها، تشکلها و گروههای مختلف تدابیر قابل توجهی برای این کمیته پیشبینی شده است.
وی درباره مسئولیت کمیته نظارت و ارزیابی ناشران بیان کرد: نخستین برنامه این کمیته بررسی وضعیت ناشران متخلف سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب تهران برای حضور در نمایشگاه اردیبهشت سالجاری است. تطبیق تأیید ناشران داخلی و خارجی از دیگر برنامههای این کمیته است.
در ادامه این جلسه هریک از اعضای شورای سیاستگذاری به بیان دیدگاههای خود درباره سیوسومین دورره نمایشگاه کتاب تهران پرداختند.