به گزارش ایرنا، برغم آنکه دستیابی به توافق نهایی با ایران در انتظار تصمیم سیاسی آمریکا درخصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است، روزنامه واشنگتن پست بامداد شنبه در گزارشی مدعی شد: تقاضای ایران از آمریکا برای خارج کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست موسوم به سازمانهای تروریستی خارجی به اصلیترین مانع در مقابل توافق با ایران تبدیل شده است.
این رسانه آمریکایی به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی مدعی شد: دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا قصد ندارد سپاه را از این فهرست حذف کند.
واشنگتن پست به نقل از این مقام آمریکایی ادعا کرد: دستیابی به توافق بر عهده ایران است. رئیس جمهور آمریکا به اصول پایهای پایبند است و ایرانیها با دیدگاههای ما آشنا هستند.
این رسانه آمریکایی در ادامه نوشت: کشورهای اروپایی از آمریکا خواستهاند تا راه حلی پیدا کند که توافق هستهای با ایران حفظ شود.
واشنگتن پست ادامه داد: دولت آمریکا از مذاکره با ایران کناره گیری نمیکند و ممکن است با کمک متحدان اروپایی به دنبال راه حلی قابل قبول باشد که خواسته بایدن در خارج نکردن سپاه را برآورده کند.
این رسانه آمریکایی در ادامه افزود: با این حال دولت بایدن نمیخواهد عقب نشینی کند. این به صورت کلی یک مساله نمادین است.
واشنگتن پست همچنین در تداوم هراس آمریکا از نفوذ منطقهای ایران مدعی شد: سپاه باید برای خارج شدن از این فهرست تلاش کند.
به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا پیش تر مصاحبهای با شبکه خبری ان بی سی ضمن اینکه درباره خروج سپاه از فهرست موسوم به سازمانهای تروریستی خارجی اظهار نظر صریحی نکرد، بار دیگر ادعاها را تکرار کرد و درباره مذاکرات وین اظهار داشت چندان به رسیدن به توافق خوشبین نیستم.
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش که آیا سپاه همچنان سازمان تروریستی باقی خواهد ماند؟ اظهار کرد: نمیخواهم به جزئیات مذاکرات اشاره کنم.
همچنین سخنگوی کاخ سفید دوشنبه گذشته در نشستی خبری در واشنگتن ادعا کرد که آمریکا و متحدانش آماده هستند یک توافق قوی ارائه دهند اگر ایران آمادگی انجام اقدامات مشابه را داشته باشد.
جن ساکی همچنین مدعی شد با این حال ایران تعدادی از مسائل را مطرح کرده است که ربطی به پایبندی مشترک در توافق هستهای ندارند و بازگشت به پایبندی در تمرکز و هدف ما است.
همزمان برخی قانونگذاران جمهوریخواه و تندروی آمریکا در هراس از لغو تحریمها علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تقلا برای ارائه طرحهای ضد ایرانی هستند.
این اظهارات و طرحهای ضد ایرانی در حالی است که اکثر سیاستمداران و مقامات جهان از جمله سیاستمداران آمریکایی معتقدند تئوری دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در مورد خروج از برجام و انجام توافق قویتر با ایران از طریق تحریمهای سخت و سیاست فشار حداکثری اشتباه بود و شکست خورده است.
ترامپ در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور یکجانبه از توافق هستهای ایران که مورد تایید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد بود، خارج شد.
به دنبال شکست ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا، جو بایدن نامزد دموکراتها توانست با کسب بیشترین آرای الکترال ریاست جدید کاخ سفید را بر عهده بگیرد و ضمن اعتراف به اینکه سیاست فشار حداکثری ترامپ شکست خورده گفت قصد دارد واشنگتن را به برجام بازگرداند اما به رغم ادعاهای خود در مورد بازگشت به برجام در صورت پیروزی در انتخابات، تاکنون هیچ اقدام موثری در این مورد انجام نداده است.
دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها که از ششم دیماه سال گذشته آغاز شد، ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورتهای سیاسی به پایتختهای خود بازگشتند. قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
جمهوری اسلامی ایران میگوید که اگر طرف آمریکایی واقعبینانه عمل کند، امکان دست یابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریمها به صورت حداکثری رفع شود و منطقه هم از اجرای آن بهرهمند شود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران به تازگی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: اگر مکثی در روند مذاکرات وین دیده میشود، بدلیل زیاده خواهی طرف آمریکایی است. وزارت امور خارجه در جهت کسب عالی منافع ملت و رعایت خطوط قرمزها با قدرت و منطق عمل میکند. هرگز زیر بار زیاده خواهی آمریکا نخواهیم رفت. اگر کاخ سفید واقع بینانه رفتار کند، توافق دست یافتنی است.
نظر شما