واکنش اتحادیه اروپا به جنایت بوچا
روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا که در کییف بهسر میبرد از رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست تا وابستگی خود را به منابع انرژی روسیه کاهش دهند و آن را تحریم کنند. وی با بیان اینکه باید «حمایت مالی غیرمستقیم از جنایت جنگی روسیه» را کنار گذاشت گفت که «پولی که بابت خرید گاز به روسیه پرداخت می شود، صرف ساخت بمب و کشتار انسانها خواهد شد.» امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز دوشنبه در واکنش به انتشار اخبار و تصاویر کشف صدها جسد غیرنظامی در شهر کوچک بوچا در حومه کییف، از موافقت خود با تصمیم اتحادیه اروپا برای وضع تحریمهای جدید علیه روسیه با محور نفت و زغال سنگ خبر داد. رئیس جمهور فرانسه گفت: «نشانههای بسیار واضحی از رخداد جنایات جنگی» در شهر کوچک بوچا وجود دارد و «تقریبا واضح شده است که ارتش روسیه عامل آن بوده است.» پیشتر وزیر دفاع آلمان نیز خواستار تشدید تحریمها علیه بخش انرژی روسیه شده بود. واکنش مقامهای اروپایی به رخداد جنایات جنگی علیه غیرنظامیان در اوکراین در شرایطی است که روسیه همچنان اتهام وارده به نیروهای نظامی خود را پروپگاندای فاقد اصالت اوکراین میداند.
جو بایدن خواستار محاکمه
ولادیمیر پوتین به دلیل ارتکاب به جنایت جنگی شد
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه خواستار محاکمه ولادیمیر پوتین به اتهام «ارتکاب جنایت جنگی» شد. آقای بایدن این سخنان را در واکنش به پیدا شدن چندین جسد با لباس غیرنظامی در منطقه بوچا در حومه کییف اظهار کرد. وی با اشاره به این اتفاق گفت: «دیدید چه اتفاقی افتاده است. پوتین یک جنایتکار جنگی است.» وی همچنین گفت که مجازاتهای بیشتری را علیه روسیه اعمال خواهد کرد. چیک سالیوان، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا «همین هفته» تحریمهای جدیدی علیه روسیه وضع خواهد کرد. وی گفت که «گفتگوی غربیها هم اکنون جریان دارد» و «بخش انرژی در ارتباط است.» وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه روسیه در «از پا درآوردن اوکراین شکست خورد» گفت که مسکو قصد دارد «بر شرق و جنوب» این کشور تمرکز کند.
آمریکا شانس خود را برای تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل، امتحان میکند
سفیر ایالات متحده در سازمان ملل روز دوشنبه گفت واشنگتن در واکنش به تصاویر منتشر شده از شهرک بوچا، تلاش خواهد کرد تا عضویت فدراسیون روسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل را به حالت تعلیق درآورد. لیندا توماس گرینفیلد در یک پیام توییتری تصریح کرد: «ما نمیتوانیم اجازه دهیم یک کشور عضو که در حال نقض کلیه اصولی است که از ته قلب به آنها اعتقاد داریم، از کرسی شورای حقوق بشر سازمان ملل بهره ببرد.» خانم گرینفیلد خطاب به ۱۴۰ کشوری که تاکنون در راستای محکوم کردن روسیه رای دادهاند اضافه کرد: «تصاویر بوچا و تخریبی که در سراسر اوکراین شاهدش بودهایم ما را مجبور میکند که از حرف وارد عمل شویم.» او اضافه کرد ما نباید به روسیه اجازه دهیم از کرسی شورای حقوق بشر بهعنوان ابزار و پروپاگاندایی در جهت اینکه نشان دهد مطالبات مشروع حقوق بشری دارند، استفاده کند. با این حال امکان دارد ان پیشنهاد آمریکا با موانع حقوقی مواجه و به نتیجه عملی لازم نرسد.
آلمان «تعدادی زیادی» از دیپلماتهای روس را اخراج میکند
وزارت خارجه آلمان روز دوشنبه اعلام کرد «تعدادی زیادی» از دیپلماتهای روس را از خاک این کشور اخراج میکند. اگرچه رسما تعداد دیپلماتهایی که قرار است اخراج شوند اعلام نشده اما بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه این شما ۴۰ نفر است. به گفته برلین حضور این افراد «تهدیدی برای کسانی که قصد دارند تحت محافظت آلمان قرار گیرند» محسوب میشود. از زمان آغاز جنگ تا کنون آلمان پذیرای بیش از ۳۰۰ هزار آواره اوکراینی بوده است.
دانمارک ۱۵ دیپلمات روس را به اتهام جاسوسی اخراج میکند
وزیر امور خارجه دانمارک روز سه شنبه یک روز پس از اخراج دیپلماتهای روس از فرانسه و آلمان، اعلام کرد که دانمارک نیز ۱۵ دیپلمات روس را به دلیل جاسوسی اخراج می کند. وزیر خارجه دانمارک، یپه کوفود به خبرنگاران گفت: «پانزده افسر اطلاعاتی اخراج شده در خاک دانمارک فعالیتهای جاسوسی انجام داده اند. میخواهیم به روسیه این سیگنال را بفرستیم که جاسوسی در خاک دانمارک غیرقابل قبول است.»
ایتالیا 30 دیپلمات روس
را اخراج میکند
لوئیجی دی مایو، وزیر امور خارجه ایتالیا، در گفتوگو با خبرنگاران پیش از "نشست حمایت از مولداوی" که در برلین پایتخت آلمان برگزار میشود، اظهار داشت: اتوره سکی، دبیر کل وزارت امور خارجه ایتالیا، صبح امروز با سرگئی رازوف، سفیر روسیه در رم به این وزارتخانه احضار و اخراج 30 دیپلمات روس را اعلام کرده است.دی مایو این 30 دیپلمات روس را عنصر نامطلوب خوانده و افزود: این اقدام که با موافقت شرکای اروپایی و آمریکایی انجام شده و به دلیل مسائل مرتبط با امنیت ملی و بحران کنونی ناشی از حمله روسیه به اوکراین است. وی اذعان داشت: ایتالیا برای تضمین امنیت و صلح در اوکراین مناسب است. ما هر کاری که لازم باشد برای پیشبرد این مسئله انجام خواهیم داد. بودن در میان کشورهای ضامن به معنای در پیش گرفتن مسیر دیپلماتیک با هدف توافق صلح است. دی مایو تصریح کرد: هیچ تهدیدی نمیتواند اقدامات ما در جهت صلح را متوقف کند، هدف ما دستیابی به صلح و توقف این جنگ است. فرانسه، آلمان، دانمارک، اسلواکی و بلژیک در روزهای اخیر تصمیم به اخراج تعدادی از دیپلماتهای روس در کشورهایشان گرفتند.
زلنسکی: مذاکرات اوکراین و روسیه «تنها گزینه» است اما ممکن است با پوتین مذاکره نکنم
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین روز سهشنبه گفت، مذاکره با روسیه «تنها گزینه» برای کشورش است، اگرچه امکان مذاکره اکنون به یک «چالش» تبدیل شده است. او در اظهاراتی که از تلویزیون ملی پخش می شد، گفت این امکان وجود دارد که او و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه شخصا مذاکره نکنند.
اوکراین روسیه را به «رفتار غیرانسانی» با اسرای جنگی متهم کرد
لودمیلا دنیسووا، مسئول رسیدگی به حقوق بشر در پارلمان اوکراین روز دوشنبه در یک پست فیسبوکی نسبت به «رفتار غیرانسانی» روسها با اسرای اوکراینی تاکید کرد. خانم دنیسووا با استناد به شواهد بدست آمده از سربازان اوکراینی که اخیرا در جریان مبادله با اسرای جنگی روسی، آزاد شده اند میگوید روسیه با این سربازان بهصورت انسانی رفتار نکرده و عمدتا صدمات فیزیکی به آنها وارد کرده است.
سفارت ترکیه در کییف: تصاویر کشتار غیرنظامیان در بوچا هولناک است
سفارت ترکیه در کییف با انتشار پیام توئیتری اعلام کرد: تصاویر کشته شدن غیرنظامیان در مناطق مختلف ایرپین و بوچا در نزدیکی کییف، پایتخت اوکراین هولناک است. سفارت ترکیه ضمن ابراز همدردی با مردم اوکراین، هدفگیری غیرنظامیان را غیرقابل قبول دانست و تصریح کرد: انتظار داریم عاملان این حمله طی یک تحقیقات مستقل شناسایی شوند. در این بیانیه آمده است: ترکیه همچنان برای پایان چنین صحنههای شرمآور و ایجاد صلح به تلاشهای خود ادامه خواهد داد.
نیروهای روسی برای آغاز عملیات و تدارک حمله به جنوب شرقی اوکراین آماده می شوند
در حالی که قرار است ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در مورد «فاجعه» بوچا و اقدامات شنیع ارتش روسیه امروز در جلسه شورای امنیت سازمان ملل سخنرانی کند نیروهای ولادیمیر پوتین برای کنترل بر دنباس آماده میشوند. ارتش اوکراین روز سه شنبه اعلام کرد که طبق اطلاعات بدست آمده نیروهای روسی برای آغاز عملیات و تدارک حمله به جنوب شرقی اوکراین آماده می شوند. تمرکز روسیه بر تصرف شهرهایی نظیر پوپاسنا و روبیژنه در دونتسک و لوهانسک و ماریوپل در ساحل شمالی دریای سیاه متمرکز است. دونتسک و لوهانسک توسط هواداران روسیه که بتازگی جمهوری خودخوانده تشکیل داده اند و مسکو هم استقلال آن ها را در بدو حمله به اوکراین بعنوان کشور مستقل به رسمیت شناخت. این در حالیست که گفته می شود راههای دسترسی به خارکیف در شرق اوکراین هم از طرف نیروهای روسیه مسدود شده است.