شناسهٔ خبر: 53379654 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

آنا گزارش می‌دهد؛

اردیبهشت‌ تهران باز هم رنگ و بوی کتاب می‌گیرد/ بهره‌مندی مناطق کم‌برخوردار از فروش مجازی کتاب

سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از بیست‌ویکم تا سی‌ویکم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ به‌صورت فیزیکی و مجازی برگزار می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، دو سالی است که به علت همه‌گیری ویروس منحوس کرونا نمایشگاه بین‌المللی کتاب که در مکان‌هایی همچون مصلی تهران، نمایشگاه بین‌المللی کتاب و شهرآفتاب برگزار می‌شد به ناچار راهی فضای مجازی شد. اتفاقی که هم موافقان و هم مخالفان بسیاری را با خود به همراه داشت؛ حتی برخی از کتابفروشان محلی نیز از برگزاری نمایشگاه مجازی و کم شدن فروش خود اعتراضات بسیاری داشتند، برخی از آن‌ها در چنین شرایطی به سمت فضای مجازی روی آورده و با کسب‌وکارهای نوین خود را سازگار کردند. با این حال با توجه به شرایط موجود امکان برگزاری نمایشگاه فیزیکی ممکن نبود و با وجود نقاط ضعفی که این شیوه برگزاری داشت اما فرصت‌های جدیدی به روی فعالان صنعت نشر و علاقه‌مندان حوزه فرهنگ و هنر باز شد.

در این شیوه متقاضیان و علاقه‌مندان با مراجعه به سایتی که در آن ناشران غرفه‌های مجازی داشتند کتاب خود را انتخاب کرده و پس از ثبت‌نام، واریز مبلغ کتاب و درج نشانی، محصولات خریداری‌شده از سوی ناشران برای آن‌ها با توافق معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران به‌صورت رایگان ارسال می‌شد.

حال با رد شدن از وضعیت قرمز کرونایی، بهتر شدن شرایط جامعه و انجام واکسیناسیون عمومی محدودیت‌های سر راه برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب برداشته شده و قرار است سی‌وسومین دوره این رویداد فرهنگی از بیست‌ویکم تا سی‌ویکم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ به‌صورت فیزیکی در مصلای امام خمینی(ره) و به صورت مجازی در سامانه ketab.ir برگزار شود.

بر طبق گفته علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، سخنگو و دبیر شورای سیاست‌گذاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اسفندماه ۱۴۰۰، به‌دلیل وجود محدودیت‌های ناشی از ویروس کرونا و لزوم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و به جهت حفظ سلامت مخاطبان، در تعداد حاضران در نمایشگاه همچنان محدودیت‌هایی وجود خواهد داشت؛ به همین علت همزمان با نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال ۱۴۰۱ فروش کتاب از طریق سامانه نیز انجام خواهد شد.

بررسی امکانات موجود و آماده‌سازی تمهیدات لازم

در این راستا رئیس و مدیران سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هشتم فروردین‌ماه ۱۴۰۱ با هدف بررسی امکانات موجود و روند پیشرفت کار از بخش‌های مختلف مصلای امام خمینی(ره) بازدید کردند. در جریان این بازدید و در جلسه‌ رئیس، قائم مقام و مدیران این دوره از نمایشگاه با سیدمهدی عاملیان معاون اجرایی و سایر مدیران مصلای امام خمینی (ره) درباره امور رفاهی ناشران و مخاطبان، برگزاری نمایشگاه با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ناشی از ویروس کرونا، زیرساخت‌ها، جانمایی اولیه بخش‌ها، غرفه‌بندی ناشران، تامین نیروی انسانی، تامین برق و آب شرب، زمان‌بندی تحویل سالن‌ها، پارکینگ‌ها، دسترسی‌ها، آماده‌سازی، تکمیل و ترمیم بخش‌های باقی مانده رواق شرقی و غربی مصلای امام خمینی(ره) و... بحث و بررسی شد. همچنین، طی این جلسه مقرر شد نشست‌های مشترکی بین مدیران مصلای امام خمینی(ره) و ستاد برگزاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به‌صورت مستمر برگزار و مباحث و موضوعات مختلف در یک کمیته اجرایی مشترک بین مصلای امام خمینی(ره) و ستاد برگزاری این دوره از نمایشگاه بررسی و پیگیری شود.

اردیبهشت‌ تهران باز هم رنگ و بوی کتاب می‌گیرد/ بهره‌مندی مناطق کم برخوردار از فروش مجازی کتاب

بیشتر بخوانید:

اعلام شرایط و ضوابط حضور در نمایشگاه کتاب

ثبت‌نام ناشران برای حضور در سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از پانزدهم فروردین‌ماه آغاز شد و تا هجدهم فروردین‌ماه ۱۴۰۱ ادامه دارد. ناشران متقاضی حضور در این رویداد فرهنگی با مراجعه به سامانه ketab.ir ضوابط و شرایط حضور در این نمایشگاه را مشاهده و نسبت به ثبت‌نام اقدام می‌کنند. سال مبنای عرضه کتاب برای فروش در شکل فیزیکی این دوره از نمایشگاه، کتاب‌های منتشر شده سال ۱۳۹۷ به بعد و در شکل مجازی کتاب‌های منتشر شده سال ۱۳۹۱ به بعد است.

همچنین مؤسسات فرهنگی، نهادها، انجمن‌ها، تشکل‌های نشر، آژانس‌های ادبی و دیگر فعالان فرهنگی حوزه بین‌الملل می‌توانند تا حداکثر بیست‌وهفتم فروردین‌ماه ۱۴۰۱‌ با مراجعه به پایگاه اینترنتی ketab.ir شرایط و ضوابط حضور در بخش بین‌الملل سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را مطالعه و نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند. بخش بین‌الملل سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به‌منظور شناساندن بهتر ظرفیت‌های صنعت نشر جمهوری اسلامی ایران، گسترش مراودات فرهنگی در عرصه بین‌الملل، زمینه‌سازی برای برقراری ارتباطات حرفه‌ای بین ناشران ایرانی و خارجی و بررسی مشکلات و راهکارهای توسعه نشر بین‌الملل از ناشران، مؤسسات فرهنگی، نهادها، انجمن‌ها، تشکل‌های نشر، آژانس‌های ادبی و دیگر فعالان فرهنگی حوزه بین‌الملل برای حضور در بخش بین‌الملل سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دعوت می‌کند.

بهره‌مندی مناطق کم برخوردار از فروش مجازی کتاب

با این حال پس از دو سال کرونایی و برگزاری نمایشگاه کتاب در بستر الکترونیک با مساعد بودن شرایط، این رویداد فرهنگی همچون گذشته به‌صورت فیزیکی برپا خواهد شد. از طرفی دیگر با توسعه فضای مجازی و زیرساخت‌های آن و پیشرفت تکنولوژی، همه دنیا به این سمت در حرکت هستند، لذا ما نیز باید خود را با این شرایط سازگار کرده و با پیشرفت تکنولوژی همراه باشیم. در این راستا ایده خوبیست که برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی و کنترل جمعیت در کنار نمایشگاه فیزیکی همزمان فروش مجازی کتاب را هم داشته باشیم، همچنین با توجه به تجربه این دو سال کرونایی و برگزاری نمایشگاه در بستر الکترونیک بسیاری از افرادی که به نمایشگاه فیزیکی دسترسی ندارند و یا در مناطق کم برخوردار هستند به خوبی از فرصت فروش مجازی کتاب بهره می‌برند. سی‌وسومین دوره این رویداد فرهنگی از بیست‌ویکم تا سی‌ویکم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ به‌صورت فیزیکی در مصلای امام خمینی(ره) و به صورت مجازی در سامانه ketab.ir برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/۱۱۰/