به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی، ماده 19 طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه های سیاسی را با 125 رای موافق، 2 رای مخالف و 2 رای ممتنع از مجموع 199 نماینده حاضر به تصویب رساندند.
براساس ماده 19، احزاب سیاسی که دارای پروانه فعالیت نهایی هستند در صورتی که مرتکب تخلفات مذکور در ماده 18 شوند، کمیسیون احزاب متناسب با موارد تخلف یک یا چند مورد از موارد زیر را اعمال می کنند:
1- تذکر شفاهی 2- تذکر کتبی با ذکر دلیل و تعیین تخلف با قید محرمانه 3- اخطار و اعلان آن از رسانه ها 4- محرومیت از تمام یا بخشی از یارانه ها و کمک های دولتی 5- تعلیق فعالیت حزب حداکثر به مدت سه ماه 6- توقیف پروانه به مدت سه ماه تا یک سال 7- توقیف پروانه فعالیت و تقاضای انحلال از دادگاه
همچنین براساس تبصره 1 این ماده، کمیسیون احزاب موظف است قبل از اتخاذ تصمیم در خصوص بندهای 3 تا 7 ماده 19 از نماینده حزب مربوطه برای ارایه توضیح دعوت کند و زمان کافی را برای این کار در نظر بگیرد.
براساس تبصره 2 این ماده نیز تصمیم کمیسیون احزاب ظرف مدت 30 روز پس از ابلاغ به حزب قابل شکایت در دیوان عدالت اداری است.
همچنین در تبصره 3 این ماده، رسیدگی به تخلفات منجر به اعمال بند 7 این ماده و تقاضای انحلال در دادگاه صالح به تشخیص قوه قضاییه و صرفا با حضور هیات منصفه موضوع اصل 168 قانون اساسی صورت می پذیرد.
در تبصره 4 این ماده نیز آمده است ارتکاب هر یک از تخلفات موضوع ماده 18 این قانون توسط احزابی که مجوز اولیه تاسیس حزب را دریافت می کنند، سبب ابطال این مجوز می شود.
براساس تبصره 5 این ماده، حزب در طول مدت توقیف پروانه اجازه هیچ گونه فعالیتی را ندارد.
همچنین براساس تبصره 6 در صورت انحلال یا لغو پروانه فعالیت حزب پس از طی مراحل موضوع بند 7 ماده 19 این قانون، اعضای موثر آن حزب مجاز به انجام هیچ گونه فعالیت تشکیلاتی تا مدت پنج سال نمی باشند.
سیام**9254**9132**1429
مصوبات مجلس شورای اسلامی
مجلس نحوه برخورد با احزاب متخلف را تعیین کرد
تهران- ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه های سیاسی، نحوه برخورد با احزاب متخلف را تعیین کردند.
صاحبخبر -