شناسهٔ خبر: 53338674 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

معاون سازمان راهداری اعلام کرد

مزاحمت معادن برای مسافران جاده هراز/ تخلفات حمل‌ونقلی معادن خصوصی در دست بررسی است

معاون سازمان راهداری، حادثه روز گذشته در جاده هراز را مربوط به فعالیت معادن فعال در بخشی از این جاده اعلام کرد و گفت: تخلفات حمل‌ونقلی معادن خصوصی در امتداد جاده هراز در حال بررسی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا؛ رضا اکبری امروز یکشنبه درباره جزئیات حادثه روز گذشته در هراز که منجر به تشکیل توده گردوخاک و توقف چندساعته سفرها شد، اظهار کرد: این اتفاق پدیده‌ای بود که برای ما هم عجیب بود و در پی اجرای عملیات در یک معدن خصوصی، توده عظیمی از خاک بلند شد و روی جاده آمد و منجر به ایجاد مزاحمت، کاهش دید و توقف سفرها در جاده هراز شد.

وی توضیح داد: از آنجایی که داخل کف این معادن خاک نباتی «گردوخاک» فراوان وجود دارد، بنابراین وقتی توده‌ای سنگین روی این خاک‌ها پرتاب شود انتشار خاک و حرکت آن به سمت جاده رخ خواهد داد اما ما به عنوان سازمان راهداری ابزاری برای کنترل فعالیت این معادن نداریم و از طریق دادستانی و استانداری محبور به کنترل این وضعیت هستیم.

اکبری درباره جزئیات این حادثه و موقعیت محل حادثه گفت: از منطقه آمل که خارج شویم و وارد جاده هراز شویم بیش از ۵۰ معدن وجود دارد که منطقه بلده وچلاو نام دارد. این معادن در امتداد جاده قرار دارند و البته با جاده نیز فاصله دارند، در همین فیلمی که منتشر شد رودخانه‌ای بین معدن و جاده وجود دارد که نشان‌دهنده فاصله معادن از جاده است. ریزش کوه هم در خود جاده نداشتیم و فقط بلند شدن توده گردوخاک منجر به توقف فعالیت در جاده شد.

اکبری در پاسخ به این سوال که آیا انفجاری در معدن انجام شده بود، گفت: اینکه مصالح به صورت اتفاقی ریزش داشته و یا انفجار در معادن رخ داده هنوز برای سازمان راهداری نیز سوال است. این سازمان از فعالیت داخل معادن بی‌خبر است چراکه این حادثه در معدنی خصوصی رخ داده که در حیطه مدیریتی وزارت صنعت و معدن است.

وی گفت: در صورت اجرای عملیاتی که سبب از بین رفتن دید رانندگان در محور هراز شود، باید هماهنگی لازم با راهداری انجام می‌شد تا بتوانیم به گونه‌ای مدیریت کنیم که چنین حوادثی رخ ندهد اما هیچ هماهنگی با راهداری مازندران برای فعالیت عمرانی نشده است.

به گفته اکبری در پی بروز این مشکل جاده بسته و  بعد از ساعاتی با کمک راهداران شسته و مجدد بازگشایی شد.

وی در پاسخ به این سوال که دستور کار مشخص سازمان راهداری برای اینکه از تکرار این حادثه جلوگیری شود، چیست؟ گفت: این معادن تخلفات حمل و نقلی دارند که راهداری در استان مازندران پیگیر است اما ابزار قانونی برای برخورد با تخلفات این معادن را نداریم.

این مقام مسئول در سازمان راهداری گفت: اینها معادن خصوصی تولیدکننده شن و ماسه هستند که مجوز خود را هم از وزارت صنعت می‌گیرند و در حریم جاده هم نیستند. ضمن اینکه بیش از ۱۰ سال است در حال فعالیت هستند و ما با انواع تخلفات حمل‌ونقلی آنها از قبیل حمل اضافه بار، عدم مجوز باربری برای حمل مصالح، تردد و ورود به جاده در زمان‌های غیرمجاز، ریزش آب و مصالح از پشت کامیون روی جاده و استفاده از جاده‌های دسترسی ناایمن مواجه هستیم.

روز گذشته ویدئویی در فضای مجازی‌ منتشر شد که نشان می‌داد  در کیلومتر ۳۶ جاده هراز ریزش و رانش کوه صورت گرفته و مردم ساعت‌ها در این گرد و خاک اسیر شده بودند و نمی‌توانستند از این محدوده تردد کنند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/