شناسهٔ خبر: 53327253 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

آخرین تحولات اوکراین | پیش‌نویس توافقنامه مسکو و کی‌یف آماده نیست

وزارت دفاع روسیه به درخواست ترکیه یک کریدور بشردوستانه جدید برای خروج اتباع خارجی از شهر ماریوپل به بندر بردیانسک ایجاد کرده و مقامات کی‌یف هم اعلام کردند که علاوه بر کشورهای غربی، در حال مذاکره با چین به منظور کسب تضمین‌های امنیتی هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، ولادیمیر مدینسکی، مشاور ولادیمیر پوتین و رئیس هیئت روسی در مذاکرات بین کی‌یف و مسکو شب گذشته اعلام کرد که با خوش بینی همتای اوکراینی خود در خصوص آماده بودن پیش‌نویس توافقنامه صلح بین طرفین موافق نیست.

بیشتر بخوانید: آخرین تحولات اوکراین/آمریکا 300 میلیون دلار به اوکراین کمک امنیتی می‌کند

دیوید آراخامیا، رئیس هیئت اوکراینی، پیش از این گفته بود که روی پیش‌نویس توافقنامه دوجانبه به اندازه کافی کار شده تا فراهم سازی مقدمات برگزاری نشست سران دو کشور آغاز شود.

مدینسکی به خبرگزاری اینترفکس گفت: در خصوص آماده بودن پیش‌نویس توافقنامه برای نشست سران، متأسفانه با خوش بینی همتای اوکراینی موافق نیستم. ما باید بیشتر روی این سند کار کنیم. به نظر من، بخش دیپلماتیک و نظامی اوکراین حتی در اجرای توافقاتی که قبلاً در سطح سیاسی صورت گرفته، بسیار عقب مانده است.

به گفته این مقام روس، طرف اوکراینی در رویکرد خود در مسائل مربوط به وضعیت بی طرفی و غیرهسته‌ای شدن اوکراین واقع بینانه تر شده و در رابطه با سایر موضوعاتی مانند ممنوعیت ایجاد پایگاه‌های نظامی خارجی، امتناع از استقرار نیروهای خارجی و هرگونه سلاح موشکی تهاجمی، توسعه و تولید سلاح‌های کشتار جمعی، برگزاری رزمایش‌هایی با حضور نیروهای خارجی تنها با مجوز کشورهای ضامن، از جمله روسیه و همچنین ایجاد یک سیستم تضمین امنیت بین‌المللی برای اوکراین بی طرف، در مذاکرات استانبول توافقاتی به دست آمده است.

رئیس هیئت روسی افزود: «در واقع این همان مسائلی است که روسیه از سال 2014 سرسختانه و پیوسته به دنبال آن بوده است».

علاوه بر این، مدینسکی به تغییر ناپذیری مواضع روسیه در قبال کریمه و دونباس اشاره کرده و تاکید کرد که آخرین مذاکرات بین دو طرف روسی و اوکراینی در تاریخ 1 و 2 آوریل (12 و 13 فروردین ماه) انجام شده و کار مشرک هم در سطح سران هیئت‌ها و هم در سطح کارشناسان ادامه دارد.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سی و نهم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

اوکراین در حال مذاکره با چین درباره تضمین‌های امنیتی است

دیوید آراخامیا، رئیس هیئت نمایندگی اوکراینی در مذاکرات با روسیه اعلام کرد که مقامات کی‌یف در حال مذاکره با چین در خصوص تضمین های امنیتی است.

این مقام اوکراینی گفت: مذاکرات با چین از طریق کانال دیپلماتیک در حال انجام است تا این کشور به طرف ضامن امنیت اوکراین تبدیل شود. البته این موضوع در رابطه با طرف چینی، کمتر از سایر کشورها حل و فصل شده است.

پیش از این روز شنبه، وانگ لوتونگ، مدیر بخش اروپایی وزارت خارجه چین اعلام کرد که مقامات پکن هنوز درخواستی از کی‌یف در خصوص تبدیل شدن چین به ضامن امنیتی برای اوکراین دریافت نکرده است.

ایجاد کریدور بشردوستانه برای خروج اتباع خارجی از شهر ماریوپل به بردیانسک

سرهنگ ژنرال میخائیل میزینتسیف، رئیس ستاد هماهنگی بین وزارتخانه‌ای روسیه برای واکنش بشردوستانه در اوکراین اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور یک کریدور بشردوستانه جدید از ماریوپل به سمت بردیانسک باز کرده و رعایت دقیق رژیم سکوت را نیز برای تخلیه خارجی‌ها تضمین می کنند. این کریدور از ساعت 00:00 روز یکشنبه 3 آوریل (14 فروردین ماه) باز خواهد شد.

به گزارش وزارت دفاع روسیه، این عملیات بشردوستانه بعد از آن برنامه ریزی شده که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه از رئیس جمهور ولادیمیر پوتین خواست تا کریدورهایی را برای تخلیه اتباع خارجی کشورهای از ماریوپل باز کند. طبق این اطلاعات،  شهروندان خارجی را می توان از بندر بردیانسک در هر مسیر بشردوستانه انتقال داد که یا از طریق حمل و نقل زمینی به جمهوری کریمه یا مناطق تحت کنترل دولت اوکراین و یا از طریق حمل و نقل دریایی در مسیرهای انتخاب شده خود، فرستاده شوند.

علاوه بر این، روسیه آماده است تا از ورود و خروج امن کشتی‌های خارجی در بندر بردیانسک با رعایت هنجارهای حقوق بین المللی دریایی اطمینان حاصل کند. طرف روسی از کمیته بین المللی صلیب سرخ و دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل نیز درخواست کرده تا مقامات کی‌یف را ملزم کنند که آمادگی خود را برای این عملیات بشردوستانه را به صورت کتبی اعلام کنند.

ترامپ: بایدن بدترین دوران تاریخ را برای آمریکا رقم زده است

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا معتقد است که دولت جو بایدن، این کشور را به بدترین دوران تاریخی آن رسانده است. ترامپ در گردهمایی حامیانش در ایالت میشیگان گفت: «آمریکایی‌ها در «خطرناک‌ترین دوره زندگی خود هستند و رئیس‌جمهوری دارند که نمی‌داند چه اتفاقی می‌افتد، چه می‌گوید و کجاست.»

ترامپ افزود: «"ضعف بایدن" به وضعیت کنونی در اوکراین منجر شد، روسیه به شکست آمریکا در خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان نگاه کرده و تصمیم به آغاز یک عملیات نظامی در اوکراین گرفت.»

وزارت دفاع روسیه: بیش از 100 مزدور خارجی در خارکوف نابود شدند

سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه شب گذشته، شنبه به خبرنگاران اعلام کرد که بیش از 100 نیروی ملی‌گرا و مزدورانی از کشورهای غربی در منطقه خارکوف، پس از حمله بسیار دقیق نیروهای مسلح روسیه با استفاده از سامانه موشکی "اسکندر" به مقر دفاعی اوکراین، کشته شدند.

کوناشینکوف گفت: در جریان عملیات روز شنبه، فرودگاه نظامی میرگوراد در منطقه پولتاوا نیز از کار افتاده و چندین بالگرد جنگی و هواپیمای ارتش اوکراین و همچنین انبارهای سوخت و تسلیحات هوایی منهدم شده است. وی افزود: «در مجموع، از آغاز عملیات ویژه نظامی، 125 فروند هواپیما و 88 بالگرد، 381 هواپیمای بدون سرنشین، 1888 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی سنگین، 205 سامانه پرتاب موشک چندگانه، 793 قبضه توپ و خمپاره و همچنین 1771 دستگاه خودروی ویژه نظامی منهدم شده است.»

زلنسکی: گردان "آزوف" بخشی از ارتش اوکراین است

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز شنبه در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز اعلام کرد که نیروهای ملی‌گرای اوکراینی از گروه تندروی "آزوف" بخشی از نیروهای مسلح اوکراین هستند.  

گزیده‌ای از پاسخ زلنسکی به این سؤال روزنامه‌نگار آمریکایی در مورد اینکه آیا شبه‌نظامیان آزوف نئونازی هستند، پخش نشد، اما ویدیوی آن در وب منتشر شده است. وی گفت: آزوف یکی از بسیاری از گردان‌های ملی است. آنها همانی هستند که هستند و عقاید خاص خود را دارند. آنها از کشور ما محافظت می‌کنند و همه اعضای این گردان‌ها در حال حاضر بخشی از ارتش اوکراین هستند.

زلنسکی همچنین اذعان کرد که برخی از نیروهای نظامی به دلیل نقض قوانین توسط دادگاه مجازات شدند.

سفیر آمریکا از ادامه گفتگو با روسیه درباره مسائل امنیت حمایت کرد

جان سالیوان، سفیر ایالات متحده در روسیه شب گذشته اعلام کرد که نیاز به ادامه گفتگوها بین مسکو و واشنگتن در خصوص مسائل امنیتی ضروری است. سالیوان در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «من فکر می‌کنم مهم است که آمریکا و روسیه درباره اساسی‌ترین مسائل امنیتی، از جمله سلاح‌های کشتار جمعی وحشتناکی که هر دو کشور در اختیار دارند، گفتگو کنند.»

سفیر آمریکا اذعان کرد که با توجه به شرایط جنگ کنونی در اوکراین، شروع مذاکرات دشوار است، ولی ابراز امیدواری کرد که این مذاکرات "به نفع همه بشریت" از سر گرفته شود. وی افزود: پیشینیان ما وضعیت روابط دوجانبه را در طول جنگ سرد رهبری کردند و حتی در آن زمان نیز از مذاکره با یکدیگر صرف نظر نکردند.

کرملین: بخش قابل توجهی از توان نظامی اوکراین نابود شده است

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته، شنبه در مصاحبه اختصاصی با شبکه اول تلویزیون بلاروس اعلام کرد: «توان بالقوه نظامی و زیرساختارهای نظامی اوکراین در جریان عملیات ویژه روسیه برای محافظت از غیرنظامیان در دونباس تا حد قابل توجهی از بین رفته است.»

پسکوف افزود: «یکی از وظایف اصلی عملیات ویژه روسیه بازگرداندن مرزهای سرزمینی  لوهانسک و دونتسک در سال 2014 ، یعنی در محدوده‌هایی که در قانون اساسی اوکراین تعیین شده است. مسکو استقلال این جمهوری مردمی را به رسمیت شناخت و عملیات ویژه نظامی پس از درخواست کمک از طرف رهبران لوهانسک و دونتسک آغاز شد.»

علاوه بر این، دیمیتری پسکوف در بخش دیگری از این مصاحبه درباره اعتراضات خیابانی در بلاروس و فرار رهبران مخالفان به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، گفت: غرب دوست دارد عروسک‌هایی بر سر قدرت بیایند که نه تنها از مردم خود جدا می‌شوند، بلکه به سادگی قابل هدایت هستند. به عقیده وی، هم بلاروس و هم روسیه کشورهای آنقدر قوی هستند که به هیچ وجه از چنین تلاش‌هایی آسیب نبینند.

سخنگوی کرملین یادآور شد: «سطح حمایت مردم  روسیه از رئیس جمهور ولادیمیر پوتین از آغاز عملیات ویژه نظامی در اوکراین به طور قابل توجهی افزایش یافته و اکنون به بیش از 80 درصد رسیده و واقعیت این است که رهبر روسیه از این حمایت قدرت می گیرد.»

پاسخ وزارت خارجه روسیه به درخواست جمهوری چک از دیپلمات‌ها

وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به درخواست جمهوری چک از دیپلمات‌های روسی تاکید کرد که دیپلمات‌های روسی برخلاف جمهوری چک، به یاد و خاطره کسانی که جان خود را برای آینده مشترک مردمشان فدا کردند، خیانت نخواهند کرد.

وزارت امور خارجه چک روز شنبه با انتشار فراخوانی از دیپلماتهای روس خواستار «ترک کشتی در حال غرق شدن» و «خارج شدن از دایره همدستان متجاوز» شده بود. پیشتر، وزیر امور خارجه چک گفت که این جمهوری تنها خواهان حفظ روابط دیپلماتیک "در سطح حداقل" با فدراسیون روسیه است.

گفتگوی زلنسکی با جانسون درباره تقویت «فشار تحریم‌ها» بر روسیه

ولادیمیر زلنسکی، رئیس ‌جمهوری اوکراین روز شنبه در تماسی تلفنی با بوریس جانسون، نخست‌ وزیر انگلیس درباره کمک‌های نظامی به کی‌یف و تحریم‌های جدید علیه روسیه گفتگو کرد. وی گفت: "من دوباره با جانسون صحبت کردم. بریتانیا متحد قدرتمند ماست. حمایت دفاعی، تحریم های شدیدتر ضد روسیه و تضمین های امنیتی پس از جنگ مورد بحث قرار گرفت. ما مشتاقانه منتظر کنفرانس اهداکنندگان برای اوکراین هستیم."

دفتر نخست وزیر انگلیس نیز به نوبه خود آمادگی لندن برای افزایش فشارهای اقتصادی بر مسکو "تا زمانی که نیروهای روسی خاک اوکراین را ترک کنند" را تایید کرد. یک روز قبل، انگلیس از گسترش فهرست تحریم ها علیه روسیه خبر داد. این فهرست شامل 12 شهروند روسیه و همچنین شبکه تلویزیونی روسی "راشا تودی" -RTو کل گروه رسانه‌ای "روسیه امروز" است.

تاکنون بیش از 557 هزار نفر از اوکراین به روسیه پناهنده شدند

سرهنگ ژنرال میخائیل میزینتسیف، رئیس مرکز کنترل دفاع ملی روسیه شب گذشته، شنبه اعلام کرد که در طول روز 14 هزار و 168 نفر از خاک اوکراین به روسیه تخلیه شدند که 891 نفر از آنها کودک بودند.

به گفته این مقام نظامی، از زمان آغاز جنگ تاکنون، 557 هزار و 565 نفر از دو منطقه لوهانسک و دونتسک و دیگر مناطق خطرناک در اوکراین، وارد خاک فدراسیون روسیه شده‌اند که از این تعداد، 111 هزار و 870 نفر کودک هستند.

بیش از 500 سرباز اوکراینی به دونتسکفرار کردند

 ستاد دفاع سرزمینی منطقه دونتسک اعلام کرد: «از آغاز عملیات روسیه برای حفاظت از مردم دونباس، 525  نفر از سربازان اوکراینی فرار کرده و داوطلبانه خود را به نیروهای مردمی تسلیم کردند.

روز شنبه، مقامات لوهانسک نیز اعلام کردند که تاکنون حدود 170 سرباز نیروهای مسلح اوکراین سلاح‌های خود را زمین گذاشته و تسلیم شدند که تمامی این افراد بعد از پایان جنگ آزاد خواهند شد.

جریان گاز روسیه به کشورهای بالتیک از ابتدای آوریل متوقف شد

از آغاز ماه آوریل (12 فروردین ماه)، کشورهای حوزه دریای بالتیک - لتونی، لیتوانی و استونی - دریافت گاز طبیعی از روسیه را متوقف کرده‌اند. این تصمیم در پی اعلام روسیه در خصوص امکان پرداخت هزینه گاز عرضه شده تنها به روبل اتخاذ شده است.

طبق این اطلاعات، در تاسیسات ذخیره سازی گاز کشورهای منطقه برای مدت معدودی گاز وجود دارد و هیچ دلیلی برای نگرانی در ماه های آینده وجود ندارد.

لیتوانی گاز روسیه را به طور کامل کنار گذاشت

گیتاناس ناوسدا، رئیس جمهوری لیتوانی روز شنبه گفت که ویلنیوس گاز روسیه را به طور کامل قطع کرده است. وزارت نیروی لیتوانی نیز تایید کرد که به طور کامل از تامین گاز طبیعی روسیه صرف نظر کرده و از ابتدای ماه آوریل، سیستم انتقال گاز لیتوانی بدون واردات گاز از روسیه کار خواهد کرد.

نخست وزیر لهستان درخواست روسیه برای پرداخت پول گاز به روبل را باج‌گیری خواند

ماتئوش موراویسکی، نخست وزیر لهستان در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که الزام مقامات روسی برای پرداخت بهای گاز به روبل، نوعی باج‌گیری است که ورشو رگز تسلیم آن نخواهد شد. به گفته وی، دولت لهستان قصد ندارد معامله گاز را به روبل انجام دهد.

به عقیده وی، روسیه با کمک چنین اقدامی در تلاش است تا تحریم‌های اروپا را دور بزند.موراویسکی در عین حال اذعان کرد که تحریم‌های غرب علیه روسیه تاکنون کارساز نبوده است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: