شناسهٔ خبر: 53281543 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

المیادین: ائتلاف سعودی توقف عملیات نظامی در یمن را اعلام کرد

ائتلاف متجاوز سعودی از توقف عملیات نظامی خود علیه یمن خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، شبکه خبری المیادین خبر داد که ائتلاف متجاوز سعودی توقف عملیات نظامی خود در یمن را از ساعت ۶ صبح روز چهارشنبه اعلام کرد.

فرماندهی مشترک نیرو‌های ائتلاف متجاوز سعودی در بیانیه خود مدعی شد که توقف عملیات نظامی داخل یمن، با هدف موفقیت رایزنی‌های یمن صورت می‌گیرد.

بر اساس ادعای فرماندهی مشترک نیرو‌های ائتلاف، هدف توقف عملیات نظامی داخل یمن فراهم کردن شرایط مناسب برای رایزینی‌ها و ایجاد صلح است.

روز سه شنبه/۲۹ مارس رایزنی‌های یمنی-یمنی در ریاض آغاز و قرار است تا هفتم آوریل ادامه پیدا کند.

قرار است در رایزنی‌های مذکور درباره شش محور از جمله محور‌های نظامی، سیاسی، حقوق بشری و اجتماعی بحث و تبادل‌نظر شود و این رایزنی‌ها به دنبال بازگشایی گذرگاه‌های انسانی و تحقق ثبات نیز هست.

صنعاء قبلا در واکنش به اخباری درباره این دعوت شورای همکاری خلیج فارس گفته بود، مذاکرات باید در کشوری بیطرف برگزار شود و بنابراین غایب این نشست خواهد بود.

«عبدالعزیز بن حبتور» نخست وزیر دولت نجات ملی نخستین گام برای هر گفت‌وگویی در خصوص حل بحران یمن را توقف تجاوز ائتلاف سعودی به خاک یمن خواند.

او در گفتگو با شبکه المیادین گفته بود: کشور‌های متجاوز در حالی دعوت به گفتگو در صنعاء می‌کنند که این شهر را آماج بمباران‌های روزانه خود قرار داده‌اند.

بن حبتور گفت: رفع محاصره و بازگشایی بنادر و فرودگاه‌ها از جمله شروط هر گونه گفتگو با کشور‌های متجاوز است.

نخست وزیر دولت نجات ملی یمن درخواست‌ها و ابتکار‌های عربستان سعودی برای حل بحران یمن را تلاش‌ها برای فریب افکار عمومی خواند و گفت: هر گونه گفت‌وگویی باید در جغرافیایی بی طرف نسبت به صنعاء و ریاض انجام شود.

او افزود: میانجی حل بحران میان همه طرف‌های گفتگو باید قابل اعتماد و متعادل باشد، در حالی که عربستان سعودی خود یک طرف بحران و نه میانجی است.

تجاوز ائتلاف سعودی-اماراتی به یمن وارد هشتمین سال شده است و این یورش نظامی که همراه با محاصره همه جانبه یمن به عنوان فقیرترین کشور عربی صورت گرفت، هیچ کدام از اهداف ائتلاف سعودی را محقق نکرده و فقط با کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی، آواره شدن میلیون‌ها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساخت‌های این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار همراه شده است.