امید فتحی زاده گفت: کاهش شاخص کشوری ضریب کسری پزشک عمومی از ۱۷ درصد به ۱۵ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است.
این شاخص نشانگر تعداد پزشکان عمومی فعال در حوزه تحت پوشش هر دانشگاه نسبت به تمام پستهای تشکیلات پزشک عمومی همان دانشگاه است.
بیماری کرونا تأثیر عمدهای بر ظرفیت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در سراسر جهان داشته و بدون تردید گروه درمانگر همراه با دیگر اعضای کادر کلینیک و پاراکلینیک نقش بسزایی در مقابله با این بحران داشته اند.
رئیس اداره طرح وزارت بهداشت اعلام کرد که با گذشت زمان و تغییرات بیماری کرونا اهمیت مقابله صحیح با آن بیش از پیش خودنمایی میکند. جهش یک تغییردائمی ژنتیکی است که اگر به تعداد زیادی اتفاق بیفتد، باعث تغییر در صفات زیستی یک گونه میشود. اصوال ویروسها در طی تکثیر، خودشان را به نوعی با بدن انسان تطبیق میدهند.
مطالعات نشان داده که اغلب جهشهای ایجاد شده، تاثیر چندانی روی بیماری زایی آن ندارند. تنوع توالی ژنومی در کرونا ویروسهای جدید بسیار کم است.
اغلب جهشهای کرونا ویروس در ایران و در بقیه کشورها به صورت متناوب اتفاق افتاده و در بیماری زایی ویروس تاثیر چندانی نداشته، اما سرعت سرایت آن را افزایش داده است.
مطالعات نشان میدهد که پروتئینهای میزبان از طریق تعامل با پروتئینهای ویروسی، موجب القای جهش میشوند.
او میگوید: با پیدایش واریانت امیکرون و گزارش موارد ابتلایی به این سویه در کشور ضرورت تدوین سیاستهای پیشگیرانه، مراقبتهای فردی و آمادگی جهت تامین منابع انسانی مراکز بهداشتی و درمانی بیش از گذشته از اهمیت خواهد داشت.
نظر شما