شناسهٔ خبر: 53138594 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

کاری از مفدا بم؛

مختصری از زندگینامه امام زمان (عج)

حضرت مهدی (ع) آخرین منجی بشریت در طلوع فجر نیمه شعبان سال ۲۵۵ هجری قمری متولد شد. در ایران، این روز باشکوه به روز مستضعفان و روز سربازان گمنام امام زمان (عج) نام گذاری شده است. زندگینامه امام زمان (عج) را می‌توان به طور خلاصه شامل تولد، امامت، غیبت صغری، غیبت کبری و آغاز حکومت جهانی ایشان دانست.

صاحب‌خبر -

حضرت مهدی (ع) آخرین منجی بشریت در طلوع فجر نیمه شعبان سال ۲۵۵ هجری قمری متولد شدند. بنابه گفته منابع مختلف این روز، روز جمعه و برابر با ۱۲ مرداد سال ۲۴۸ هجری شمس بوده است. با برگردان تاریخ ولادت امام زمان به تقویم میلادی مشخص گردید که این روز مصادف با ۲۹ جولای سال ۸۶۹ میلادی است.

لازم به ذکر است سال تولد آن حضرت را ۲۵۴، ۲۵۶، ۲۵۷ یا ۲۵۸ هجری نیز دانسته‌اند. این اختلاف ممکن است به دلیل پنهان نگه داشتن تولد آن امام بوده باشد.

زندگینامه امام زمان (عج)

امام مهدی (عج) دوازدهمین امام شیعیان در روز ۱۵ شعبان سال ۲۵۵ یا ۲۵۶ هجری قمری در شهر سامرا که در آن زمان پایتخت خلافت معتصم عباسی بود به دنیا آمد. داستان تولد امام زمان (عج) کمی پیچیده بود و ایشان در حالی به دنیا آمد که مادر ایشان، نرجس خاتون به طور معجزه واری هیچ نشانی از بارداری در خود نداشت و همین باعث شد که دست مأموران خلیفه عباسی به ایشان نرسد.

دوران کودکی امام زمان (عج) هم در خفا و پنهانی سپری شد و تنها تعداد معدودی از یاران نزدیک امام حسن عسکری (ع) از وجود ایشان باخبر بودند.


امامت امام زمان (عج)

زمانی که معتصم عباسی امام حسن عسکری (ع) را مسموم کرد امام مهدی (عج) پنج سال بیشتر نداشت و امامت ایشان از همین سن خردسالی آغاز شد.


غیبت صغری

خلیفه عباسی در صدد بر آمده بود تا اگر فرزندی از امام حسن عسکری (ع) وجود دارد بکشد و به خیال خودش ریشه امامت را نابود کند. اما خواست خدا بر زنده ماندن ایشان بود و به همین دلیل در سال ۲۶۰ هجری قمری دوران غیبت صغری برای امام زمان (عج) آغاز شد. این غیبت تا سال ۳۲۹ هجری قمری ادامه پیدا کرد و در این مدت ۷۰ سال، امام زمان (عج) از طریق چهار نائب خود به امور مردم رسیدگی می‌کرد. این چهار نفر (نواب اربعه) عبارت بودند از:

عثمان بن سعید عمروی (سال ۲۶۵ از دنیا رفت)

محمد بن عثمان عمروی (سال ۳۰۴ از دنیا رفت)

حسین بن روح نوبختی (سال ۳۲۶ از دنیا رفت)

علی بن محمد سمر (سال ۳۲۹ از دنیا رفت)

شیعیان امام زمان را در طول دوران غیبت صغری «ناحیه مقدسه» نام گذاشته بودند.


غیبت کبری

دوران غیبت کبری از سال ۳۲۹ هجری قمری شروع شد و تا زمانی ادامه خواهد یافت که خداوند مصلحت بداند. در این دوران امام زمان نائب خاصی را معرفی نکردند و اداره امور مردم بر عهده نائبان عام ایشان است.

مختصری از زندگینامه امام زمان(عج)


دوران حکومت امام زمان (عج)

بر اساس روایات امام زمان (عج) پس از ظهور خود بر اساس احکام اسلامی حکومت واحد جهانی را تشکیل خواهند داد و جهان را پر از عدل و داد خواهند کرد. در این زمان تعداد یاران امام زمان ۳۱۳ نفر خواهد بود.
امام صادق (ع) در این باره فرمود:

«قیام کننده از ما منصور به رعب و مؤید به نصر است. زمین از برای او در نور دیده شود و گنج‌های پنهان را برای او آشکار کند. سلطنت و حکومت او شرق و غرب را فرا خواهد گرفت و خداوند منان، به دست او دین خود را بر همه دین‌ها غالب گرداند، اگر چه مشرکان را خوش نیاید. در روی زمین هیچ خرابی باقی نماند، مگر این که آبادش کند و روح اللَّه، عیسی بن مریم از آسمان نازل شده و بر او اقتدا کند و پشت سرش نماز بخواند.»

۱۱۴۸ سال از تولد امام عصر گذشته و هنوز وقت ظهور نرسیده است. آیت الله بهجت در وصف غیبت آن حضرت چه زیبا سروده است.
 

اگر آمد، خبر رفتن ما را بدهید                    به گمانم که بنا نیست کنارش باشیم
 
این همه لاف زن و مدعی اهل ظهور           پس چرا یار نیامد که نثارش باشیم؟
 
سال‌ها منتظر سیصد و اندی مرد                آن قدر مرد نبودیم که یارش باشیم

نظر شما